Κορωνοϊός: Η Σλοβακία δίνει μέχρι και 300 ευρώ μετρητά για να κάνουν το εμβόλιο οι πολίτες

Κορωνοϊός: Η Σλοβακία δίνει μέχρι 300 ευρώ μετρητά για να κάνουν οι πολίτες το εμβόλιο Facebook Twitter
ΠΗΓΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ / ASSOCIATED PRESS
0

Μετρητά στους πολίτες άνω των 60 ετών, που εμβολιάζονται κατά του κορωνοϊού ή λαμβάνουν την αναμνηστική δόση θα διανείμει η Σλοβακία, σε μία προσπάθεια να δώσει ώθηση στα ποσοστά ανοσοποίησης που υπολείπονται έναντι άλλων χωρών στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Το Κοινοβούλιο ενέκρινε την καταβολή των χρημάτων σήμερα, δίνοντας το «πράσινο φως» σε μια πρόταση της κυβέρνησης, η οποία είχε αρχικά σκεφθεί να διανείμει voucher για ξενοδοχεία ή εστιατόρια, ωστόσο επέλεξε τελικά να προσφέρει μετρητά.

Όσοι κάνουν τις ενισχυτικές δόσεις τους έως τα μέσα Ιανουαρίου θα λάβουν 300 ευρώ, ενώ οι άνω των 60 που θα έχουν εγγραφεί στην πλατφόρμα εμβολιασμού έως τότε θα δικαιούνται το ποσό των 200 ευρώ.

Η Σλοβακία δεν είναι η πρώτη χώρα που δίνει κίνητρα για τον εμβολιασμό. Η Ελβετία, τον Οκτώβριο, προσέφερε σε πολίτες που έπειθαν τους φίλους τους να κάνουν ένα εμβόλιο κατά της Covid-19, δωρεάν γεύματα σε εστιατόρια και εισιτήρια για τον κινηματογράφο.

Η αμερικανική πόλη Χιούστον, τον Αύγουστο, είχε ανακοινώσει ότι θα καταβάλει 100 δολάρια σε οποιονδήποτε κάνει την πρώτη δόση ενός εμβολίου κατά της Covid-19.

Η Σλοβακία, με πληθυσμό 5,5 εκατομμύρια κατοίκους, έχει πληγεί σφόδρα από το τελευταίο κύμα της επιδημίας κι επέβαλε εκ νέου μέτρα lockdown, την ώρα που τα νοσοκομεία της έχουν γεμίσει.

Έως χθες, κατέγραφε τον δεύτερο υψηλότερο δείκτη μολύνσεων παγκοσμίως για την τελευταία εβδομάδα, σύμφωνα με το Our World in Data.

Ωστόσο, έχει μείνει πολύ πίσω σε σύγκριση με άλλες χώρες της ΕΕ στον εμβολιασμό των πολιτών της, με το 68% των ανθρώπων άνω των 60 ετών να έχει εμβολιαστεί πλήρως, την τρίτη χαμηλότερη επίδοση στην Ένωση μετά τη Βουλγαρία και τη Ρουμανία, πολύ πιο κάτω από το 88% στο σύνολο της ΕΕ.

Μεταξύ του πληθυσμού της Σλοβακίας, το 46,5% είναι πλήρως εμβολιασμένο, κάτω από τον μέσο όρο 66,8% της ΕΕ, σύμφωνα με το Ευρωπαϊκό Κέντρο για την Πρόληψη και τον Έλεγχο των Ασθενειών (ECDC).

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΦΡΙΝΤΡΙΧ ΜΕΡΤΣ ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΟΙ ΧΤΕΝΙΣΜΑ ΜΑΚΙΓΙΑΖ

Διεθνή / Χιλιάδες ευρώ για χτένισμα, μακιγιάζ και φωτογράφους δαπανά ο Φρίντριχ Μερτς

Όλα τα υπουργεία στη Γερμανία έχουν δαπανήσει 58.738 ευρώ για μακιγιέρ και κομμωτές - Η απάντηση του πρωθυπουργικού γραφείου του Φρίντριχ Μερτς στην ακροδεξιά «Εναλλακτική για τη Γερμανία»
LIFO NEWSROOM
ΣΤΡΑΤΟΣ ΕΥΡΩΠΗ ΝΑΤΟ

Διεθνή / Η Ευρώπη ετοιμάζεται για ένα από τα πιο περίπλοκα σχέδια στρατιωτικής μετακίνησης στην ιστορία της

Η Ευρώπη επιχειρεί να διορθώσει μια κρίσιμη αδυναμία: τη μεταφορά στρατευμάτων και βαρέος εξοπλισμού από τα δυτικά λιμάνια στα ανατολικά σύνορα του ΝΑΤΟ
LIFO NEWSROOM
Στον Λευκό Οίκο ο Κριστιάνο Ρονάλντο την ημέρα της κρίσιμης συνάντησης Τραμπ – Μοχάμεντ μπιν Σαλμάν

Διεθνή / Στον Λευκό Οίκο ο Κριστιάνο Ρονάλντο την ημέρα της κρίσιμης συνάντησης Τραμπ – Μοχάμεντ μπιν Σαλμάν

Η παρουσία του συνδέεται με μια σημαντική διπλωματική στιγμή, καθώς ο Μοχάμεντ μπιν Σαλμάν επιστρέφει στις ΗΠΑ για πρώτη φορά μετά τη δολοφονία του δημοσιογράφου Τζαμάλ Κασόγκι
LIFO NEWSROOM
CLOUDFLARE ΒΛΑΒΗ

Διεθνή / Cloudflare: Η εταιρεία επικαλείται «ασυνήθιστη υψηλή κίνηση» για το παγκόσμιο μπλακ άουτ

Ειδικοί, μιλώντας για τη βλάβη στην Cloudflare, σημειώνουν ότι όταν ένας μόνο «κομβικός» πάροχος έχει πρόβλημα, το αποτέλεσμα μπορεί να προκαλέσει αλυσιδωτές διακοπές σε δεκάδες υπηρεσίες
LIFO NEWSROOM