Το Κρεμλίνο αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο συνάντησης Πούτιν–Ζελένσκι, εν μέσω κλιμάκωσης στο Σούμι

Το Κρεμλίνο αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο συνάντησης Πούτιν–Ζελένσκι, εν μέσω κλιμάκωσης στο Σούμι Facebook Twitter
0

Ανοιχτό άφησε το ενδεχόμενο μιας συνάντησης του Βλαντίμιρ Πούτιν με τον Βολοντίμιρ Ζελένσκι το Κρεμλίνο, υπό την προϋπόθεση, ωστόσο, ότι θα έχουν προηγηθεί συγκεκριμένες συμφωνίες μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας.

Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, Ντμίτρι Πεσκόφ, απέφυγε να διευκρινίσει ποια θα ήταν αυτά τα προαπαιτούμενα, ενώ η τελευταία φορά που οι δύο ηγέτες είχαν έρθει σε άμεση επαφή ήταν τον Δεκέμβριο του 2019.

Οι δηλώσεις του Πεσκόφ ήρθαν λίγες ώρες μετά τη ρωσική επίθεση με μη επανδρωμένο αεροσκάφος στην περιοχή Σούμι, στη βορειοανατολική Ουκρανία, κατά την οποία σκοτώθηκαν τουλάχιστον εννέα άμαχοι που επέβαιναν σε επιβατικό βαν. Οι εικόνες που έδωσε στη δημοσιότητα η ουκρανική αστυνομία αποτυπώνουν τη σφοδρότητα της έκρηξης, με το όχημα να έχει σχεδόν διαλυθεί.

Ο πρόεδρος της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι αντέδρασε με οργή, ζητώντας αυστηρότερες κυρώσεις από τις Ηνωμένες Πολιτείες και την Ευρώπη. «Χωρίς ισχυρότερη πίεση, η Ρωσία δεν θα επιδιώξει πραγματική διπλωματία», δήλωσε χαρακτηριστικά, κατηγορώντας τη Μόσχα ότι απέστειλε «μια αδύναμη και απροετοίμαστη» αντιπροσωπεία στην Κωνσταντινούπολη για τις πρώτες άκαρπες συνομιλίες από την έναρξη του πολέμου.

Την ίδια ώρα, ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ τόνισε πως «τίποτα δεν μπορεί να προχωρήσει» χωρίς μια απευθείας συνάντηση με τον Ρώσο ομόλογό του, καθιστώντας σαφές ότι ο ίδιος θεωρεί τη συμμετοχή του καθοριστική για την όποια ειρηνευτική πρόοδο. Οι εξελίξεις αυτές εντείνουν τη διεθνή πίεση προς το Κρεμλίνο, σε μια ιδιαίτερα ευαίσθητη συγκυρία για την πορεία του πολέμου και των διπλωματικών προσπαθειών. 
 

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Έκθεση Δημοκρατικών δείχνει περισσότερες από 100 ευνοϊκές κινήσεις υπέρ του Έλον Μασκ από τον Τραμπ

Διεθνή / Έκθεση Δημοκρατικών δείχνει περισσότερες από 100 ευνοϊκές κινήσεις υπέρ του Έλον Μασκ από τον Τραμπ

Η έκθεση από το γραφείο της γερουσιαστή Ελίζαμπεθ Γουόρεν αποκαλύπτει πάνω από 100 ενέργειες της κυβέρνησης Τραμπ που ωφέλησαν άμεσα ή έμμεσα τις επιχειρήσεις και την προσωπική περιουσία του Μασκ
LIFO NEWSROOM
Το «Μαντλίν» πλησιάζει τη Γάζα - Εντολή να επέμβει έχει ο στρατός του Ισραήλ

Διεθνή / Το «Μαντλίν» πλησιάζει τη Γάζα - Εντολή να επέμβει έχει ο στρατός του Ισραήλ

Ο Ισραηλινός υπουργός Ίσραελ Κατς έδωσε εντολή στον στρατό να εμποδίσει την πορεία του σκάφους που κινείται αργά προς την αποκλεισμένη Γάζα διά θαλάσσης - Δεν φοβόμαστε, απαντούν οι ακτιβιστές
LIFO NEWSROOM
Ισραήλ: Εντολή στον στρατό να εμποδιστεί το «Madleen» από τον υπ. Άμυνας

Διεθνή / Ισραήλ: Εντολή στον στρατό να εμποδιστεί το «Madleen» - «Δεν θα φτάσετε στη Γάζα»

«Προς την αντισημίτρια Γκρέτα και τους φίλους της, το μήνυμα είναι σαφές: Γυρίστε πίσω, δεν θα φτάσετε στη Γάζα», λέει ο Ίσραελ Κατς - Πλησιάζουν την αποκλεισμένη περιοχή οι ακτιβιστές
LIFO NEWSROOM
Οι ΗΠΑ διέδιδαν θεωρίες συνωμοσίας για UFO και εξωγήινους για να κρύψουν μυστικά όπλα

Διεθνή / Οι ΗΠΑ διέδιδαν θεωρίες συνωμοσίας για UFO και εξωγήινους για να κρύψουν μυστικά όπλα

Ντοκουμέντα και μαρτυρίες αποκαλύπτουν ότι το Πεντάγωνο διέδιδε σκόπιμα ψευδείς πληροφορίες για UFO από τη δεκαετία του ’50, για να κρύψει μυστικά εξοπλιστικά προγράμματα
LIFO NEWSROOM