Κορωνοϊός: Ταξιδιωτική προειδοποίηση Γερμανίας για Παρίσι και Κυανή Ακτή

Κορωνοϊός: Ταξιδιωτική προειδοποίηση Γερμανίας για Παρίσι και Κυανή Ακτή Facebook Twitter
ΕΡΑ
0

Η Γερμανία εξέδωσε το βράδυ της Δευτέρας ταξιδιωτική προειδοποίηση για το Παρίσι και την Κυανή Ακτή λόγω του αυξημένου αριθμού κρουσμάτων κορωνοϊού στις περιοχές αυτές της Γαλλίας.

Το υπουργείο Εξωτερικών της Γερμανίας προειδοποιεί τους πολίτες να μην κάνουν αχρείαστα ταξίδια στην περιοχή του Ιλ-ντε-Φρανς, που περιλαμβάνει τη γαλλική πρωτεύουσα, καθώς και στο νότιο τμήμα της Προβηγκίας-Άλπεων-Κυανής Ακτής, όπου βρίσκονται μεταξύ άλλων οι μεγάλες πόλεις Μασσαλία και Νίκαια.

«Καμπανάκι» από τον Γάλλο υπουργό Υγείας

Ο νέος κορωνοϊός μολύνει τέσσερις φορές περισσότερο ανθρώπους κάτω των 40 ετών στη Γαλλία απ' ό,τι τους άνω των 65, προειδοποίησε χθες Κυριακή ο υπουργός Υγείας Ολιβιέ Βεράν, προσθέτοντας ωστόσο πως οι μολύνσεις καταγράφουν επίσης αύξηση μεταξύ των πιο ηλικιωμένων και πιο ευάλωτων.

«Βρισκόμαστε σε επικίνδυνη κατάσταση», υπογραμμίζει ο κύριος Βεράν σε συνέντευξή του που δημοσιεύεται στο φύλλο της εφημερίδας Journal du Dimanche (JDD) που κυκλοφορεί. Επισημαίνει ταυτόχρονα ότι οι υψηλότεροι αριθμοί των κρουσμάτων μόλυνσης από τον SARS-CoV-2 που επιβεβαιώνονται δεν οφείλονται μόνο στο ότι γίνονται περισσότερα τεστ.

Όπως και ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν, ο κ. Βεράν αποκλείει πάντως την επιβολή νέου lockdown για την εξάπλωση της πανδημίας του κορωνοϊού. Επισημαίνει πως μπορεί να λαμβάνονται αυστηρά μέτρα σε τοπικό επίπεδο, καθώς καταγράφεται αύξηση των κρουσμάτων τόσο στη Γαλλία, όσο και σε άλλα κράτη. «Δεν πρόκειται για γαλλική εξαίρεση, πρόκειται για ευρωπαϊκή δυναμική», εξηγεί ο υπουργός Υγείας της Γαλλίας.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ/Reuters

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Χιλή εκλογές Τραμπ

Διεθνή / Εκλογές στη Χιλή: Ο «Χιλιανός Τραμπ» προηγείται ενόψει δεύτερου γύρου

Γιος πρώην μέλους του ναζιστικού κόμματος και δηλωμένος θαυμαστής του δικτάτορα Αουγκούστο Πινοτσέτ, ο Καστ είναι γνωστός για τις θέσεις του κατά των αμβλώσεων και του γάμου ομοφύλων
THE LIFO TEAM
«Απλώς προσπαθούν να πλουτίσουν»: Η «επόμενη ημέρα» στη Γάζα και τα συμφέροντα που τη διεκδικούν

Διεθνή / «Απλώς προσπαθούν να πλουτίσουν»: Η «επόμενη ημέρα» στη Γάζα και τα συμφέροντα που τη διεκδικούν

Το κόστος ανοικοδόμησης εκτιμάται ότι θα ξεπεράσει τα 70 δισ. δολάρια, γεγονός που καθιστά τη μεταπολεμική φάση ένα εξαιρετικά ελκυστικό πεδίο για ορισμένες εταιρείες
THE LIFO TEAM
Το μεγαλύτερο φιλοδημοκρατικό κόμμα του Χονγκ Κονγκ αποφάσισε τη διάλυσή του υπό πολιτική πίεση

Διεθνή / Το μεγαλύτερο φιλοδημοκρατικό κόμμα του Χονγκ Κονγκ αποφάσισε τη διάλυσή του υπό πολιτική πίεση

Η απόφαση αντανακλά, σύμφωνα με αναλυτές, τη σταδιακή συρρίκνωση των πολιτικών ελευθεριών που είχαν υποσχεθεί στο Χονγκ Κονγκ κατά την επιστροφή του στην κινεζική κυριαρχία το 1997
THE LIFO TEAM