Κορωνοϊός: Υποχρεωτικές οι μάσκες σε καταστήματα, takeaways και σταθμούς στην Αγγλία

Κορωνοϊός: Υποχρεωτικές οι μάσκες σε καταστήματα, takeaways και σταθμούς στην Αγγλία Facebook Twitter
EPA
0

Υποχρεωτική θα είναι η χρήση μάσκας σε takeaways, τράπεζες ταχυδρομεία, καθώς και καταστήματα, σούπερ μάρκετ, εσωτερικούς χώρους εμπορικών κέντρων και σταθμούς στην Αγγλία από σήμερα Παρασκευή. 

Σύμφωνα με όσα κάνει γνωστά ο Guardian, η μύτη και το στόμα των πολιτών θα πρέπει να καλύπτονται όταν αγοράζουν φαγητό και ποτό, ωστόσο, καθώς μπορούν να καταναλώσουν τα προϊόντα στα καταστήματα, θα μπορούν να αφαιρούν τις μάσκες ή τα μαντίλια. Η χρήση τους ωστόσο δεν είναι υποχρεωτική από το προσωπικό των καταστημάτων ή των σουπερμάρκετ αν και οι Αρχές «συνιστούν ανεπιφύλακτα στους εργοδότες να εξετάζουν τη χρήση τους όπου χρειάζεται». 

Οι νέες κυβερνητικές οδηγίες, λεπτομέρειες των οποίων δημοσιεύθηκαν την Πέμπτη το απόγευμα, επιβεβαίωσαν πως στόμα και μύτη πρέπει να καλύπτονται σε καταστήματα, τράπεζες, ταχυδρομεία αλλά και «ταξιδιωτικούς κόμβους» όπως σιδηροδρομικοί σταθμοί και αεροδρόμια. Η μάσκα ωστόσο δεν είναι υποχρεωτική σε κομμωτήρια, γυμναστήρια, εστιατόρια και παμπ, κινηματογράφους, συναυλιακούς χώρους ή θέατρα. Οι τράπεζες, τα ταχυδρομεία και άλλες επιχειρήσεις θα μπορούν να ζητούν από τους πελάτες τους να αφαιρέσουν τις μάσκες για αναγνώριση.

«Καθώς προχωράμε στο επόμενο στάδιο χαλάρωσης των περιοριστικών μέτρων για τους πολίτες, είναι ζωτικής σημασίας να συνεχίσουμε να ψωνίζουμε με ασφάλεια», δήλωσε ο υπουργός Υγείας Ματ Χάνκοκ συμπληρώνοντας πως έτσι «θα αξιοποιηθούν στο έπακρο» οι δυνατότητες του λιανεμπορίου κατά το καλοκαίρι. Παράλληλα επισήμανε ότι όλοι πρέπει να συμβάλλουν στην καταπολέμηση του ιού ευχαριστώντας τους πολίτες για τις θυσίες τους. 

Από την πλευρά της, η Κέιτ Νίκολς, επικεφαλής του UK Hospitality, της επαγγελματικής ένωσης της τουριστικής βιομηχανίας του Ηνωμένου Βασιλείου άσκησε κριτική στην κυβέρνηση κατηγορώντας την ότι αφήνει λίγο χρόνο για την υλοποίηση των μέτρων, ενώ ανέφερε ότι οι διατάξεις που επηρεάζουν το delievery αλλά και τους μπουφέδες των ξενοδοχείων «στερούνται σαφήνειας». 

Η αστυνομία θα μπορεί να επιβάλει πρόστιμα 100 λιρών σε όσους δεν συμμορφώνονται με τους κανόνες από τους οποίους ωστόσο εξαιρούνται τα παιδιά κάτω των 11 και τα ΑμεΑ. Τα καταστήματα μπορούν να αρνηθούν την είσοδο σε οποιονδήποτε δεν φοράει μάσκα και διατηρεί το δικαίωμα να καλέσει την αστυνομία. Καταστηματάρχες αναφέρουν ωστόσο ότι δεν θα ζητήσουν από το προσωπικό τους να επιβάλει τους κανόνες καθώς ανησυχούν ότι οι εργαζόμενοι τους ενδέχεται να απειληθούν από μέρος των πελατών αν αναλάβουν αυτόν τον ρόλο. 

Με πληροφορίες από Guardian 

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Α' Παγκόσμιος Πόλεμος: Επιστολές Αυστραλών στρατιωτών βρέθηκαν κλεισμένες σε μπουκάλι έναν αιώνα μετά

Διεθνή / Α' Παγκόσμιος Πόλεμος: Επιστολές Αυστραλών στρατιωτών βρέθηκαν κλεισμένες σε μπουκάλι έναν αιώνα μετά

Μέσα στο διαυγές, χοντρό γυαλί υπήρχαν ευδιάκριτες επιστολές, γραμμένες με μολύβι από τους στρατιώτες Μάλκολμ Νέβιλ (27) και Γουίλιαμ Χάρλεϊ (37), με ημερομηνία 15 Αυγούστου 1916
LIFO NEWSROOM
Η πιο φονική αστυνομική επιχείρηση στην ιστορία της Βραζιλίας – 64 νεκροί, σκηνές πολέμου στις φαβέλες

Διεθνή / Η πιο φονική αστυνομική επιχείρηση στην ιστορία της Βραζιλίας – 64 νεκροί, σκηνές πολέμου στις φαβέλες

Τουλάχιστον 64 άνθρωποι, ανάμεσά τους τέσσερις αστυνομικοί, σκοτώθηκαν σε μια άνευ προηγουμένου επιχείρηση κατά του Comando Vermelho σε δύο φαβέλες του Ρίο ντε Τζανέιρο
LIFO NEWSROOM
Μπριζίτ Μακρόν: «Οι ψευδείς ισχυρισμοί έβλαψαν την ποιότητα ζωής της» κατέθεσε η κόρη της

Διεθνή / Μπριζίτ Μακρόν: «Οι ψευδείς ισχυρισμοί βλάπτουν την ποιότητα ζωής της» κατέθεσε η κόρη της

Η Τιφαίν Οζιέρ μίλησε στη δίκη για τον σεξιστικό εκφοβισμό εναντίον της πρώτης κυρίας της Γαλλίας - «Δεν περνά μέρα ή εβδομάδα χωρίς κάποιος να μην της μιλήσει γι’ αυτό»
LIFO NEWSROOM