Κορωνοϊός: H πιο κρίσιμη ώρα για την Ισπανία - Αποφασίζει σήμερα για το επόμενο βήμα

Κορωνοϊός: H πιο κρίσιμη ώρα για την Ισπανία - Αποφασίζει σήμερα για το επόμενο βήμα Facebook Twitter
1

Το κοινοβούλιο της Ισπανίας αποφασίζει την Τετάρτη εάν θα παρατείνει για δύο ακόμη εβδομάδες το εθνικό lockdown που ισχύει από τα μέσα Μαρτίου.

Η Ισπανία έχει ένα από τα υψηλότερα ποσοστά επιβεβαιωμένων κρουσμάτων στον κόσμο - η δεύτερη χώρα μετά τις ΗΠΑ. Πάνω από 21.000 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από τον κορωνοϊό που έπληξε θανάσιμα την ευρωπαϊκή χώρα.

Αλλά, με τον αριθμό των καθημερινών θανάτων να μειώνεται, εντείνεται η συζήτηση για το πώς και πότε πρέπει να αρθούν οι αυστηροί όροι της απαγόρευσης κυκλοφορίας.

Την περασμένη εβδομάδα, σε ορισμένες βιομηχανίες επετράπη να γίνει μια μερική επανεκκίνηση. Από αυτήν την Κυριακή, τα παιδιά θα μπορούν να βγουν από τα σπίτια τους για πρώτη φορά σε έξι εβδομάδες. Ωστόσο αυτό θα γίνεται για να συνοδεύουν έναν ενήλικα στο σούπερ μάρκετ ή στο φαρμακείο.

Άλλες ευρωπαϊκές χώρες όπως η Αυστρία, η Δανία και η Γερμανία έχουν ήδη αρχίσει να χαλαρώνουν τα μέτρα.

Αυτήν την ώρα, στην Ισπανία, οι ενήλικες μπορούν να βγαίνουν, μόνοι, για να πάνε στις εργασίες τους, εφόσον δεν είναι εφικτή η τηλεργασία, να αγοράζουν τρόφιμα ή φάρμακα, να πηγαίνουν σε γιατρούς ή να βγάζουν για μια γρήγορη βόλτα τον σκύλο τους. Τα παιδιά παραμένουν μέσα στο σπίτι από την αρχή της εφαρμογής των μέτρων.

Διεθνή
1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

1 σχόλια
Μετά την κρίση του κορωνοϊού, εκτός από το ΚΚ Κίνας, τον Τραμπ κτλ, θα πρέπει να λογοδοτήσει και η ισπανική κυβέρνηση του Σάντσεθ για την καταστροφή που προκάλεσε στη χώρα.https://www.youtube.com/watch?v=ZquX479zf7Ehttps://www.theguardian.com/world/2020/mar/25/how-spain-sat-on-its-hands-as-coronavirus-took-hold

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ