Το μήνυμα «πλένετε τα χέρια σας» είδαν «γραμμένο» στον ουρανό του Σίδνεϊ οι κάτοικοι της πόλης σε μία πρωτότυπη υπενθύμιση για τα μέτρα προστασίας από τον κορωνοϊό. 

 

Χρήστες των μέσων κοινωνικής δικτύωσης κατέγραψαν με τα κινητά τους τηλέφωνα το μήνυμα λίγο πριν αυτό εξαφανιστεί στον ουρανό της Αυστραλίας. Σύμφωνα με το BBC δεν είναι ακόμα γνωστό ποιος διοργάνωσε αυτή την «εναέρια υπενθύμιση».

 

Ο ευφάνταστος αυτός ακτιβισμός πραγματοποιήθηκε ενώ η χώρα εντείνει τις προσπάθειες της για να αποτρέψει την εξάπλωση του κορωναϊού. 

 


 

 

Χθες η Αυστραλία ανακοίνωσε ότι ένα οικονομικό πακέτο 2,40 δισεκατομμυρίων δολαρίων Αυστραλίας (1,56 δισεκατομμυρίων δολαρίων), το οποίο θα δαπανηθεί για την οργάνωση κλινικών αντιμετώπισης του πυρετού, αλλά και συμβουλευτικών υπηρεσιών προς τους πολίτες, καθώς η χώρα καταπολέμα την εξάπλωση του κορωναϊού.

 

 

 

«Ποσά λίγο μικρότερο του 1,2 δισεκατομμυρίων δολαρίων, αναμένουμε να δαπανηθεί σε αυτό το οικονομικό έτος, καθώς ο ιός και οι επιπτώσεις του θα εξαπλώνονται τους επόμενους μήνες » δήλωσε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός Σκοτ Μόρισον.

 

Με πληροφορίες από BBC/pedestrian.tv

 

Ακολουθήστε το LiFO.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο LiFO.gr