Κορωνοϊός: Ξεπεράστηκε το όριο των 100.000 κρουσμάτων στην Αργεντινή - Πάνω από 1.800 οι νεκροί

Κορωνοϊός: Ξεπεράστηκε το όριο των 100.000 κρουσμάτων στην Αργεντινή - Πάνω από 1.800 οι νεκροί Facebook Twitter
EPA
0

Στην Αργεντινή ξεπεράστηκε χθες Κυριακή το όριο των 100.000 κρουσμάτων μόλυνσης από την Covid-19.

Oι αρχές της χώρας δυσκολεύονται να περιορίσουν την εξάπλωση της πανδημίας του κορωνοϊού παρά τα αυστηρά μέτρα περιορισμού που έχουν θέσει σε εφαρμογή στην πρωτεύουσα Μπουένος Άιρες και στα προάστιά της.

Όπως ανακοίνωσε χθες το υπουργείο Υγείας, το προηγούμενο 24ωρο καταγράφηκαν 2.657 νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα, με το σύνολό τους να φθάνει τα 100.166.

Η κυβέρνηση της χώρας της Λατινικής Αμερικής επέβαλε αυστηρά μέτρα στα μέσα Μαρτίου για να επιβραδύνει την εξάπλωση της πανδημίας. Χαλάρωσε κάποιους από τους περιορισμούς τον Μάιο, αλλά τους επανέφερε σε ισχύ στα τέλη του Ιουνίου στη μητροπολιτική περιοχή της πρωτεύουσας, εξαιτίας της έξαρσης των κρουσμάτων.

Ο απολογισμός των θυμάτων εξαιτίας της COVID-19 στην Αργεντινή ανέρχεται σε 1.845, είναι πολύ χαμηλότερος από τους 72.100 που ανακοινώθηκαν στη Βραζιλία χθες ή τους σχεδόν 12.000 για τους οποίους κάνουν λόγο οι αρχές του Περού.

Όμως ο ημερήσιος αριθμός των νέων κρουσμάτων έγινε τετραψήφιος στις αρχές του Ιουνίου και τις τελευταίες τέσσερις ημέρες, ξεπερνά τα 3.000 ανά 24ωρο.

Ο Μάουρο Γκρόσμαν, εντατικολόγος στο νοσοκομείο Εσέισα του Μπουένος Άιρες, τόνισε πως φοβάται ότι η κορύφωση της πανδημίας πλησιάζει. «Το πιο επικίνδυνο είναι το να βρεθούμε στην κορύφωση για μεγάλο διάστημα» διότι «οι κλίνες θα γεμίσουν πολύ πιο γρήγορα και πολύ σύντομα οι κλίνες σε μονάδες εντατικής θεραπείας θα είναι κατειλημμένες», εξήγησε.

Σύμφωνα με την καταμέτρηση του πρακτορείου ειδήσεων Reuters, παγκοσμίως καταγράφονται 12,81 εκατομμύρια κρούσματα μόλυνσης από τον κορωνοϊό και τουλάχιστον 565.231 άνθρωποι έχουν υποκύψει στην ασθένεια που προκαλεί η επιπλοκές της.

Οι ΗΠΑ είναι η χώρα με τον υψηλότερο αριθμό κρουσμάτων μόλυνσης (3,3 εκατομμύρια) και θανάτων (ξεπέρασαν τους 135.000) εξαιτίας της COVID-19 στον πλανήτη. Άλλες χώρες με υψηλούς αριθμούς ανθρώπων που έχουν προσβληθεί από τον SARS-CoV-2 είναι η Βραζιλία (1,8 εκατ.), η Ινδία και η Ρωσία.

Η πανδημία έχει εξάλλου καταφέρει σκληρό πλήγμα στην οικονομία της Αργεντινής, την ώρα που όδευε στην τρίτη χρονιά ύφεσης την ώρα που η κυβέρνηση του κεντροαριστερού προέδρου Αλμπέρτο Φερνάντες καταβάλλει προσπάθεια να προχωρήσει σε αναδιάρθρωση του δημόσιου χρέους ύψους 65 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Με πληροφορίες από Reuters/ ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η φονική χιονοκαταιγίδα Fern πλήττει τις ΗΠΑ - Τουλάχιστον 11 νεκροί και 800.000 πολίτες χωρίς ρεύμα

Διεθνή / Η φονική χιονοκαταιγίδα Fern πλήττει τις ΗΠΑ - Τουλάχιστον 11 νεκροί και 800.000 πολίτες χωρίς ρεύμα

Οι μετεωρολόγοι προειδοποιούν ότι τα φαινόμενα ενδέχεται να διαρκέσουν για ημέρες και να επηρεάσουν έως και 180 εκατομμύρια ανθρώπους, δηλαδή πάνω από τον μισό πληθυσμό των ΗΠΑ
THE LIFO TEAM
«Θα θερίσετε θύελλα»: Γιγάντια τοιχογραφία στην Τεχεράνη προειδοποιεί για αντίποινα αν οι ΗΠΑ πλήξουν το Ιράν

Διεθνή / «Θα θερίσετε θύελλα»: Γιγάντια τοιχογραφία στην Τεχεράνη προειδοποιεί για αντίποινα αν οι ΗΠΑ πλήξουν το Ιράν

Θα υποστείτε πολύ πιο σοβαρές συνέπειες από αυτές που θα προκαλέσετε, ξεκαθαρίζει το Ιράν καθώς αμερικανικά πολεμικά πλοία κατευθύνονται στην περιοχή
THE LIFO TEAM
ΗΠΑ ΚΑΚΟΚΑΙΡΙΑ

Διεθνή / Ελληνοαμερικανός μετεωρολόγος για κακοκαιρία στις ΗΠΑ: «Είχαν χρόνια να ζήσουν κάτι τέτοιο»

Οι αρχές προειδοποιούν ότι το κρύο θα συνεχιστεί καθ’ όλη την εβδομάδα και σε ορισμένες περιοχές των κεντρικών ΗΠΑ τα θερμόμετρα μπορεί να δείξουν ακόμη και -45°C
THE LIFO TEAM
ΗΠΑ ΚΑΚΟΚΑΙΡΙΑ ΔΙΑΚΟΠΕΣ ΡΕΥΜΑΤΟΣ

Διεθνή / Κακοκαιρία σαρώνει τις ΗΠΑ: Χωρίς ρεύμα πάνω από 670.000 σπίτια, χιλιάδες ακυρώσεις πτήσεων

Συνολικά, 17 πολιτείες έχουν κηρύξει κατάσταση έκτακτης ανάγκης λόγω κακοκαιρίας, καθώς το κύμα θα συνεχιστεί και τις επόμενες ημέρες, με χιόνι, χαλάζι, παγωμένη βροχή και πολύ χαμηλές θερμοκρασίες
THE LIFO TEAM