Κοροναϊός: Η Κίνα αναθεωρεί τον αριθμό των θυμάτων μετά από «διπλές καταχωρήσεις»

Κοροναϊός: Η Κίνα αναθεωρεί τον αριθμό των θυμάτων μετά από «διπλές καταχωρήσεις» Facebook Twitter
EPA
0

Η εθνική επιτροπή υγείας της Κίνας αναθεώρησε προς τα κάτω τον απολογισμό των θυμάτων της επιδημίας που προκαλεί ο νέος κοροναϊός, σε 1.380 νεκρούς, καθώς διαπίστωσε πως είχαν γίνει «διπλές καταχωρίσεις» θανάτων.

Η διαπίστωση έγινε μία ημέρα μετά την υιοθέτηση νέων μεθόδων επαλήθευσης των κρουσμάτων και των θυμάτων. Η επιτροπή ανακοίνωσε νωρίτερα 121 νέους θανάτους από την επιδημία ιογενούς πνευμονίας που προκαλεί ο COVID-19 χθες Πέμπτη. Ταυτόχρονα, ανακοίνωσε ότι μείωσε κατά 108 θανάτους τον απολογισμό στην επαρχία Χουμπέι, στην κεντρική Κίνα, που αποτελεί το επίκεντρο της επιδημίας. Εξήγησε ότι είχαν υπάρχει «διπλές καταχωρίσεις» που εξακριβώθηκαν έπειτα από μια «επαλήθευση» των στατιστικών στοιχείων, χωρίς να δώσει περισσότερες διευκρινίσεις. Μετά την ανασκευή αυτή, ο εθνικός απολογισμός πλησιάζει σήμερα Παρασκευή τους 1.500 θανάτους.

Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων στην ηπειρωτική Κίνα, πλην των αυτόνομων περιοχών του Χονγκ Κονγκ και του Μακάο, αναθεωρήθηκε επίσης λόγω «διπλών καταχωρίσεων» και βρίσκεται πλέον στα 63.851. Οι υγειονομικές αρχές στη Χουμπέι ανακοίνωσαν την Πέμπτη, προς γενική έκπληξη, τη διεύρυνση του ορισμού των μολύνσεων από τον νέο κοροναϊό: για να καταγράφονται νέα κρούσματα θα απαιτείται πλέον απλά μια «κλινική διάγνωση» με ακτινογραφία των πνευμόνων ή αξονική τομογραφία, ενώ ως χθες για να γίνεται λόγος περί «επιβεβαιωμένων» κρουσμάτων χρειαζόταν εξέταση νουκλεϊνικού οξέος.

Στόχος είναι να επιταχύνεται η διάγνωση, ώστε να μην δημιουργείται κίνδυνος κάποιος φορέας του COVID-19 να περάσει από τα δίχτυα που έχουν στήσει οι κινεζικές αρχές για να εμποδίσουν την περαιτέρω εξάπλωση. Παράλληλα, ο αντιπρόεδρος της εθνικής επιτροπής υγείας (σ.σ. ο υφυπουργός Υγείας) της Κίνας, ο Ζενγκ Γισίν, γνωστοποίησε σήμερα ότι 1.716 εργαζόμενοι στις υγειονομικές υπηρεσίες της χώρας μολύνθηκαν και έξι από αυτούς πέθαναν ως την Τρίτη.

Ο Ζενγκ υπογράμμισε κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου ότι ο αριθμός των υγειονομικών που έχουν μολυνθεί αυξάνεται, ενώ στη χώρα σημειώνεται έλλειψη προστατευτικού εξοπλισμού, ιδίως ιατρικών μασκών.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ/AFP/Reuters

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Λωρίδα της Γάζας: Χωρίς

Διεθνή / Λωρίδα της Γάζας: Χωρίς τηλέφωνο και ίντερνετ καθώς ο ισραηλινός στρατός προελαύνει - «Είναι κακός οιωνός»

Η Παλαιστινιακή Εταιρεία Τηλεπικοινωνιών ανέφερε σε ανακοίνωσή της ότι οι υπηρεσίες της διακόπηκαν «λόγω της συνεχιζόμενης επίθεσης και της στοχοποίησης των κύριων διαδρομών του δικτύου»
LIFO NEWSROOM
Η αγωγή του Τραμπ εναντίον των New York Times για 15 δισ. δολάρια κρύβει κάτι σοβαρό

Διεθνή / Πώς ο Τραμπ, εμμονικά και ξεδιάντροπα, προσπαθεί να κατεδαφίσει τα κορυφαία media

Η αγωγή του Τραμπ εναντίον των «New York Times» για 15 δισ. δολάρια κρύβει μια άρρωστη εμμονή του με τα media. Θέλει να κατεδαφίσει ακόμη έναν ζωτικής σημασίας θεσμό και να αποδυναμώσει τη νομική προστασία των μέσων ενημέρωσης.
THE LIFO TEAM
Ο Ισραηλινός υπουργός Οικονομικών μιλά για «real estate bonanza» στη Γάζα εν μέσω βομβαρδισμών

Διεθνή / Ο Ισραηλινός υπουργός Οικονομικών μιλά για «real estate bonanza» στη Γάζα εν μέσω βομβαρδισμών

Οι δηλώσεις έγιναν ενώ οι ισραηλινές δυνάμεις συνέχισαν για δεύτερη ημέρα τις επιχειρήσεις στη Γάζα, με τον τοπικό απολογισμό να ξεπερνά τους 100 νεκρούς μέσα σε μία ημέρα μόνο στην πόλη της Γάζας
LIFO NEWSROOM
«Προσευχόμαστε να έρθει η βίζα πριν τον θάνατο» - Άγνωστο το μέλλον για τα βαριά τραυματισμένα παιδιά της Γάζας

Διεθνή / «Προσευχόμαστε να έρθει η βίζα πριν τον θάνατο» - Το άγνωστο μέλλον των βαριά τραυματισμένων παιδιών της Γάζας

Δεκάδες τραυματισμένα παιδιά από τη Γάζα βρίσκονται εγκλωβισμένα στην Αίγυπτο και «επικίνδυνα» μακριά από τη θεραπεία τους, μετά την αιφνίδια απαγόρευση του Τραμπ για την είσοδο Παλαιστινίων στις ΗΠΑ
LIFO NEWSROOM
Ο «βασιλιάς των ναρκωτικών» που κανείς δεν μπορεί να αγγίξει – Πώς ο «Μέντσο» κυριαρχεί σε ΗΠΑ και Μεξικό

Διεθνή / Ο «βασιλιάς των ναρκωτικών» που κανείς δεν μπορεί να αγγίξει – Πώς ο «Μέντσο» κυριαρχεί σε ΗΠΑ και Μεξικό

Η άνοδος του «νέου Ελ Τσάπο», Μέντσο Οσεγέρα, του πιο ισχυρού άρχοντα ναρκωτικών παγκοσμίως. Πώς κυριαρχεί στην κοκαΐνη, ελέγχει καρτέλ και συνεργάζεται με πρώην εχθρούς
LIFO NEWSROOM
Pussy Riot: Μέλη του συγκροτήματος καταδικάστηκαν ερήμην τους από δικαστήριο της Μόσχας

Διεθνή / Pussy Riot: Μέλη του συγκροτήματος καταδικάστηκαν ερήμην από δικαστήριο της Μόσχας

«Το παράδοξο είναι πως βιαστές και δολοφόνοι στη Ρωσία καταδικάζονται σε 3 με 4 χρόνια, ενώ οι ακτιβιστές λαμβάνουν τερατώδεις ποινές για τις απόψεις τους», ανέφερε σε ανακοίνωσή του μέλος του συγκροτήματος
LIFO NEWSROOM