Κορωνοϊός: H πιο κρίσιμη ώρα για την Ισπανία - Αποφασίζει σήμερα για το επόμενο βήμα

Κορωνοϊός: H πιο κρίσιμη ώρα για την Ισπανία - Αποφασίζει σήμερα για το επόμενο βήμα Facebook Twitter
1

Το κοινοβούλιο της Ισπανίας αποφασίζει την Τετάρτη εάν θα παρατείνει για δύο ακόμη εβδομάδες το εθνικό lockdown που ισχύει από τα μέσα Μαρτίου.

Η Ισπανία έχει ένα από τα υψηλότερα ποσοστά επιβεβαιωμένων κρουσμάτων στον κόσμο - η δεύτερη χώρα μετά τις ΗΠΑ. Πάνω από 21.000 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από τον κορωνοϊό που έπληξε θανάσιμα την ευρωπαϊκή χώρα.

Αλλά, με τον αριθμό των καθημερινών θανάτων να μειώνεται, εντείνεται η συζήτηση για το πώς και πότε πρέπει να αρθούν οι αυστηροί όροι της απαγόρευσης κυκλοφορίας.

Την περασμένη εβδομάδα, σε ορισμένες βιομηχανίες επετράπη να γίνει μια μερική επανεκκίνηση. Από αυτήν την Κυριακή, τα παιδιά θα μπορούν να βγουν από τα σπίτια τους για πρώτη φορά σε έξι εβδομάδες. Ωστόσο αυτό θα γίνεται για να συνοδεύουν έναν ενήλικα στο σούπερ μάρκετ ή στο φαρμακείο.

Άλλες ευρωπαϊκές χώρες όπως η Αυστρία, η Δανία και η Γερμανία έχουν ήδη αρχίσει να χαλαρώνουν τα μέτρα.

Αυτήν την ώρα, στην Ισπανία, οι ενήλικες μπορούν να βγαίνουν, μόνοι, για να πάνε στις εργασίες τους, εφόσον δεν είναι εφικτή η τηλεργασία, να αγοράζουν τρόφιμα ή φάρμακα, να πηγαίνουν σε γιατρούς ή να βγάζουν για μια γρήγορη βόλτα τον σκύλο τους. Τα παιδιά παραμένουν μέσα στο σπίτι από την αρχή της εφαρμογής των μέτρων.

Διεθνή
1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Μελόνι στέλνει έκτακτο υλικό για την προστασία των ενεργειακών υποδομών της Ουκρανίας - Επικοινωνία με Ζελένσκι

Διεθνή / Η Μελόνι στέλνει έκτακτο υλικό για την προστασία των ενεργειακών υποδομών της Ουκρανίας - Επικοινωνία με Ζελένσκι

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της ιταλικής κυβέρνησης, «οι γεννήτριες ιταλικών εταιριών πρόκειται να αποσταλούν στην Ουκρανία τις επόμενες ημέρες»
LIFO NEWSROOM
Ντόναλντ Τραμπ Τζούνιορ: Οι ΗΠΑ δεν θα είναι πλέον «ο ηλίθιος με το μπλοκ επιταγών»

Διεθνή / Τραμπ Τζούνιορ εναντίον Ουκρανίας: Οι ΗΠΑ δεν θα είναι πλέον «ο ηλίθιος με το μπλοκ επιταγών»

Ο μεγαλύτερος γιος του Ντόναλντ Τραμπ εξαπέλυσε επίθεση στην κυβέρνηση Ζελένσκι αλλά και στη στάση της Ευρώπης απέναντι στον πόλεμο, ενώ ανέφερε πως ο πατέρας δεν αποκλείεται να πάψει να στηρίζει την Ουκρανία
LIFO NEWSROOM
ΣΚ - Πώς οι Μαλδίβες έγιναν – απροσδόκητα – ένας προσιτός προορισμός

Διεθνή / Πώς οι Μαλδίβες έγιναν απροσδόκητα ένας προσιτός προορισμός

Κάποτε ήταν προορισμός αποκλειστικά για υπερ - πλούσιους. Σήμερα οι Μαλδίβες προσφέρουν ένα πιο τοπικό και βιώσιμο μοντέλο τουρισμού, που αλλάζει το ποιοι μπορούν να ζήσουν την εμπειρία του «παραδείσου»
LIFO NEWSROOM
ΤΡΑΜΠ ΕΥΡΩΠΗ ΕΚΛΟΓΕΣ POLITICO

Διεθνή / «Ευρώπη πρόσεχε, έρχεται για τις εκλογές σου»: Ανάλυση Politico για το νέο δόγμα Τραμπ - Το ερώτημα που θέτει

«Η ''αποστολή'' του να αναμειχθεί στην ευρωπαϊκή πολιτική θα πρέπει να τρομοκρατήσει Στάρμερ, Μακρόν και Μερτς» σχολιάζει το Politico ενώ αναρωτιέται αν «θα αντιδράσει κάποιος από αυτούς»
LIFO NEWSROOM
Από τη «Λολίτα» στο «Λολίτα εξπρές»: Η σχέση του Έπσταϊν με τον εκδότη του περιβόητου βιβλίου του Ναμπόκοφ

Διεθνή / Από τη «Λολίτα» στο «Λολίτα εξπρές»: Η σχέση του Έπσταϊν με τον εκδότη του περιβόητου βιβλίου του Ναμπόκοφ

Αναζητώντας υλικό για τη βιογραφία του Τζορτζ Γουάιντενφελντ, ο ιστορικός Τόμας Χάρντινγκ ανακάλυψε επιστολές που αντάλλαξαν ο Βρετανός μεγαλοεκδότης, η Γκισλέν Μάξγουελ και ο Έπσταϊν, το ιδιωτικό τζετ του οποίου λεγόταν «Lolita Express».
LIFO NEWSROOM

σχόλια

1 σχόλια
Μετά την κρίση του κορωνοϊού, εκτός από το ΚΚ Κίνας, τον Τραμπ κτλ, θα πρέπει να λογοδοτήσει και η ισπανική κυβέρνηση του Σάντσεθ για την καταστροφή που προκάλεσε στη χώρα.https://www.youtube.com/watch?v=ZquX479zf7Ehttps://www.theguardian.com/world/2020/mar/25/how-spain-sat-on-its-hands-as-coronavirus-took-hold