Κορωνοϊός στο γαλλικό αεροπλανοφόρο: Έγιναν λάθη λέει η υπουργός Άμυνας

Κορωνοϊός στο γαλλικό αεροπλανοφόρο: Έγιναν λάθη λέει η υπουργός Άμυνας Facebook Twitter
EPA
0

Η υπουργός Άμυνας της Γαλλίας Φλοράνς Παρλί επέρριψε ευθύνες για την εστία του νέου κορωνοϊού στο αεροπλανοφόρο «Σαρλ ντε Γκολ», όπου προσβλήθηκαν πάνω από 1000 ναύτες, στη διοίκηση της «ναυαρχίδας» του πολεμικού ναυτικού της χώρας. 

Η Φλοράνς Παρλί καταλόγισε λάθη στη διοίκηση του «Σαρλ ντε Γκολ» που έγιναν για την αντιμετώπιση της νόσου. Όλοι οι ναύτες, εκτός από έναν, από τους περίπου 24 που χρειάστηκε να νοσηλευτούν, έχουν αναρρώσει πλήρως, είπε η Παρλί ενώπιον της επιτροπής άμυνας της γαλλικής Εθνοσυνέλευσης.

«Βάσει των πληροφοριών που έχουμε συγκεντρώσει σήμερα, υπήρξαν λάθη στα μέτρα που ελήφθησαν στη μάχη κατά του κορωνοϊού» επισήμανε η Γαλλίδα υπουργός. «Η έρευνα που διεξήχθη δείχνει ότι οι διοικητές του πλοίου και οι ιατρικοί σύμβουλοί τους υπερεκτίμησαν την ικανότητα του αεροπλανοφόρου και του στολίσκου του να αντιμετωπίσουν τον κορωνοϊό», συμπλήρωσε η ίδια.

Σύμφωνα με τη Φλοράνς Παρλί, η έρευνα κατέδειξε ότι ο κορωνοϊός έφθασε στο αεροπλανοφόρο μεταξύ μιας στάσης στην Κύπρο στα τέλη Φεβρουαρίου και μιας στάσης το διάστημα 13-16 Μαρτίου στο Μπρεστ, λιμάνι της δυτικής Γαλλίας.

Σημειώνεται ότι ο κορωνοϊός εκατοντάδες κρούσματα κορωνοϊού σημειώθηκαν στα αεροπλανοφόρα «Σαρλ ντε Γκολ», της Γαλλίας, και «USS Theodore Roosevelt», των ΗΠΑ. Το αμερικανικό αεροπλανοφόρο βρισκόταν στον Ειρηνικό Ωκεανό όταν ο πλοίαρχός του, με επιστολή στα Μέσα, έκανε γνωστό ότι ο κορωνοϊός εξαπλώνεται στο πλοίο. «Δεν βρισκόμαστε σε πόλεμο. Δεν υπάρχει κανένας λόγος να πεθάνουν οι ναύτες», είχε αναφέρει ο πλοίαρχος Κροζίερ στην επιστολή του που είχε δημοσιεύσει η εφημερίδα San Francisco Chronicle. Μετά την κίνηση αυτή το πλοίο επέστρεψε στις ΗΠΑ, ωστόσο ο Κροζίερ απομακρύνθηκε από τα καθήκοντά του. 

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ/Reuters

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

Δεν υπάρχει δυνατότητα σχολιασμού

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ