Κορωνοϊός στην Ισπανία: 619 νεκροί σε 24 ώρες- Χιλιάδες επιστρέφουν στη δουλειά από τη Δευτέρα

Κορωνοϊός στην Ισπανία: 619 νεκροί σε 24 ώρες- Χιλιάδες επιστρέφουν στη δουλειά από τη Δευτέρα Facebook Twitter
ΕPA
0

Ο ημερήσιος αριθμός θανάτων από τον κορωνοϊό στην Ισπανία που ανακοινώθηκε σήμερα- 619 νεκροί- ήταν αυξημένος σε σύγκριση με το Σάββατο, που είχε καταγραφεί χαμηλό σχεδόν τριών εβδομάδων (510 θάνατοι).

Πλέον, ο τραγικός απολογισμός στην Ισπανία από τον κορωνοϊό ανήλθε σε 16.972 νεκρούς. Σε ό,τι αφορά τα κρούσματα, καταγράφηκαν 4.167 επιπλέον περιπτώσεις και το σύνολό τους ανέρχεται σε 166.019. Η αύξηση της τάξεως του 2,6% σε σύγκριση με τον προηγούμενο απολογισμό είναι αισθητά χαμηλότερος από το 12% που ήταν κατά μέσο όρο στα τέλη Μαρτίου και το 20% στα μέσα του ίδιου μήνα, σημειώνει ο Guardian.

Επιστροφή στη δουλειά

Την ίδια ώρα, χιλιάδες Ισπανοί ετοιμάζονται να επιστρέψουν από αύριο στις δουλειές τους. Από τα Μέσα Μαρτίου, όταν επιβλήθηκε η καραντίνα, είχαν μείνει ανοιχτές μόνο οι επιχειρήσεις που κρίθηκαν ως στρατηγικής σημασίας. Όμως, την ερχόμενη εβδομάδα ανοίγουν κάποιες βιομηχανίες.

Το γραφείο του πρωθυπουργού, Πέδρο Σάντσεθ, εξέδωσε οδηγίες το Σάββατο, σύμφωνα με τις οποίες οι επιχειρήσεις που θα ανοίξουν θα πρέπει να παρέχουν επαρκή προστατευτικό εξοπλισμό και να διασφαλίσουν ότι υπάρχει αρκετός χώρος ώστε οι εργαζόμενοι να τηρούν απόσταση τουλάχιστον 2 μέτρων ο ένας από τον άλλο.

Η απόφαση για το άνοιγμα κάποιων επιχειρήσεων προκάλεσε ανησυχία ότι μπορεί να είναι ακόμη νωρίς για την άρση κάποιων περιοριστικών μέτρων. Ο υπουργός Εσωτερικών, Φερνάντο Γκράντε- Μαρλάσκα επιχείρησε να καθησυχάσει όσους προβληματίζονται. «Είμαστε ακόμη σε φάση περιορισμού. Δεν έχουμε αρχίσει όποια χαλάρωση των περιορισμών», τόνισε σε συνέντευξη Τύπου.

Οι αρχές θα μοιράσουν 10 εκατομμύρια μάσκες στα μέσα μαζικής μεταφοράς τις επόμενες ημέρες, δήλωσε ο υπουργός Εσωτερικών, σημειώνοντας ότι η χρήση τους συνίσταται, αλλά δεν είναι υποχρεωτική.

Ντε Γκίντος: Η πιο σοβαρή πρόκληση από τον εμφύλιο

Στο μεταξύ, ο Λούις ντε Γκίντος, πρώην υπουργός Οικονομικών της Ισπανίας που σήμερα είναι αντιπρόεδρος της ΕΚΤ, περιέγραψε τον κορωνοϊό ως την πιο σοβαρή πρόκληση για την ισπανική οικονομία από τον εμφύλιο πόλεμο.

Ο κόσμος οδεύει σε ύφεση που θα είναι ιδιαίτερα αισθητή στην Ευρώπη και κυρίως στην Ισπανία, τόνισε. «Η Ισπανία είχε ένα πλεονέκτημα στην αρχή της κρίσης, επειδή είχε κατά μέσο όρο μεγαλύτερη ανάπτυξη από τους εταίρους της στην ευρωζώνη», δήλωσε ο Ντε Γκίντος. «Αυτό όμως είναι και πρόβλημα. Η οικονομική δομή της την αφήνει πιο εκτεθειμένη στην κρίση, επειδή εξαρτάται περισσότερο από υπηρεσίες όπως ο τουρισμός, που έχουν επηρεαστεί βαθιά από την πανδημία. Αυτό το γεγονός πιθανότατα σημαίνει ότι θα υποστεί βαθύτερη ύφεση», συμπλήρωσε αναφερόμενος στην Ισπανία.

Με πληροφορίες από Guardian, Reuters

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ζόχραν Μαμντάνι: Ο γοητευτικός «ριζοσπάστης» από τον κόσμο των προνομίων θέλει να γίνει δήμαρχος στη Νέα Υόρκη

Διεθνή / Ζόχραν Μαμντάνι: Ο γοητευτικός «ριζοσπάστης» από τον κόσμο των προνομίων, θέλει να γίνει δήμαρχος στη Νέα Υόρκη

Γεννημένος στην Ουγκάντα, μεγαλωμένος στο Άπερ Ιστ Σάιντ και σε πανάκριβα σχολεία, στα 33 του, θεωρείται πλέον πολύ πιθανό να είναι ο επόμενος δήμαρχος της Νέας Υόρκης
LIFO NEWSROOM
Ο Γουόρεν Μπάφετ δώρισε μετοχές Berkshire αξίας $6 δισ. και σπάει το ρεκόρ ετήσιας φιλανθρωπίας

Διεθνή / Ο Γουόρεν Μπάφετ δώρισε μετοχές Berkshire αξίας $6 δισ. και σπάει το ρεκόρ ετήσιας φιλανθρωπίας

Ο 94χρονος δισεκατομμυριούχος παραχώρησε περίπου 12,36 εκατομμύρια μετοχές Class B της Berkshire, ανεβάζοντας τη συνολική του συνεισφορά σε φιλανθρωπικούς σκοπούς σε πάνω από 60 δισεκατομμύρια δολάρια
LIFO NEWSROOM
Βαρκελώνη: Εκατοντάδες Καταλανοί στους δρόμους για να σταματήσουν το έργο επέκτασης του αεροδρομίου

Διεθνή / Βαρκελώνη: Εκατοντάδες Καταλανοί κατά του μαζικού τουρισμού σε νέα διαδήλωση

Υποστήριξαν ότι η Βαρκελώνη είναι «ο πιο κορεσμένος τουριστικός προορισμός στον κόσμο» και η επέκταση του αεροδρομίου El Prat θα μπορούσε να καταδικάσει το μέλλον της Καταλονίας
LIFO NEWSROOM
Ο Έρικ Τραμπ δεν αποκλείει το ενδεχόμενο να διεκδικήσει την προεδρία των ΗΠΑ

Διεθνή / Μετά τον Ντόναλντ, ο Έρικ Τραμπ: «Δεν αποκλείει» το ενδεχόμενο να διεκδικήσει την προεδρία των ΗΠΑ

Ο 41χρονος μέχρι σήμερα έχει κρατηθεί μακριά από την ενεργό πολιτική, ωστόσο δηλώνει πως αν αποφάσιζε να ακολουθήσει αυτόν τον δρόμο, «θα ήταν μια εύκολη επιλογή»
LIFO NEWSROOM