Κυβερνήτης Νέας Υόρκης: Ο κορωνοϊός εξαπλώνεται αστραπιαία - Είμαστε το «καναρίνι στο ορυχείο»

Κυβερνήτης Νέας Υόρκης: Ο κορωνοϊός εξαπλώνεται αστραπιαία - Είμαστε το «καναρίνι στο ορυχείο» Facebook Twitter
0

Ο κυβερνήτης της Νέας Υόρκης προειδοποίησε πως ο κορωνοϊός SARS-CoV-2 εξαπλώνεται αστραπιαία στην πολιτεία, «πιο γρήγορα και από υπερταχεία», όπως είπε χαρακτηριστικά, κάνοντας έκκληση για προμήθειες σε ιατροφαρμακευτικό υλικό. 

Ο δείκτης μετάδοσης αυξήθηκε υψηλότερα και νωρίτερα από ότι περιμέναμε, είπε ο Andrew Cuomo την Τρίτη, εκφράζοντας την δυσαρέσκειά του για τον ανεπαρκή εξοπλισμό που στέλνει η ομοσπονδιακή κυβέρνηση των ΗΠΑ εν μέσω πανδημίας. Τα κρούσματα στην πολιτεία έχουν ξεπεράσει τις 25.000 και τουλάχιστον 210 ασθενείς έχουν ήδη καταλήξει. 

Και ενώ ο Τραμπ εκφράζει την ελπίδα πως οι επιχειρήσεις θα ανοίξουν τον επόμενο μήνα, ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας προειδοποιεί πως οι ΗΠΑ θα μπορούσαν να γίνουν το νέο επίκεντρο της πανδημίας. «Χρειαζόμαστε ομοσπονδιακή βοήθεια τώρα», λέει ο Δημοκρατικός Cuomo. «Η Νέα Υόρκη είναι το "καναρίνι στο ορυχείο", ότι συμβαίνει πρώτα στη Νέα Υόρκη, θα συμβεί και στην Καλιφόρνια και στο Ίλινοϊ. Είναι απλώς θέμα χρόνου». 

Ο κυβερνήτης δεν έκρυψε την αγανάκτησή του για την λιγοστή, κατά τον ίδιο, βοήθεια από την Υπηρεσία Διαχείρισης Έκτακτων Αναγκών. «Διαλέγετε τους 26.000 ανθρώπους που θα πεθάνουν, επειδή στείλατε μόνο 400 αναπνευστήρες». Σύμφωνα με τον ίδιο, στα διάφορα νοσοκομεία της πόλης υπάρχουν συνολικά 7.000 τέτοιες μονάδες υποστήριξης της αναπνοής αλλά αυτή την στιγμή χρειάζονται περίπου 30.000. 

«Ένας αναλυτής της επιδημίας μου είπε "βλέπουμε ένα τρένο να πλησιάζει την χώρα". Τώρα κοιτάζουμε σε μία υπερταχεία». Η Πολιτεία θέλει να δημιουργήσει περισσότερες μονάδες υγείας για την αντιμετώπιση της πανδημίας, συζητώντας την μετατροπή ξενοδοχείων και φοιτητικών εστιών σε πρόχειρα νοσοκομεία. 

Τα κρούσματα στη Νέα Υόρκη, που άγγιξαν τα 25.665, διπλασιάζονται κάθε τρεις ημέρες και ο κυβερνήτης λέει πως ο ρυθμός δεν φαίνεται να επιβραδύνεται. Ο ίδιος φοβάται πως η Νέα Υόρκη θα χρειαστεί ακόμα και 140.000 κλίνες στο χειρότερο σενάριο. Όπως λέει, δεν πρόκειται να βάλει «τιμή» στην ανθρώπινη ζωή, κριτικάροντας εμμέσως τον Ντόναλντ Τραμπ. «Η μητέρα μου δεν είναι αναλώσιμη, όπως δεν είναι είναι ούτε η δική σας».

Την Τρίτη, ο Ντόναλντ Τραμπ εξέφρασε την ελπίδα πως οι αμερικανικές επιχειρήσεις θα αρχίσουν να ανοίγουν ξανά μέχρι το Πάσχα, ενώ στην χώρα καταγράφονται συνολικά πάνω 55.200 κρούσματα και 784 θάνατοι. 

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πρίγκιπας Ουίλιαμ: «Σιγή ιχθύος» για την υγεία της Κέιτ Μίντλετον στην πρώτη δημόσια εμφάνιση μετά τον καρκίνο

Διεθνή / Πρίγκιπας Ουίλιαμ: «Σιγή ιχθύος» για την υγεία της Κέιτ Μίντλετον στην πρώτη δημόσια εμφάνιση μετά τον καρκίνο

Ο πρίγκιπας της Ουαλίας επισκέφθηκε φιλανθρωπική οργάνωση διανομής τροφίμων στο Σάρεϊ - «Καμία ενημέρωση για την κατάσταση της συζύγου του», λέει δημοσιογράφος του BBC
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ
Αλβανός δημοσιογράφος λέει ότι ο Μπελέρης είναι υποψήφιος στις Ευρωεκλογές γιατί «είναι αρεστός στη Χρυσή Αυγή»

Διεθνή / Με την υποψηφιότητα Μπελέρη η ΝΔ ψάχνει ψήφους από την άκρα δεξιά, γράφουν αλβανικά Μέσα Ενημέρωσης

Στα Τίρανα ενοχλήθηκαν από τη δήλωση Πύρρου Δήμα «η καταγωγή μου είναι από τη Χειμάρρα, την καρδιά της Βορείου Ηπείρου» - Ποιος ζητά να αφαιρεθεί η αλβανική υπηκοότητα από τον Φρέντη Μπελέρη
NEWSROOM