Κουβέιτ: Σχεδόν 50 νεκροί από φωτιά σε πολυκατοικία που έμεναν αλλοδαποί εργάτες

Κουβέιτ: Σχεδόν 50 νεκροί από φωτιά σε πολυκατοικία που έμεναν αλλοδαποί εργάτες Facebook Twitter
0

Τουλάχιστον 49 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από τη φωτιά σε πολυκατοικία  στην πόλη Μανγκάφ του Κουβέιτ, ανακοίνωσε το υπουργείο Εσωτερικών της χώρας.

Βίντεο από τη φωτιά στο Κουβέιτ που κοινοποιήθηκε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης δείχνει τις φλόγφες να τυλίγουν το κάτω μέρος του κτηρίου και πυκνός μαύρος καπνός να αναδύεται από τους επάνω ορόφους. Πολλά από τα θύματα λέγεται ότι είναι αλλοδαποί εργάτες που ζούσαν εκεί.

Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Σεΐχης Φαχάντ Γιουσούφ αλ-Σαμπάχ κατηγόρησε τους ιδιοκτήτες ακινήτων για απληστία και είπε ότι οι παραβιάσεις των οικοδομικών προτύπων οδήγησαν στην τραγωδία. «Δυστυχώς η απληστία των ιδιοκτητών ακινήτων είναι αυτή που οδήγησε σε αυτό», δήλωσε ο σεΐχης αλ-Σαμπάχ, ο οποίος ασκεί καθήκοντα υπουργού Εσωτερικών. «Παραβιάζουν κανονισμούς και αυτό είναι το αποτέλεσμα των παραβιάσεων».

Ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εσωτερικών υποστράτηγος Eid al-Oweihan είπε στην κρατική τηλεόραση ότι η φωτιά αναφέρθηκε στις 06:00 τοπική ώρα (03:00 GMT) την Τετάρτη. Είπε ότι είναι πλέον υπό έλεγχο και οι προσπάθειες διάσωσης συνεχίζονται.

Τα τοπικά μέσα ενημέρωσης αναφέρουν ότι το κτήριο στέγαζε 196 εργάτες και υπάρχουν ενδείξεις ότι μπορεί να ήταν υπερπλήρες. Ανώτερος αξιωματικός της αστυνομίας είπε στην κρατική τηλεόραση ότι υπήρχε «μεγάλος αριθμός» ανθρώπων στο κτήριο τη στιγμή της πυρκαγιάς. «Δεκάδες διασώθηκαν, αλλά δυστυχώς υπήρξαν πολλοί θάνατοι ως αποτέλεσμα της εισπνοής καπνού από τη φωτιά», είπε, προσθέτοντας ότι συχνά εκδίδονταν προειδοποιήσεις για συνωστισμό σε αυτό το είδος καταλυμάτων. 

Μέχρι στιγμής δεν έχουν δοθεί λεπτομέρειες σχετικά με τις χώρες προέλευσης των εργαζομένων ή τη φύση της απασχόλησής τους. Ωστόσο, ανεπιβεβαίωτες αναφορές έχουν εμφανιστεί σε ινδικά μέσα ενημέρωσης ότι τα περισσότερα από τα θύματα είναι από την Ινδία. Ο Ινδός υπουργός Εξωτερικών S Jaishankar δήλωσε σε ανάρτησή του στο X ότι αξιωματούχοι της πρεσβείας επισκέφτηκαν τους τραυματίες στο νοσοκομείο. Ο Πρωθυπουργός Ναρέντρα Μόντι, επίσης στο Χ, έστειλε συλλυπητήρια στις οικογένειες όσων είχαν πεθάνει.

Τα δύο τρίτα του πληθυσμού του Κουβέιτ αποτελούνται από ξένους εργάτες και η χώρα εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από την εργασία των μεταναστών, ειδικά στον κατασκευαστικό και οικιακό τομέα. Ομάδες ανθρωπίνων δικαιωμάτων έχουν εκφράσει τακτικά ανησυχίες για τις συνθήκες διαβίωσής τους.

Με πληροφορίες από Reuters

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΚΕΙΤ ΜΙΝΤΛΕΤΟΝ ΗΛΙΚΙΩΜΕΝΟΣ

Διεθνή / Κέιτ Μίντλετον: Ποιος είναι ο 88χρονος που αγκάλιασε - «Εκπλήρωσε την επιθυμία της αποθανούσας συζύγου του», γράφουν διεθνή ΜΜΕ

Το βίντεο που καταγράφει την πριγκίπισσα να αγκαλιάζει τον ηλικιωμένο κατά τη διάρκεια της δεξίωσης για τη συμπλήρωση 100 ετών από τη γέννηση της βασίλισσας Ελισάβετ
THE LIFO TEAM
ΙΡΑΝ ΗΠΑ ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ ΤΖΕΙ ΝΤΙ ΒΑΝΣ

Διεθνή / «Στον πάγο» η αποστολή Βανς στο Ισλαμαμπάντ – Χωρίς απάντηση από την Τεχεράνη οι διαπραγματεύσεις ΗΠΑ–Ιράν

Αμερικανοί αξιωματούχοι αφήνουν ανοιχτό το ενδεχόμενο επανεκκίνησης της αποστολής ακόμη και άμεσα, εφόσον η Τεχεράνη δώσει σήμα ότι είναι διατεθειμένη να διαπραγματευτεί
THE LIFO TEAM
ΠΑΚΙΣΤΑΝ ΙΡΑΝ ΗΠΑ ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ

Διεθνή / Πώς κατάφερε το Πακιστάν να γίνει ένας απρόσμενος ειρηνοποιός μεταξύ ΗΠΑ-Ιράν;

Μια πυρηνική δύναμη που δεν αναγνωρίζει επίσημα το Ισραήλ έχει εξασφαλίσει έναν ρόλο πρώτης γραμμής στον πόλεμο του Ιράν, παρά το γεγονός ότι δεν είχε πάντα καλές σχέσεις με τον Ντόναλντ Τραμπ
THE LIFO TEAM
ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΝΩΣΗ ΟΥΓΓΑΡΙΑ ΒΙΚΤΟΡ ΟΡΜΠΑΝ ΛΟΑΤΚΙ+

Διεθνή / Ουγγαρία: Το Δικαστήριο της ΕΕ την καλεί να καταργήσει τον νόμο κατά της ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητας που προώθησε ο Όρμπαν

Σύμφωνα με την απόφαση ο νόμος για την προστασία των παιδιών του 2021 εισάγει παράνομη διάκριση εις βάρος της ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητας, και είναι η πρώτη φορά που κράτος-μέλος παραβιάζει τον Χάρτη θεμελιωδών αξιών της ΕΕ
THE LIFO TEAM
ΔΙΕΘΝΗΣ ΑΜΝΗΣΤΙΑ ΕΚΘΕΣΗ ΤΡΑΜΠ ΠΟΥΤΙΝ ΝΕΤΑΝΙΑΧΟΥ ΑΡΠΑΚΤΙΚΑ

Διεθνή / Διεθνής Αμνηστία: «Αντισταθείτε σε ηγέτες-αρπακτικά» όπως οι Τραμπ, Πούτιν, Νετανιάχου - Η έκθεση-κάλεσμα

Σύμφωνα με τη ΜΚΟ, ειδικά αυτοί οι τρεις αρχηγοί κρατών περιφρόνησαν τους κανόνες και τους διεθνείς οργανισμούς που καθιερώθηκαν μετά τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο
THE LIFO TEAM