Κωνσταντινούπολη: Δεκάδες διαδηλωτές κατά της βίας σε βάρος των γυναικών

Κωνσταντινούπολη: Δεκάδες διαδηλωτές κατά της βίας σε βάρος των γυναικών Facebook Twitter
0

Δεκάδες διαδηλωτές κατέκλυσαν σήμερα τους δρόμους της Κωνσταντινούπολης για να διαμαρτυρηθούν κατά της βίας σε βάρος των γυναικών και να καταγγείλουν την αποτυχία της κυβέρνησης να αντιμετωπίσει το φαινόμενο.

Φωνάζοντας συνθήματα «Σταματήστε τις δολοφονίες γυναικών» ή «Μην κοιτάζετε αυτές τις βιαιοπραγίες, κάντε κάτι», οι διαδηλωτές, στο μεγαλύτερο μέρος τους γυναίκες, πραγματοποίησαν πορεία στη συνοικία Καντικόι, στην ασιατική πλευρά της πόλης, ενώ αφηγούνταν ιστορίες γυναικών που προσφάτως δολοφονήθηκαν, όπως εκείνη της Εμινέ Μπουλούτ.

Η 38χρονη Εμινέ Μπουλούτ δολοφονήθηκε τον Αύγουστο από τον πρώην σύζυγό της, ο οποίος τη μαχαίρωσε, έπειτα από έναν διαπληκτισμό που είχαν σε μια καφετέρια στο Κιρικάλε (κεντρικά), μπροστά στα μάτια της κόρης τους 10 ετών.

Σε ένα βίντεο, όπου καταγράφονται οι τελευταίες στιγμές του θύματος, η άτυχη γυναίκα κρατάει τον τραυματισμένο λαιμό της ουρλιάζοντας: «Δεν θέλω να πεθάνω». Η υπόθεση προκάλεσε σοκ στην Τουρκία και πολιτικοί και διασημότητες απηύθυναν έκκληση για τη λήψη περαιτέρω μέτρων στη μάχη κατά της βίας εναντίον των γυναικών.

«Η δολοφονία της Εμινέ Μπουλούτ προκάλεσε αγανάκτηση... στην κοινωνία. Οι τελευταίες λέξεις της αντηχούν στα αυτιά όλων των γυναικών: Δεν θέλω να πεθάνω» είπε στο Γαλλικό Πρακτορείο μία από τις οργανώτριες της διαδήλωσης, η Γκαμζέ Οζτούρκ.

«Ολοένα και περισσότερες γυναίκες δολοφονούνται και καμία εξ αυτών δεν θέλει να πεθάνει» σημείωσε.

Συνολικά, 284 γυναίκες έχουν δολοφονηθεί στην Τουρκία τους οκτώ πρώτους μήνες του 2019, εκ των οποίων οι 40 μονάχα τον Αύγουστο, σύμφωνα με την οργάνωση προάσπισης των δικαιωμάτων των γυναικών «Πρέπει να σταματήσουμε τη γυναικοκτονία».

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πριγκίπισσα Νταϊάνα: «Η απάτη του BBC την άφησε εκτεθειμένη στο Παρίσι τη νύχτα που πέθανε» υποστηρίζει ο αδελφός της

Διεθνή / Πριγκίπισσα Νταϊάνα: «Η απάτη του BBC την άφησε εκτεθειμένη στο Παρίσι τη νύχτα που πέθανε» υποστηρίζει ο αδελφός της

Ο Τσαρλς Σπένσερ μιλά πρώτη φορά ανοιχτά για την περίφημη συνέντευξη Panorama του 1995 και τις τραγικές συνέπειες που θεωρεί ότι είχε στη ζωή της αδελφής του
LIFO NEWSROOM
Ευρωπαϊκή αμυντική βιομηχανία: «Πράσινο φως» στο πρώτο επενδυτικό πρόγραμμα της ΕΕ ύψους 1,5 δισ. ευρώ

Διεθνή / Ευρωπαϊκή αμυντική βιομηχανία: «Πράσινο φως» στο πρώτο επενδυτικό πρόγραμμα της ΕΕ ύψους 1,5 δισ. ευρώ

Οι ευρωβουλευτές κατέληξαν επίσης σε συμφωνία για τη δημιουργία ενός ταμείου για την επιτάχυνση του μετασχηματισμού των αλυσίδων εφοδιασμού στον τομέα της άμυνας (FAST)
LIFO NEWSROOM
Το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο ζητά από την Πολωνία να αναγνωρίζει όλους τους γάμους ομόφυλων ζευγαριών

Διεθνή / Το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο ζητά από την Πολωνία να αναγνωρίζει όλους τους γάμους ομόφυλων ζευγαριών

Το δικαστήριο ξεκαθάρισε ότι η Πολωνία δεν υποχρεώνεται να αλλάξει τη νομοθεσία της, αλλά οφείλει να αναγνωρίζει τους συγκεκριμένους γάμους όταν έχουν συναφθεί εντός της ΕΕ
LIFO NEWSROOM