No.1

Λευκός Οίκος: Ο Μπάιντεν δεν μετανιώνει που αποκάλεσε φονιά τον Πούτιν

ρωσια ηπα Facebook Twitter
EPA
0

Ο Τζο Μπάιντεν δεν μετανιώνει που χαρακτήρισε τον Ρώσο ομόλογό του, Βλαντίμιρ Πούτιν, «φονιά» σε συνέντευξη που παραχώρησε νωρίτερα μέσα στην εβδομάδα, τόνισε σήμερα η εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου, Τζεν Ψάκι.

Σε συνέντευξή του που μεταδόθηκε χθες από το τηλεοπτικό δίκτυο ABC, ο Μπάιντεν δήλωσε πως πιστεύει ότι ο Πούτιν είναι «ένας φονιάς» και προειδοποίησε πως «θα υποστεί τις συνέπειες». Η Ψάκι τόνισε πως ο Μπάιντεν δεν έχει μετανιώσει καθόλου, απαντώντας σε ερωτήσεις κατά πόσον ο Αμερικανός πρόεδρος ανησυχεί ότι αυτές του οι δηλώσεις θα κλιμακώσουν τις ήδη τεταμένες σχέσεις μεταξύ Ουάσινγκτον και Μόσχας.

Ο Πούτιν πρότεινε στον Μπάιντεν να συνομιλήσουν σε ζωντανή μετάδοση

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν, μετά την ένταση που προκάλεσαν στις σχέσεις Μόσχας – Ουάσιγκτον οι δηλώσεις του Αμερικανού προέδρου, οποίος είπε ότι η Ρωσία θα πληρώσει τίμημα για την παρέμβαση της στις αμερικανικές προεδρικές εκλογές του 2020, και χαρακτήρισε «φονιά» τον Ρώσο πρόεδρο, πρότεινε στον Αμερικανό ομόλογο του Τζο Μπάιντεν, συνομιλίες, αλλά υπό τον όρο ότι θα γίνουν «πράγματι σε ζωντανή μετάδοση».

«Θέλω να προτείνω στον πρόεδρο Μπάιντεν να συνεχίσουμε να συνομιλούμε, αλλά υπό τον όρο ότι θα το κάνουμε αυτό πράγματι σε ζωντανή μετάδοση, όπως λένε on-line. Αλλά χωρίς τις όποιες καθυστερήσεις, αλλά σε απευθείας ανοιχτή, ζωντανή συζήτηση» δήλωσε ο Ρώσος πρόεδρος στο ρωσικό κανάλι «Ρωσία-1»

Πρότεινε μάλιστα η απευθείας αυτή συνομιλία να γίνει αύριο 19 Μαρτίου ή την Δευτέρα 22 Μαρτίου. «Δεν θα έβαζα το θέμα αυτό στις καλένδες, το Σαββατοκύριακο θέλω να πάω στην ταϊγκά (το πυκνό δάσος των κωνοφόρων δέντρων - σ.σ.), να ξεκουραστώ λιγάκι, κι έτσι θα μπορούσα ή αύριο ή ας πούμε την Δευτέρα», είπε χαρακτηριστικά ο Ρώσος πρόεδρος και προσέθεσε: «Παρακαλώ είμαστε έτοιμοι οποιαδήποτε χρονική στιγμή που εξυπηρετεί την αμερικανική πλευρά και αυτή την στιγμή είμαι έτοιμος να δώσω την σχετική εντολή στο υπουργείο Εξωτερικών».

Απαντώντας στο ερώτημα, αν προτίθεται να συνεχίσει να συνεργάζεται με τον Μπάιντεν, ο Ρώσος πρόεδρος είπε «για να μην πικάρουμε ο ένας τον άλλον ερήμην, πρέπει να συνεχίσουμε τις σχέσεις».

Νωρίτερα ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν, απαντώντας στις δηλώσεις που έκανε ο Μπάιντεν στη συνέντευξη του στο τηλεοπτικό δίκτυο ABC, ευχήθηκε στον Αμερικανό πρόεδρο «υγεία». «Σε ό,τι αφορά τις δηλώσεις του Αμερικανού συναδέλφου μου. Τι θα του απαντούσα; Θα του έλεγα: Να είστε υγιής!» «Του εύχομαι υγεία», δήλωσε ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν, τονίζοντας ότι το λέει αυτό «χωρίς ειρωνεία, χωρίς αστεϊσμούς».
 


Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ/Reuters/TASS

Διεθνή
0

No.1

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΙΡΑΝ ΗΠΑ ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ ΠΥΡΗΝΙΚΑ ΟΠΛΑ

Διεθνή / Το Ιράν κατηγορεί τις ΗΠΑ για «εκστρατεία παραπληροφόρησης» ενόψει των αυριανών συνομιλιών στη Γενεύη

Εκπρόσωποι των δύο χωρών θα συναντηθούν αύριο στη Γενεύη - Ο Τραμπ έχει δηλώσει επανειλημμένα πως εάν δεν καταλήξουν σε συμφωνία δεν θα διστάσει να επιτεθεί στο Ιράν
THE LIFO TEAM
Μπιλ Γκέιτς: «Ήταν τεράστιο λάθος» - Η συγγνώμη από το προσωπικό του ιδρύματος για τους δεσμούς του με τον Έπσταϊν

Διεθνή / Μπιλ Γκέιτς: «Ήταν τεράστιο λάθος» - Η συγγνώμη από το προσωπικό του ιδρύματος για τους δεσμούς του με τον Έπσταϊν

Ο δισεκατομμυριούχος παραδέχτηκε ότι είχε δύο εξωσυζυγικές σχέσεις και μίλησε ανοιχτά για την υπόθεση, απαντώντας σε ερωτήσεις και αναλαμβάνοντας την ευθύνη για τις πράξεις του
THE LIFO TEAM
Η Ιαπωνία σχεδιάζει την εγκατάσταση πυραυλικών συστημάτων σε νησί κοντά στην Ταϊβάν

Διεθνή / Η Ιαπωνία σχεδιάζει την εγκατάσταση πυραυλικών συστημάτων σε νησί κοντά στην Ταϊβάν

Τα τελευταία δέκα χρόνια, η Ιαπωνία έχει μετατρέψει τo Γιοναγκούνι από ένα ήσυχο νησί σε στρατιωτική βάση, όπου περίπου 160 μέλη των Δυνάμεων Αυτοάμυνας φροντίζουν για την ασφάλεια των ακτών
THE LIFO TEAM
Η Αίγυπτος απαλλάσσει τους Αμερικανούς και τους Ευρωπαίους από την υποχρέωση έκδοσης βίζας

Διεθνή / Η Αίγυπτος απαλλάσσει Αμερικανούς και Ευρωπαίους από την υποχρέωση έκδοσης βίζας

Τα τελευταία χρόνια η χώρα έχει χαλαρώσει σταδιακά τους κανόνες εισόδου για να ενισχύσει την ανταγωνιστικότητά της έναντι προορισμών όπως η Τουρκία, το Μαρόκο και το Ντουμπάι
THE LIFO TEAM