Κορωνοϊός: H πιο κρίσιμη ώρα για την Ισπανία - Αποφασίζει σήμερα για το επόμενο βήμα

Κορωνοϊός: H πιο κρίσιμη ώρα για την Ισπανία - Αποφασίζει σήμερα για το επόμενο βήμα Facebook Twitter
1

Το κοινοβούλιο της Ισπανίας αποφασίζει την Τετάρτη εάν θα παρατείνει για δύο ακόμη εβδομάδες το εθνικό lockdown που ισχύει από τα μέσα Μαρτίου.

Η Ισπανία έχει ένα από τα υψηλότερα ποσοστά επιβεβαιωμένων κρουσμάτων στον κόσμο - η δεύτερη χώρα μετά τις ΗΠΑ. Πάνω από 21.000 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από τον κορωνοϊό που έπληξε θανάσιμα την ευρωπαϊκή χώρα.

Αλλά, με τον αριθμό των καθημερινών θανάτων να μειώνεται, εντείνεται η συζήτηση για το πώς και πότε πρέπει να αρθούν οι αυστηροί όροι της απαγόρευσης κυκλοφορίας.

Την περασμένη εβδομάδα, σε ορισμένες βιομηχανίες επετράπη να γίνει μια μερική επανεκκίνηση. Από αυτήν την Κυριακή, τα παιδιά θα μπορούν να βγουν από τα σπίτια τους για πρώτη φορά σε έξι εβδομάδες. Ωστόσο αυτό θα γίνεται για να συνοδεύουν έναν ενήλικα στο σούπερ μάρκετ ή στο φαρμακείο.

Άλλες ευρωπαϊκές χώρες όπως η Αυστρία, η Δανία και η Γερμανία έχουν ήδη αρχίσει να χαλαρώνουν τα μέτρα.

Αυτήν την ώρα, στην Ισπανία, οι ενήλικες μπορούν να βγαίνουν, μόνοι, για να πάνε στις εργασίες τους, εφόσον δεν είναι εφικτή η τηλεργασία, να αγοράζουν τρόφιμα ή φάρμακα, να πηγαίνουν σε γιατρούς ή να βγάζουν για μια γρήγορη βόλτα τον σκύλο τους. Τα παιδιά παραμένουν μέσα στο σπίτι από την αρχή της εφαρμογής των μέτρων.

Διεθνή
1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Τραμπ αναπαράγει στο Truth Social πορτρέτο του στο οποίο αναπαρίσταται ως πάπας

Διεθνή / Ο Τραμπ αναπαράγει στο Truth Social πορτρέτο του στο οποίο αναπαρίσταται ως πάπας

Η ανάρτηση δεν συνοδεύεται από κάποιο σχόλιο του προέδρου, ωστόσο έρχεται λίγες ημέρες μετά τη δημόσια τοποθέτησή του κατά την οποία, μεταξύ σοβαρού και αστείου, ανέφερε ότι «θα του άρεσε να είναι εκείνος ο επόμενος πάπας»
LIFO NEWSROOM
ΗΠΑ: 53 χρόνια κάθειρξη στον άνδρα που δολοφόνησε 6χρονο Παλαιστίνιο σε έγκλημα μίσους

Διεθνή / ΗΠΑ: 53 χρόνια κάθειρξη στον άνδρα που δολοφόνησε 6χρονο Παλαιστίνιο σε έγκλημα μίσους

Σύμφωνα με την εισαγγελία, κίνητρο του δράστη ήταν η θρησκευτική τους ταυτότητα και η σύνδεσή τους με τη Γάζα, σε μια πράξη ωμής εκδίκησης λόγω της σύρραξης Ισραήλ-Χαμάς
LIFO NEWSROOM
Η Ρωσία δημιουργεί «ζώνη ασφαλείας» στο Σούμι της Ουκρανίας – Νέες επιχειρήσεις στα σύνορα

Διεθνή / Η Ρωσία δημιουργεί «ζώνη ασφαλείας» στο Σούμι της Ουκρανίας – Νέες επιχειρήσεις στα σύνορα

Η Ρωσία συνεχίζει να δημιουργεί «ζώνη ασφαλείας» στα σύνορα με την ουκρανική περιφέρεια Σούμι, την ώρα που ουκρανικές αρχές ανησυχούν για νέα εισβολή - Γκρίζα ζώνη τέσσερα χωριά
LIFO NEWSROOM

σχόλια

1 σχόλια
Μετά την κρίση του κορωνοϊού, εκτός από το ΚΚ Κίνας, τον Τραμπ κτλ, θα πρέπει να λογοδοτήσει και η ισπανική κυβέρνηση του Σάντσεθ για την καταστροφή που προκάλεσε στη χώρα.https://www.youtube.com/watch?v=ZquX479zf7Ehttps://www.theguardian.com/world/2020/mar/25/how-spain-sat-on-its-hands-as-coronavirus-took-hold