Κολομβία: Έκρηξη παγιδευμένου αυτοκινήτου σε αστυνομική σχολή - 9 νεκροί

Κολομβία: Έκρηξη παγιδευμένου αυτοκινήτου σε αστυνομική σχολή - 9 νεκροί Facebook Twitter
0

Τουλάχιστον 9 άτομα σκοτώθηκαν και δώδεκα τραυματίστηκαν, από έκρηξη παγιδευμένου αυτοκίνητου έξω από την αστυνομική σχολή στην πρωτεύουσα της Κολομβίας, Μπογκοτά. 

Η έκρηξη σημειώθηκε λίγο πριν τις 7:20π.μ, τοπική ώρα. Στο σημείο έσπευσαν αμέσως δυνάμεις της αστυνομίας, ελικόπτερα και ασθενοφόρα.

Η δυνατή έκρηξη έσπασε τα τζάμια κτιρίων σε μικρή ακτίνα από τη σχολή της αστυνομίας «General Santander». Το τηλεοπτικό δίκτυο City TV, μεταδίδει εικόνες όπου διακρίνονται ασθενοφόρα έξω από τη σχολή.

Ο πρόεδρος της Κολομβίας Ιβάν Ντούκε επέστρεψε στην χώρα μαζί με τους κορυφαίους συμβούλους του σε θέματα ασφαλείας για να επιβλέψει τις έρευνες της αστυνομίας. 

Ο εισαγγελέας Νέστορ Μαρτίνεζ γνωστοποίησε πως ο δράστης είναι ο Χοσέ Αλντεμάρ Ρόχας, που οδήγησε ένα Nissan του 1993 με 80 κιλά εκρηκτικού μείγματος έξω από την αστυνομική σχολή. 

«Αυτή η επίθεση δεν είναι μόνο επίθεση σε βάρος των νέων, των δυνάμεων ασφαλείας και της αστυνομίας. Είναι επίθεση εναντίον της κοινωνίας», δήλωσε ο Ντούκε μετά από επίσκεψή του στο σημείο της επίθεσης. «Η παρανοϊκή πράξη τρομοκρατίας δεν θα περάσει ατιμώρητη», πρόσθεσε. 

«Βρισκόμαστε στο πλευρό των αστυνομικών μας» έγραψε η αντιπρόεδρος της χώρας Μάρτα Λουσία Ραμίρες στο Twitter.

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Χιλή εκλογές Τραμπ

Διεθνή / Εκλογές στη Χιλή: Ο «Χιλιανός Τραμπ» προηγείται ενόψει δεύτερου γύρου

Γιος πρώην μέλους του ναζιστικού κόμματος και δηλωμένος θαυμαστής του δικτάτορα Αουγκούστο Πινοτσέτ, ο Καστ είναι γνωστός για τις θέσεις του κατά των αμβλώσεων και του γάμου ομοφύλων
THE LIFO TEAM
«Απλώς προσπαθούν να πλουτίσουν»: Η «επόμενη ημέρα» στη Γάζα και τα συμφέροντα που τη διεκδικούν

Διεθνή / «Απλώς προσπαθούν να πλουτίσουν»: Η «επόμενη ημέρα» στη Γάζα και τα συμφέροντα που τη διεκδικούν

Το κόστος ανοικοδόμησης εκτιμάται ότι θα ξεπεράσει τα 70 δισ. δολάρια, γεγονός που καθιστά τη μεταπολεμική φάση ένα εξαιρετικά ελκυστικό πεδίο για ορισμένες εταιρείες
THE LIFO TEAM
Το μεγαλύτερο φιλοδημοκρατικό κόμμα του Χονγκ Κονγκ αποφάσισε τη διάλυσή του υπό πολιτική πίεση

Διεθνή / Το μεγαλύτερο φιλοδημοκρατικό κόμμα του Χονγκ Κονγκ αποφάσισε τη διάλυσή του υπό πολιτική πίεση

Η απόφαση αντανακλά, σύμφωνα με αναλυτές, τη σταδιακή συρρίκνωση των πολιτικών ελευθεριών που είχαν υποσχεθεί στο Χονγκ Κονγκ κατά την επιστροφή του στην κινεζική κυριαρχία το 1997
THE LIFO TEAM