Κορωνοϊός: H πιο κρίσιμη ώρα για την Ισπανία - Αποφασίζει σήμερα για το επόμενο βήμα

Κορωνοϊός: H πιο κρίσιμη ώρα για την Ισπανία - Αποφασίζει σήμερα για το επόμενο βήμα Facebook Twitter
1

Το κοινοβούλιο της Ισπανίας αποφασίζει την Τετάρτη εάν θα παρατείνει για δύο ακόμη εβδομάδες το εθνικό lockdown που ισχύει από τα μέσα Μαρτίου.

Η Ισπανία έχει ένα από τα υψηλότερα ποσοστά επιβεβαιωμένων κρουσμάτων στον κόσμο - η δεύτερη χώρα μετά τις ΗΠΑ. Πάνω από 21.000 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από τον κορωνοϊό που έπληξε θανάσιμα την ευρωπαϊκή χώρα.

Αλλά, με τον αριθμό των καθημερινών θανάτων να μειώνεται, εντείνεται η συζήτηση για το πώς και πότε πρέπει να αρθούν οι αυστηροί όροι της απαγόρευσης κυκλοφορίας.

Την περασμένη εβδομάδα, σε ορισμένες βιομηχανίες επετράπη να γίνει μια μερική επανεκκίνηση. Από αυτήν την Κυριακή, τα παιδιά θα μπορούν να βγουν από τα σπίτια τους για πρώτη φορά σε έξι εβδομάδες. Ωστόσο αυτό θα γίνεται για να συνοδεύουν έναν ενήλικα στο σούπερ μάρκετ ή στο φαρμακείο.

Άλλες ευρωπαϊκές χώρες όπως η Αυστρία, η Δανία και η Γερμανία έχουν ήδη αρχίσει να χαλαρώνουν τα μέτρα.

Αυτήν την ώρα, στην Ισπανία, οι ενήλικες μπορούν να βγαίνουν, μόνοι, για να πάνε στις εργασίες τους, εφόσον δεν είναι εφικτή η τηλεργασία, να αγοράζουν τρόφιμα ή φάρμακα, να πηγαίνουν σε γιατρούς ή να βγάζουν για μια γρήγορη βόλτα τον σκύλο τους. Τα παιδιά παραμένουν μέσα στο σπίτι από την αρχή της εφαρμογής των μέτρων.

Διεθνή
1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Έκθεση του ΟΗΕ κατονομάζει επιχειρηματικούς κολοσσούς που «κερδοσκοπούν από τη γενοκτονία του Ισραήλ στη Γάζα»

Διεθνή / Έκθεση του ΟΗΕ κατονομάζει επιχειρηματικούς κολοσσούς που «κερδοσκοπούν από τη γενοκτονία του Ισραήλ στη Γάζα»

Αμερικανικές εταιρείες όπως η Microsoft, η Alphabet Inc., η IBM και η Amazon, αλλά και Caterpillar, Rada, HD Hyundai, Volvo, Airbnb, Booking.com, Drummond,Barclays, BP είναι μεταξύ των εταιρειών που αναφέρει στην έκθεσή της η ειδική εισηγήτρια για τη Γάζα
LIFO NEWSROOM
Diddy: Στη φυλακή μέχρι την επιβολή ποινής - Δεν έχει δικαίωμα αποφυλάκισης με εγγύηση

Διεθνή / Diddy: Στη φυλακή μέχρι την επιβολή ποινής - Δεν έχει δικαίωμα αποφυλάκισης με εγγύηση

Οι 12 ένορκοι τον απάλλαξαν για τρεις από τις πέντε σοβαρότερες κατηγορίες - Ο Κομπς γονάτισε, έκρυψε το πρόσωπό του και προσευχήθηκε, τρέμοντας, με το άκουσμα της ετυμηγορίας
LIFO NEWSROOM
Γάζα: Ο ισραηλινός στρατός χρησιμοποίησε «απαγορευμένη» βόμβα στο χτύπημα σε καφετέρια, αποκαλύπτει ο Guardian

Διεθνή / Γάζα: Ο ισραηλινός στρατός χρησιμοποίησε «απαγορευμένη» βόμβα στο χτύπημα σε καφετέρια, αποκαλύπτει ο Guardian

Ειδικοί στο διεθνές δίκαιο εκτιμούν ότι η χρήση τέτοιου πυρομαχικού, παρά την επιβεβαιωμένη παρουσία αμάχων – μεταξύ των οποίων παιδιά, γυναίκες και ηλικιωμένοι – είναι σχεδόν βέβαιο ότι παραβιάζει το διεθνές δίκαιο και ενδέχεται να συνιστά έγκλημα πολέμου
LIFO NEWSROOM

σχόλια

1 σχόλια
Μετά την κρίση του κορωνοϊού, εκτός από το ΚΚ Κίνας, τον Τραμπ κτλ, θα πρέπει να λογοδοτήσει και η ισπανική κυβέρνηση του Σάντσεθ για την καταστροφή που προκάλεσε στη χώρα.https://www.youtube.com/watch?v=ZquX479zf7Ehttps://www.theguardian.com/world/2020/mar/25/how-spain-sat-on-its-hands-as-coronavirus-took-hold