Κοροναϊός: Αεροπορικές εταιρείες και κράτη διακόπτουν τις πτήσεις στην Κίνα

Κοροναϊός: Αεροπορικές εταιρείες και κράτη διακόπτουν τις πτήσεις στην Κίνα Facebook Twitter
Αεροπορικές εταιρείες διακόπτουν τις πτήσεις προς την Κίνα (Πηγή φωτό EPA)
0

Κράτη και αεροπορικές εταιρείες συνεχίζουν, ο ένας μετά το άλλο, να διακόπτουν τις πτήσεις από και προς την Κίνα, εξαιτίας της επιδημίας του νέου κοροναϊού.

Οι νεκροί στην Κίνα έχουν φτάσει τους 259 και τα επιβεβαιωμένα κρούσματα στη χώρα πλησιάζουν τις 12.000. Περίπου 100 κρούσματα του νέου κοροναϊού έχουν εντοπιστεί στον υπόλοιπο πλανήτη.

Το Βιετνάμ κήρυξε το Σάββατο κατάσταση έκτακτης ανάγκης εξαιτίας της επιδημίας και ανακοίνωσε ότι αναστέλλει όλες τις πτήσεις από και προς την Κίνα. Νωρίτερα, οι εταιρείες Vietjet Air και Vietnam Airlines, ο εθνικός αερομεταφορέας, επίσης είχαν ανακοινώσει την αναστολή των πτήσεων στην Κίνα από σήμερα.

Στη λίστα των αεροπορικών εταιρειών που αποφάσισαν την αναστολή των πτήσεων από και μπρος την Κίνα προστέθηκαν η Qatar Airways, η Turkmenistan Airlines αλλά και ο κρατικός αερομεταφορέας του Ουζμπεκιστάν. Η Qantas Airways ανακοίνωσε την αναστολή των απευθείας πτήσεών της προς την Κίνα από τις 9 Φεβρουαρίου έως τις 29 Μαρτίου. Η Air New Zealand γνωστοποίησε ότι διακόπτει την πτήση Όκλαντ- Σανγκάη για το ίδιο διάστημα.

Η Αυστραλία απαγορεύει την είσοδο από την Κίνα

Από την άλλη, η Αυστραλία προστέθηκε στις χώρες που απαγορεύουν πλέον την είσοδο σε όσους αλλοδαπούς προέρχονται από την Κίνα, σε μια προσπάθεια να περιοριστεί η εξάπλωση του νέου κοροναϊού.

Από την απαγόρευση εξαιρούνται όσοι Αυστραλοί επαναπατρίζονται, οι οποίοι όμως θα μπαίνουν σε καραντίνα 14 ημερών μετά την επιστροφή τους από την Κίνα.

Παράλληλα, ο πρωθυπουργός της χώρας, Σκοτ Μόρισον, ανακοίνωσε ότι η Αυστραλία πλέον συνιστά στους πολίτες της να μην επισκέπτονται την Κίνα, ανεβάζοντας την ταξιδιωτική οδηγία στο υψηλότερο επίπεδο.

Η Ρωσία απομακρύνει τους πολίτες της

Σήμερα ξεκινά και η επιχείρηση της Ρωσίας για την απομάκρυνση των πολιτών της από τις περιοχές της Κίνας που έχουν πληγεί περισσότερο από τον νέο κοροναϊό.

Η Ρωσία σχεδιάζει να απομακρύνει τουλάχιστον 600 πολίτες της από την Γουχάν, το επίκεντρο της επιδημίας, και την υπόλοιπη επαρχία Χουμπέι. Τη μεταφορά των Ρώσων έχουν αναλάβει οι ένοπλες δυνάμεις της χώρας, ενώ όσοι επαναπατριστούν θα μπουν σε καραντίνα για 14 ημέρες. Ήδη η Ρωσία έχει κλείσει τα σύνορά της με την Κίνα, ενώ στη χώρα εντοπίστηκαν τα δύο πρώτα επιβεβαιωμένα κρούσματα του νέου κοροναϊου.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ/ Reuters

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οι ΗΠΑ σκέφτονται να πραγματοποιήσουν διάσκεψη για την ανοικοδόμηση της Γάζας

Διεθνή / Οι ΗΠΑ σκέφτονται να πραγματοποιήσουν διάσκεψη με θέμα την ανοικοδόμηση της Γάζας

Η διάσκεψη θα αποτελούσε μέρος μιας ευρύτερης προσπάθειας να συνεχίσει να προχωρά το ειρηνευτικό σχέδιο 20 σημείων του Τραμπ, το οποίο παρουσιάστηκε κατά την υπογραφή της συμφωνίας κατάπαυσης του πυρός
THE LIFO TEAM
Ο Τραμπ πέταξε με τον Έπσταϊν σε ιδιωτικό τζετ μαζί με μια 20χρονη, σύμφωνα με νέα αρχεία

Διεθνή / Ο Τραμπ πέταξε με τον Έπσταϊν και μια 20χρονη σε ιδιωτικό τζετ, σύμφωνα με νέα αρχεία

Μεταξύ των αρχείων περιλαμβάνεται και μια επιστολή που φαίνεται να έχει σταλεί από τον Έπσταϊν προς τον Λάρι Νάσαρ, τον γιατρό της εθνικής ομάδας ενόργανης γυμναστικής των ΗΠΑ, ο οποίος έχει καταδικαστεί για τη σεξουαλική κακοποίηση δεκάδων νεαρών αθλητριών
THE LIFO TEAM
Υπόθεση Έπσταϊν: «Μου βρήκες νέους ακατάλληλους φίλους;» - Email από το Μπαλμόραλ με την υπογραφή «Α»

Διεθνή / Υπόθεση Έπσταϊν: «Μου βρήκες νέους ακατάλληλους φίλους;» - Email από το Μπαλμόραλ με την υπογραφή «Α»

Ανάμεσα στα νέα έγραφα που δόθηκαν στη δημοσιότητα περιλαμβάνεται email από το 2001 που ξεκινά με τη φράση «Βρίσκομαι στο εξοχικό της βασιλικής οικογένειας στο Μπαλμόραλ»
THE LIFO TEAM