Κλίο Σμιθ: Αμοιβή 1 εκατ. A$ από την αστυνομία - «Πιστεύουμε πως η τετράχρονη απήχθη»

Κλίο Σμιθ: Αμοιβή 1 εκατ. A$ από την αστυνομία - «Πιστεύουμε πως η τετράχρονη απήχθη» Facebook Twitter
Ολοένα και ενισχύονται οι φόβοι απαγωγής της μικρής Κλίο - Πηγή φωτογραφίας: Αστυνομία WA
0

Οι Αυστραλιανές αρχές προσφέρουν αμοιβή 1.000.000 αυστραλιανών δολαρίων (750.000 δολαρίων) για πληροφορίες που θα οδηγήσουν στον εντοπισμό του 4χρονου κοριτσιού που εξαφανίστηκε από κάμπινγκ, εν μέσω φόβων πως απήχθη. 


Την τελευταία φορά που η μαμά της είδε την Κλίο Σμιθ ήταν νωρίς το πρωί του Σαββάτου να κοιμάται στη σκηνή της οικογένειάς της στο παραθαλάσσιο κάμπινγκ Quobba Blowholes της Δυτικής Αυστραλίας. 


Λίγο αργότερα το ίδιο πρωινό, η μαμά της είδε τη σκηνή ανοιχτή και το παιδί της άφαντο, μαζί με τον υπνόσακό του. 


Έκτοτε, μια τεράστια επιχείρηση αστυνομίας, ομάδων διάσωσης και εθελοντών βρίσκεται σε εξέλιξη σε στεριά και θάλασσα. 


«Κάποιος από την κοινότητά μας γνωρίζει τι συνέβη στην Κλίο» ανέφερε ο αρχηγός της αστυνομίας της Δυτικής Αυστραλίας σε συνέντευξη Τύπου σήμερα, Πέμπτη. 

«Κάποιος έχει τις πληροφορίες που μπορούν να βοηθήσουν - και τώρα υπάρχουν και ένα εκατομμύριο λόγοι που χρειάζεται να βγείτε μπροστά» είπε χαρακτηριστικά ο Κολ Μπλανς, αναφερόμενος στην αμοιβή. 


Σύμφωνα με τους ερευνητές, το πιθανότερο σενάριο είναι η Κλίο να μην έφυγε μόνη της από τη σκηνή, καθώς το φερμουάρ του αντισκήνου βρέθηκε ανοιγμένο σε ύψος που το παιδί δεν είχε τη σωματική διάπλαση να φτάσει. 

«Αισιοδοξούμε πως θα βρούμε την Κλίο ζωντανή, όμως έχουμε σοβαρούς φόβους για την ασφάλειά της. Δεδομένων των πληροφοριών που έχουμε συγκεντρώσει, το γεγονός πως η έρευνα εξακολουθεί για τόσο μεγάλο χρονικό διάστημα, μας κάνει να πιστεύουμε πως απήχθη από τη σκηνή» ανέφερε ο επιθεωρητής της αστυνομίας, Ροντ Γουάιλντ. 
 

«Φρικτές μέρες» 

Η μαμά της Κλίο, Έλι Σμιθ χαρακτήρισε «φρικτές» τις τελευταίες μέρες, στις συναισθηματικά φορτισμένες δηλώσεις της κατά τη συνέντευξη Τύπου. 

«Δεν έχουμε κοιμηθεί αυτές τις μέρες. Όλοι μάς ρωτούν τι χρειαζόμαστε. Και το μόνο που χρειαζόμαστε είναι τη μικρή μας πίσω. Το χειρότερο είναι πως δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτα πια. Είναι πέρα από τις δυνατότητές μας οπότε νιώθουμε απελπισμένοι». 


Η ίδια εξήγησε πως είχε βάλει την τετράχρονη για ύπνο το βράδυ της Παρασκευής, βλέποντάς τη ξανά στη 01:30 μετά τα μεσάνυχτα όταν ξύπνησε ζητώντας νερό. 

Κλίο Σμιθ: Αμοιβή 1 εκατ. A$ από την αστυνομία - «Πιστεύουμε πως η τετράχρονη απήχθη» Facebook Twitter
Η έρευνα των αρχών έχει καλύψει μια τεράστια έκταση - Πηγή φωτογραφίας: Αστυνομία WA


Το παιδί κοιμόταν σε ένα στρώμα αέρος δίπλα από το «κρεβάτι» της μικρότερης αδερφής της. Όταν στις 06:00 το πρωί πήγε να δώσει νερό στη μικρή της κόρη, είδε τη σκηνή ανοιχτή και άφαντη την Κλίο. 


«Αρχίσαμε να ψάχνουμε, να περπατάμε για να βεβαιωθούμε πως δεν ήταν κάπου γύρω από τη σκηνή. Μετά μπήκαμε στο αυτοκίνητο και αρχίσαμε να τριγυρίζουμε παντού. Διαπιστώσαμε πως έπρεπε να καλέσουμε την αστυνομία γιατί δεν ήταν πουθενά» είπε η μητέρα της. 

Με πληροφορίες από BBC

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Στροφή του Πούτιν σε διώξεις για διαφθορά: Aπόπειρα απόκρυψης στρατιωτικών αποτυχιών;

Διεθνή / Στροφή του Πούτιν σε διώξεις για διαφθορά: Aπόπειρα απόκρυψης στρατιωτικών αποτυχιών;

Αυξάνονται οι υποθέσεις διαφθοράς κατά Ρώσων αξιωματούχων, την ώρα που ο Πούτιν επιχειρεί να κατευνάσει τη λαϊκή δυσαρέσκεια για τις αποτυχίες στον πόλεμο με την Ουκρανία
LIFO NEWSROOM
Τι άφησε πίσω του ο Χαλκ Χόγκαν

Διεθνή / Τι άφησε πίσω του ο Χαλκ Χόγκαν

Ο Χαλκ Χόγκαν, ο άνθρωπος που ανέδειξε την επαγγελματική πάλη, πέθανε σε ηλικία 71 ετών. Η κληρονομιά του ωστόσο παραμένει αμφιλεγόμενη, με ρατσιστικά σχόλια, κατάχρηση εξουσίας και μια δικαστική υπόθεση που συγκλόνισε τη δημοσιογραφία
LIFO NEWSROOM
ΠΛΟΙΟ HANDALA

Διεθνή / Το Ισραήλ κατέλαβε το πλοίο Handala του «Στόλου για την Ελευθερία» που μετέφερε βοήθεια στη Γάζα

Σε πλάνα που αναμεταδίδονταν απευθείας από τους ακτιβιστές διακρίνονται οι περισσότεροι, καθισμένοι στη γέφυρα, πολλοί με τα χέρια ψηλά - «Οι αλήτες του Νετανιάχου ανέβηκαν στο Handala»
LIFO NEWSROOM
Γάζα: 57 νεκροί μέσα σε 24 ώρες – Σε αδιέξοδο οι συνομιλίες για κατάπαυση πυρός

Διεθνή / Γάζα: 57 νεκροί μέσα σε 24 ώρες – Σε αδιέξοδο οι συνομιλίες για κατάπαυση πυρός

Τουλάχιστον 57 άνθρωποι σκοτώθηκαν στη Γάζα, πολλοί ενώ αναζητούσαν ανθρωπιστική βοήθεια - Οι συνομιλίες για κατάπαυση πυρός σταμάτησαν, ενώ η πείνα θερίζει αμάχους και παιδιά
LIFO NEWSROOM