No.1

Κόσοβο: Άλυτο μυστήριο η αλλεργία των εκλογικών αντιπροσώπων - Τι έδειξαν οι εξετάσεις

Κόσοβο: Άλυτο μυστήριο η αλλεργία των εκλογικών αντιπροσώπων - Τι έδειξαν οι εξετάσεις Facebook Twitter
0

Μυστήριο παραμένει για τις Αρχές στο Κόσοβο, το τι προκάλεσε συμπτώματα αλλεργίας στους εκλογικούς αντιπροσώπους.

Ειδικότερα, οι εκλογικοί αντιπρόσωποι στο Κόσοβο που παρουσίασαν προχθές συμπτώματα αλλεργίας κατά την καταμέτρηση επιστολικών ψήφων από την κεντρική Σερβία δεν έχουν μολυνθεί, αποφάνθηκαν ειδικοί.

Οι αναλύσεις δερματικού ιστού ήταν αρνητικές, ενώ δεν βρέθηκαν μολυσματικά στοιχεία στους φακέλους, ανακοινώθηκε σε συνέντευξη Τύπου. «Με βάση τα εργαστηριακά αποτελέσματα του Ινστιτούτου Βιοχημείας στην Πρίστινα, αποκλείστηκε η πιθανότητα ύπαρξης μολυσματικών παραγόντων στους φακέλους με τις ψήφους από τη Σερβία», δήλωσε η διευθύντρια της Κλινικής λοιμωδών νοσημάτων Λιντίτα Μπερίσα.

Απέκλεισε επίσης κατηγορηματικά το ενδεχόμενο μόλυνσης εκλογικών αντιπροσώπων που ήρθαν σε επαφή με τους φακέλους των ψήφων. «Όλες οι εργαστηριακές αναλύσεις που έγιναν από το Ινστιτούτο είναι φυσιολογικές ενώ και οι αναλύσεις δειγμάτων δερματικού ιστού αποκλείουν κάθε πιθανότητα ύπαρξης μολυσματικού συνδρόμου», επέμεινε η κυρία Μπερίσα.

Μυστήριο παραμένει για τις διωκτικές αρχές στο Κόσοβο τι προκάλεσε αλλεργικά συμπτώματα. Η διευθύντρια της κλινικής απέφυγε να τοποθετηθεί, επισημαίνοντας ότι «αυτό θα μπορέσει, ενδεχομένως, να εξακριβωθεί με λεπτομερείς εργαστηριακές αναλύσεις, αλλά εκείνο που έχει σημασία για την ώρα είναι ότι δεν υπάρχει μολυσματική νόσος».

Ο Γενικός εισαγγελέας της Πρίστινας, Κουτίμ Μουνίσι, επίσης απέφυγε να κάνει εικασίες για τα αίτια της αλλεργίας και ανακοίνωσε ότι οι «ύποπτοι» φάκελοι θα σταλούν για ανάλυση στο εξωτερικό, διότι στο Κόσοβο δεν υπάρχουν εργαστήρια ικανά να εντοπίσουν όλες τις δηλητηριώδεις ουσίες.

Οι δώδεκα εκλογικοί αντιπρόσωποι που νοσηλεύονται στην Κλινική λοιμωδών νοσημάτων είναι καλά στην υγεία τους και αναμένεται σήμερα να λάβουν εξιτήριο.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ 

Διεθνή
0

No.1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΑΦΓΑΝΙΣΤΑΝ ΠΑΚΙΣΤΑΝ ΤΑΛΙΜΠΑΝ ΠΟΛΕΜΟΣ

Διεθνή / Το Πακιστάν κηρύσσει «ανοιχτό πόλεμο» μετά τους βομβαρδισμούς μεγάλων πόλεων στο Αφγανιστάν

«Η υπομονή μας έχει εξαντληθεί», ξεκαθάρισε ο υπουργός Άμυνας του Πακιστάν μετά τις επιθέσεις - Ο πρωθυπουργός της χώρας διαμηνύει ότι δε θα υπάρξει καμία υποχώρηση στην υπεράσπιση της πατρίδας
THE LIFO TEAM
Ο Έπσταϊν επιχείρησε να αγοράσει παλάτι στο Μαρόκο μία ημέρα πριν συλληφθεί το 2019

Διεθνή / Ο Έπσταϊν επιχείρησε να αγοράσει παλάτι στο Μαρόκο μία ημέρα πριν συλληφθεί το 2019

Mέσα ενημέρωσης στο Μαρόκο είχαν αφήσει να εννοηθεί ότι ο Έπσταϊν ενδέχεται να έβλεπε τη χώρα ως ασφαλές καταφύγιο, δεδομένου ότι δεν υφίσταται συμφωνία έκδοσης με τις ΗΠΑ
THE LIFO TEAM
ΙΣΡΑΗΛ ΗΠΑ ΠΡΕΣΒΗΣ ΙΡΑΝ

Διεθνή / Ισραήλ: «Όσοι θέλουν να φύγουν να το κάνουν ΣΗΜΕΡΑ» λέει ο Αμερικανός πρέσβης στο προσωπικό

Εντείνεται η ανησυχία για πιθανό πλήγμα κατά του Ιράν - Ο πρέσβης υπογράμμισε ότι όσοι θέλουν να αποχωρήσουν θα πρέπει να οργανώσουν γρήγορα τα σχέδιά τους, καθώς δεν είναι βέβαιο ότι θα υπάρχουν πτήσεις τις επόμενες ημέρες
THE LIFO TEAM