Koμισιόν: Νόμιμο το κλείσιμο των συνόρων από τη Σλοβενία

Koμισιόν: Νόμιμο το κλείσιμο των συνόρων από τη Σλοβενία Facebook Twitter
0

Νόμιμη χαρακτηρίζει η Κομισιόν την ενέργεια της Σλοβενίας να  κάνει χρήση της απόλυτης εφαρμογής των κανονισμών του Σένγκεν στα σύνορα της, και να επιβάλλει αυστηρούς ελέγχους, απαγορεύοντας την είσοδο σε πολίτες τρίτων χωρών που δεν αιτούνται ασύλου.

Όπως τόνισε η εκπρόσωπος Τύπου σε θέματα μετανάστευσης Νατάσα Μπερτό, «επιστρέφουμε σε μια κατάσταση όπου τα κράτη μέλη που υπάγονται στη ζώνη του Σένγκεν θα πρέπει να εφαρμόζουν με κάθε αυστηρότητα τους κανονισμούς της ζώνης έτσι ώστε να τερματιστεί το καθεστώς της ανεξέλεγκτης διέλευσης».

Η απόφαση του Συμβουλίου της 19ης Φεβρουαρίου προβλέπει ότι πολίτες τρίτων χωρών που δεν έχουν κάνει αίτηση ασύλου, ακόμα και αν δικαιούνται να αιτηθούν άσυλο σε άλλη χώρα της ΕΕ, πρέπει να συμμορφώνονται στο καθεστώς διέλευσης της ζώνης του Σένγκεν.

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΙΣΡΑΗΛ ΑΚΤΙΒΙΣΤΡΙΑ ΙΤΑΜΑΡ ΜΠΕΝ-ΓΚΒΙΡ

Διεθνή / «Γνώριζα ποιος ήταν και δεν μπορούσα να μείνω σιωπηλή» λέει η ακτιβίστρια που φώναξε στον Μπεν-Γκβιρ

Για την εμπειρία της μιλά η ακτιβίστρια Κατρίονα Γκράχαμ, η οποία φώναξε σύνθημα υπέρ της Παλαιστίνης μπροστά στον Ιταμάρ Μπεν-Γκβιρ, πριν άνδρες ασφαλείας την ακινητοποιήσουν βίαια στο έδαφος
THE LIFO TEAM
ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ THE LATE SHOW

Διεθνή / Τραμπ για το τέλος του «The Late Show»: «Ο Κόλμπερτ τελείωσε επιτέλους, ήταν σαν νεκρός»

«Θα μπορούσες να πάρεις οποιονδήποτε από το δρόμο και θα ήταν καλύτερος από αυτόν τον τελείως ηλίθιο» έγραψε χαρακτηριστικά σε ανάρτησή του στο Truth Social ο Αμερικανός πρόεδρος
THE LIFO TEAM
ΗΠΑ: Μουσείο για την ιστορία των γυναικών κόλλησε επειδή η δεξιά θέλει να αποκλείσει τις τρανς γυναίκες

Διεθνή / Ελληνοαμερικανίδα βουλευτής στο επίκεντρο της μάχης για μουσείο γυναικών χωρίς τρανς γυναίκες στις ΗΠΑ

Η Βουλή των Αντιπροσώπων απέρριψε νομοσχέδιο για το Smithsonian American Women’s History Museum, μετά την προσθήκη διατάξεων που αποκλείουν τις τρανς γυναίκες από την αφήγηση του μουσείου και δίνουν στον Ντόναλντ Τραμπ λόγο για την τελική του τοποθεσία.
THE LIFO TEAM