Κορωνοϊός: 550 κρούσματα στο αεροπλανοφόρο των ΗΠΑ -Ο πρώην, πλέον, πλοίαρχος είχε προειδοποιήσει

Κορωνοϊός: 550 κρούσματα στο αεροπλανοφόρο των ΗΠΑ -Ο πρώην, πλέον, πλοίαρχος είχε προειδοποιήσει Facebook Twitter
ΕPA
0

Άλλα 100 μέλη του πληρώματος του αμερικανικού αεροπλανοφόρου USS Theodore Roosevelt βρέθηκαν θετικά στον κορωνοϊό. Πλέον, 550 ναύτες του έχουν μολυνθεί από τον ιό, καθώς έπεσαν στο κενό οι προειδοποιήσεις του πλοιάρχου.

Το συγκεκριμένο αεροπλανοφόρο βρέθηκε στο επίκεντρο όταν ο πλοίαρχος Μπρετ Κροζίερ απηύθυνε δραματική έκκληση, μετά τον εντοπισμό των πρώτων κρουσμάτων. Ο ίδιος το πλήρωσε με την απομάκρυνσή του από το αεροπλανοφόρο, αλλά καταχειροκροτήθηκε από τους ναύτες του αποχωρώντας. Λίγα 24ωρα αργότερα παραιτήθηκε και ο υπηρεσιακός υπουργός Ναυτικού, έπειτα από διαρροή ηχητικού ντοκουμέντου, στο οποίο αποκαλούσε ηλίθιο τον πρώην διοικητή του USS Theodore Roosevelt.


Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Πολεμικού Ναυτικού των ΗΠΑ, το 92% του πληρώματος του αεροπλανοφόρου έχει εξεταστεί για τον κορωνοϊό. Από αυτούς, 550 βρέθηκαν θετικοί και 3.673 αρνητικοί. Επιπλέον έγινε γνωστό ότι 3.696 άτομα μεταφέρθηκαν στην ξηρά.

Ο υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ, Μαρκ Έσπερ, μιλώντας στο CBS την Παρασκευή δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο αποκατάστασης του Κροζίερ, ενώ σημείωσε ότι δεν θα ληφθεί καμία απόφαση μέχρι να ολοκληρωθεί η έρευνα που διενεργείται.

«Δεν θα ληφθεί καμία δράση ενάντια στον πλοίαρχο Κροζίερ μέχρι να τελειώσει η έρευνα. Μόλις ολοκληρωθεί, θα δούμε πού θα μας πάει αυτή. Τίποτα δεν είναι εκτός συζήτησης», συμπλήρωσε ο Έσπερ.

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ