Το Τέξας έγινε το Σάββατο η πρώτη πολιτεία των ΗΠΑ που ξεπερνά το ένα εκατομμύριο κρούσματα κορωνοϊού.

 

Αν ήταν χώρα, το Τέξας θα ήταν στη δέκατη θέση των κρατών που έχουν δεχθεί το σφοδρότερο πλήγμα από την πανδημία, σε ό,τι αφορά τον αριθμό των κρουσμάτων. Κατά μέσο όρο, την προηγούμενη εβδομάδα στο Τέξας καταγράφονταν περίπου 8.000 νέα κρούσματα.

 

Η αύξηση των μολύνσεων σε αυτή την πολιτεία την προηγούμενη εβδομάδα εντοπίστηκε κυρίως στις κομητείες Χάρις, Ντάλας και Ελ Πάσο, με βάση τις εκτιμήσεις του Reuters. Η ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων έχει επιβαρύνει το σύστημα υγείας και πλέον στο Ελ Πάσο ένα συνεδριακό κέντρο μετατράπηκε σε νοσοκομείο.

 

Την ίδια ώρα, οι ΗΠΑ είναι αντιμέτωπες με ένα σφοδρό κύμα μολύνσεων και κατέγραψε πάνω από 100.000 ημερήσια κρούσματα τρεις φορές μέσα σε λιγότερο από μία εβδομάδα. Στο Τέξας εντοπίζεται πάνω από το 10% των κρουσμάτων της χώρας. Η Καλιφόρνια, η πρώτη πολιτεία των ΗΠΑ που ξεπέρασε τα 600.000 κρούσματα τον Αύγουστο, βρίσκεται λίγο πίσω από το Τέξας σε αριθμό κρουσμάτων και θανάτων.

 

Η πιο πολυπληθής πολιτεία της χώρας ανέφερε τις τελευταίες επτά ημέρες περίπου 30.000 μολύνσεις από κορωνοϊό, με τον συνολικό τους αριθμό στην Καλιφόρνια να ανέρχεται πλέον σε περισσότερες από 950.000. Η κομητεία του Λος Άντζελες, όπου εντοπίζεται το 33% των κρουσμάτων στην πολιτεία, έχει μέχρι στιγμής καταγράψει τον μεγαλύτερο αριθμό θανάτων, 7.118 ως τις 5 Νοεμβρίου.

 

Οι ΗΠΑ είναι η χώρα που έχει δεχθεί το σφοδρότερο πλήγμα από την πανδημία παγκοσμίως, καθώς τα κρούσματα ξεπερνούν τα 9,8 εκατομμύρια, ενώ περισσότεροι από 230.000 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους.

 

Με πληροφορίες από ΑΠΕ/ Reuters