Κορυφαίος συνεργάτης της Λεπέν στο επίκεντρο έρευνας για νέο σκάνδαλο αργομισθίας

Κορυφαίος συνεργάτης της Λεπέν στο επίκεντρο έρευνας για νέο σκάνδαλο αργομισθίας Facebook Twitter
0

Νέα εισαγγελική έρευνα σχετικά με τη δραστηριότητα του ακροδεξιού Εθνικού Μετώπου (Front National, FN) στο νομαρχιακό συμβούλιο του Νορ-Πα-ντε-Καλέ, στη βόρεια Γαλλία ξεκίνησε σήμερα σύμφωνα με δικαστική πηγή, έπειτα από ένα δημοσίευμα στο οποίο αναφέρεται πως κορυφαίο στέλεχος του κόμματος της Μαρίν Λεπέν πληρωνόταν για μια αργομισθία.

Στο φύλλο που κυκλοφορεί με ημερομηνία 5η Απριλίου, η σατιρική εφημερίδα «Le Canard Enchaîné» αναφέρει πως η έρευνα του εισαγγελέα της Λίλ επικεντρώνεται στον Νταβίντ Ρασλίν, τον διευθυντή της εκστρατείας της Λεπέν ενόψει των προεδρικών εκλογών.

Ο Ρασλίν, 29 χρονών, ανερχόμενο αστέρι στο αντιμεταναστευτικό, αντιευρωπαϊκό, ακροδεξιό κόμμα της Λεπέν, λάμβανε μισθό από το νομαρχιακό συμβούλιο του Νορ-Πα-ντε-Καλέ ενώ ταυτόχρονα ήταν εκλεγμένος σύμβουλος της νομαρχίας της Προβηγκίας, περίπου 1.000 χλμ. νοτιότερα, αναφέρεται στο δημοσίευμα.

Ο ίδιος ο Νταβίντ Ρασλίν χαρακτήρισε την έρευνα αυτή μια «επίθεση με πολιτικούς σκοπούς».

Πρόκειται για μια έρευνα «η οποία στοχοθετεί άμεσα την υποψήφια και τον διευθυντή της εκστρατείας της», δήλωσε στο πρακτορείο ειδήσεων Reyters. «Είναι ένα καλό πρόσχημα για να υποκλέπτονται νόμιμα οι συνομιλίες του διευθυντή της εκστρατείας μιας από τις ηγετικές μορφές της αντιπολίτευσης».

Η καταγγελία περί αργομισθίας ενός κορυφαίου στελέχους του Εθνικού Μετώπου προστίθεται σε μια σειρά παρόμοιων σκανδάλων που έχουν πλήξει υποψήφιους στις προεδρικές εκλογές, που θα διεξαχθούν σε δύο γύρους, την 23η Απριλίου και την 7η Μαΐου.

Το δημοσίευμα αυτό ήρθε στο φως μόλις μερικές ώρες πριν από την πρώτη τηλεμαχία και των 11 υποψηφίων για την προεδρία της Γαλλίας, απόψε.

Ο συντηρητικός υποψήφιος Φρανσουά Φιγιόν βρέθηκε από την πρώτη θέση στην τρίτη στις δημοσκοπήσεις, έπειτα από τις αποκαλύψεις που έκανε η Κανάρ Ανσενέ τον Ιανουάριο για το ότι η σύζυγός του Πενέλοπι και δύο παιδιά του έλαβαν εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ από τον δημόσιο κορβανά για δουλειά που δεν προσέφεραν ποτέ στην πραγματικότητα.

Σε βάρος του 63χρονου Φιγιόν, πρώην πρωθυπουργού της Γαλλίας και βασικού υποψήφιου της Δεξιάς καθώς και της συζύγου του, διεξάγεται επίσημη έρευνα για απάτη. Ο Φιγιόν αρνείται ότι έκανε οτιδήποτε επιλήψιμο και επιμένει πως δεν θα επιτρέψει το σκάνδαλο αυτό να εμποδίσει την προσπάθειά του να εκλεγεί στην προεδρία.

Σε μια άλλη υπόθεση, που επίσης πλήττει το FN, η γαλλική δικαστική αστυνομία ανέκρινε τον Φεβρουάριο τον σωματοφύλακα και τον προσωπάρχη της Λεπέν στο πλαίσιο μιας έρευνας που αφορά την κατάχρηση χρημάτων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, χρήματα που φέρονται να καταβάλλονταν σε συνεργάτες της που δεν είχαν καμιά σχέση με αυτό.

Όπως και ο Φιγιόν, η Λεπέν αρνήθηκε ότι έκανε οτιδήποτε επιλήψιμο και κατήγγειλε μια «επίθεση» εναντίον της.

Σύμφωνα με σχεδόν όλες τις δημοσκοπήσεις, η Λεπέν ενδέχεται να καταλάβει την πρώτη θέση στον πρώτο γύρο των προεδρικών εκλογών, τον Απρίλιο, αλλά θα χάσει με μεγάλη διαφορά από τον ανεξάρτητο, κεντρώο υποψήφιο Εμανουέλ Μακρόν στον δεύτερο γύρο, τον Μάιο.

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΒΟΛΟΝΤΙΜΙΡ ΖΕΛΕΝΣΚΙ ΟΥΚΡΑΝΙΑ ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ ΙΡΑΝ

Διεθνή / Ο Ζελένσκι δηλώνει ότι η Ουκρανία θέλει χρήματα και τεχνολογία σε αντάλλαγμα για τη βοήθεια στη Μέση Ανατολή

Ο Ουκρανός πρόεδρος έχει ξεκαθαρίσει ότι η βοήθεια που έχει σταλθεί «δεν πρόκειται για συμμετοχή σε στρατιωτικές επιχειρήσεις. Δεν βρισκόμαστε σε πόλεμο με το Ιράν»
THE LIFO TEAM
ΙΡΑΝ ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ

Διεθνή / Axios: Ο πόλεμος στη Μέση Ανατολή θα μπορούσε να διαρκέσει έως τον Σεπτέμβριο

Οι συγκρούσεις στη Μέση Ανατολή μετρούν ήδη δύο εβδομάδες και συνεχίζουν. Ο Τραμπ έχει δηλώσει ότι οι επιθέσεις στο Ιράν θα διαρκέσουν 4 με 6 εβδομάδες. Γιατί όμως όλοι προβλέπουν μια μακροχρόνια κρίση;
THE LIFO TEAM
ΙΡΑΝ ΣΤΕΝΑ ΤΟΥ ΟΡΜΟΥΖ ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ

Διεθνή / Τραμπ: «Ήξερα για τα Στενά του Ορμούζ, όπως και ότι ο Μπιν Λάντεν θα επιτίθετο στους Δίδυμους Πύργους»

Ο Αμερικανός πρόεδρος ισχυρίστηκε για ακόμη μία φορά πως στο βιβλίο του, με τίτλο «The America We Deserve», είχε προβλέψει την επίθεση της 11ης Σεπτεμβρίου 2001 στους Δίδυμους Πύργους
THE LIFO TEAM
ΗΠΑ ΕΙΣΒΟΛΗ ΙΡΑΚ ΠΟΛΕΜΟΣ ΙΡΑΝ

Διεθνή / «Mission Accomplished;» - Η θριαμβολογία του 2003 που στοιχειώνει τη σημερινή σύγκρουση με το Ιράν

Η εισβολή των ΗΠΑ στο Ιράκ και η πτώση του καθεστώτος του Σαντάμ Χουσεΐν - Με αφορμή τον πόλεμο ΗΠΑ - Ιράν σήμερα, πολλοί αναλυτές βλέπουν ανησυχητικές ομοιότητες ανάμεσα στις δύο συγκρούσεις
THE LIFO TEAM