Κορωνοϊός: Έκκληση Μέρκελ για διεθνή συνεργασία στην ανάπτυξη εμβολίου

Κορωνοϊός: Έκκληση Μέρκελ για διεθνή συνεργασία στην ανάπτυξη εμβολίου Facebook Twitter
EPA
0

Έκκληση για διεθνή συνεργασία, στην προσπάθεια ανάπτυξης φαρμάκου και εμβολίου κατά του κορωνοϊού, απηύθυνε η Άγνκελα Μέρκελ, επισημαίνοντας ότι από την έρευνα λείπουν σήμερα περίπου οκτώ δισεκατομμύρια ευρώ.

Η Γερμανία θα συμμετάσχει με μια «σημαντική οικονομική συνεισφορά», δήλωσε η Καγκελάριος στο εβδομαδιαίο βιντεοσκοπημένο μήνυμά της, αναφερόμενη στην διεθνή διάσκεψη δωρητών, η οποία θα πραγματοποιηθεί ψηφιακά την Δευτέρα και έχει θέσει ως στόχο την συγκέντρωση τουλάχιστον 7,5 δισεκατομμυρίων ευρώ. «Γνωρίζουμε ότι (η πανδημία) προκαλεί παντού σοβαρές ζημιές, στην οικονομική και την κοινωνική μας ζωή. Για αυτό πρέπει πολύ εντατικά και με μεγάλη συγκέντρωση να εργαστούμε προκειμένου να επιβραδύνουμε και μετά να νικήσουμε αυτόν τον ιό, αναπτύσσοντας εμβόλιο», δήλωσε η κυρία Μέρκελ, τονίζοντας ότι πρόκειται για μια από τις «ευγενέστερες αποστολές, προκειμένου να σωθούν εκατομμύρια άνθρωποι». Η Γερμανία θέλει να συνεργαστεί με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, ο οποίος έχει ρόλο-κλειδί στο θέμα, πρόσθεσε.

«Η Γερμανία αναλαμβάνει την ευθύνη και για αυτό θα φροντίσουμε το εμβόλιο, όταν θα υπάρχει, να είναι διαθέσιμο σε όλους καθώς επίσης και τα απαραίτητα φάρμακα και τα διαγνωστικά μέσα», συνέχισε η Καγκελάριος και εξήγησε ότι για αυτό θα χρειαστούν μεγάλες ποσότητες. Χαιρέτισε δε την προθυμία μιας μεγάλης συμμαχίας κυβερνήσεων και ιδιωτικών ιδρυμάτων να συνεργαστούν προκειμένου να διευκολύνουν την ανάπτυξη και την διάθεση του εμβολίου και των φαρμάκων κατά του κορωνοϊού. «Μόνο με την κοινή δράση, την διεθνή πολυμερή δράση, θα καταφέρουμε να ξεπεράσουμε αυτή την πανδημία», κατέληξε η κυρία Μέρκελ.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΙΡΑΝ ΦΡΟΥΡΟΙ ΤΗΣ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗΣ EUROPOL

Διεθνή / Europol: Απενεργοποιήθηκαν χιλιάδες λογαριασμοί των Φρουρών της Επανάστασης σε 19 χώρες

Η Europol ανέφερε ότι οι Φρουροί της Επανάστασης είχαν δημιουργήσει ένα εκτεταμένο και οργανωμένο ψηφιακό δίκτυο που εκτεινόταν σε μεγάλες πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης
THE LIFO TEAM
Ο Πάπας ετοιμάζει την πρώτη μεγάλη εγκύκλιο για την AI και τη βλέπει ως νέα Βιομηχανική Επανάσταση

Διεθνή / Ο Πάπας ετοιμάζει την πρώτη μεγάλη εγκύκλιο για την AI και τη βλέπει ως τη νέα Βιομηχανική Επανάσταση

Στην πρώτη μεγάλη εγκύκλιο της παποσύνης του, ο Λέων ΙΔ΄ βάζει την τεχνητή νοημοσύνη δίπλα στη Βιομηχανική Επανάσταση, ανοίγοντας τη συζήτηση για την εργασία, τον πόλεμο και την ανθρώπινη αξιοπρέπεια.
THE LIFO TEAM