ΑΠΕΡΓΙΑ ΓΣΕΕ

Κόσοβο: Άλυτο μυστήριο η αλλεργία των εκλογικών αντιπροσώπων - Τι έδειξαν οι εξετάσεις

Κόσοβο: Άλυτο μυστήριο η αλλεργία των εκλογικών αντιπροσώπων - Τι έδειξαν οι εξετάσεις Facebook Twitter
0

Μυστήριο παραμένει για τις Αρχές στο Κόσοβο, το τι προκάλεσε συμπτώματα αλλεργίας στους εκλογικούς αντιπροσώπους.

Ειδικότερα, οι εκλογικοί αντιπρόσωποι στο Κόσοβο που παρουσίασαν προχθές συμπτώματα αλλεργίας κατά την καταμέτρηση επιστολικών ψήφων από την κεντρική Σερβία δεν έχουν μολυνθεί, αποφάνθηκαν ειδικοί.

Οι αναλύσεις δερματικού ιστού ήταν αρνητικές, ενώ δεν βρέθηκαν μολυσματικά στοιχεία στους φακέλους, ανακοινώθηκε σε συνέντευξη Τύπου. «Με βάση τα εργαστηριακά αποτελέσματα του Ινστιτούτου Βιοχημείας στην Πρίστινα, αποκλείστηκε η πιθανότητα ύπαρξης μολυσματικών παραγόντων στους φακέλους με τις ψήφους από τη Σερβία», δήλωσε η διευθύντρια της Κλινικής λοιμωδών νοσημάτων Λιντίτα Μπερίσα.

Απέκλεισε επίσης κατηγορηματικά το ενδεχόμενο μόλυνσης εκλογικών αντιπροσώπων που ήρθαν σε επαφή με τους φακέλους των ψήφων. «Όλες οι εργαστηριακές αναλύσεις που έγιναν από το Ινστιτούτο είναι φυσιολογικές ενώ και οι αναλύσεις δειγμάτων δερματικού ιστού αποκλείουν κάθε πιθανότητα ύπαρξης μολυσματικού συνδρόμου», επέμεινε η κυρία Μπερίσα.

Μυστήριο παραμένει για τις διωκτικές αρχές στο Κόσοβο τι προκάλεσε αλλεργικά συμπτώματα. Η διευθύντρια της κλινικής απέφυγε να τοποθετηθεί, επισημαίνοντας ότι «αυτό θα μπορέσει, ενδεχομένως, να εξακριβωθεί με λεπτομερείς εργαστηριακές αναλύσεις, αλλά εκείνο που έχει σημασία για την ώρα είναι ότι δεν υπάρχει μολυσματική νόσος».

Ο Γενικός εισαγγελέας της Πρίστινας, Κουτίμ Μουνίσι, επίσης απέφυγε να κάνει εικασίες για τα αίτια της αλλεργίας και ανακοίνωσε ότι οι «ύποπτοι» φάκελοι θα σταλούν για ανάλυση στο εξωτερικό, διότι στο Κόσοβο δεν υπάρχουν εργαστήρια ικανά να εντοπίσουν όλες τις δηλητηριώδεις ουσίες.

Οι δώδεκα εκλογικοί αντιπρόσωποι που νοσηλεύονται στην Κλινική λοιμωδών νοσημάτων είναι καλά στην υγεία τους και αναμένεται σήμερα να λάβουν εξιτήριο.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ 

Διεθνή
0

ΑΠΕΡΓΙΑ ΓΣΕΕ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Λονδίνο: Επισκέπτες στο Ρίτσμοντ Παρκ προσπαθούν να αφαιρέσουν δια της βίας τα κέρατα από τα ελάφια

Διεθνή / Λονδίνο: Επισκέπτες στο Ρίτσμοντ Παρκ προσπαθούν να αφαιρέσουν δια της βίας τα κέρατα από τα ελάφια

Η αστυνομία βασιλικών πάρκων στο Ηνωμένο Βασίλειο εξέδωσε σχετική προειδοποίηση, μετά από καταγγελίες που έλαβε το Σαββατοκύριακο - Οδυνηρή πράξη για τα ζώα και ποινικό αδίκημα, αναφέρει η αστυνομία
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ