Κλείσιμο των πυρηνικών εργοστασίων στην Ιαπωνία μέχρι το 2030.

Κλείσιμο των πυρηνικών εργοστασίων στην Ιαπωνία μέχρι το 2030. Facebook Twitter
0

Η Ιαπωνία σχεδιάζει το κλείσιμο όλων των πυρηνικών εργοστασίων μέχρι το 2030. Πρόκειται για μία εξαιρετικά σημαντική απόφαση για τη χώρα, καθώς, όπως αναφέρει σε δημοσίευμά της η Washington Post, η Ιαπωνία καλύπτει το ένα τρίτο των ενεργειακών της αναγκών από την πυρηνική ενέργεια.

Η σταδιακή κατάργηση της πυρηνικής ενέργειας φαίνεται, σύμφωνα με τοπικά μέσα, να αποφασίστηκε εν μέσω έντονης πολιτικής διαμάχης αναφορικά με τους 50 ενεργούς αντιδραστήρες που λειτουργούν στην Ιαπωνία.

Έπειτα από το τραγικό ατύχημα στη Φουκουσίμα, τα πολιτικά κόμματα που στηρίζουν τη χρήση της πυρηνικής ενέργειας, αναγκάστηκαν να συμβιβαστούν υπό το βάρος της δημόσιας διαμαρτυρίας και κατακραυγής.

Το ζήτημα όμως που εγείρεται είναι πως θα μπορέσει η χώρα να καλύψει το τεράστιο κενό που θα δημιουργηθεί για την κάλυψη των ενεργειακών της αναγκών, και κατά πόσο οι ανανεώσιμες πηγές που θα χρησιμοποιηθούν θα αποτελούν φθηνή εναλλακτική. Βραχυπρόθεσμα πάντως, η Ιαπωνία θα πρέπει να βασιστεί σε εισαγωγές καυσίμων, κάτι που θα αυξήσει τόσο τις τιμές στον κλάδο της ενέργειας όσο και τους ρύπους.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η τελευταία αποστολή του Ντράγκι: Αρκεί 1,2 τρισ. ευρώ για να σωθεί η Ευρώπη;

Διεθνή / Η τελευταία αποστολή του Ντράγκι: Αρκούν 1,2 τρισ. ευρώ για να σωθεί η Ευρώπη;

Ο Μάριο Ντράγκι επιστρέφει με σχέδιο αναγέννησης της ευρωπαϊκής οικονομίας. Νέος ευρωπαϊκός προϋπολογισμός, κλιματική κρίση, άμυνα και η μάχη για την ανταγωνιστικότητα της Ε.Ε. – όλα κρέμονται από μια πολιτική ισορροπία.
LIFO NEWSROOM
Σκοτώθηκε στα 114 ο γηραιότερος μαραθωνοδρόμος στον κόσμο - Τον πάτησε αυτοκίνητο

Διεθνή / Νεκρός στα 114 του ο γηραιότερος μαραθωνοδρόμος στον κόσμο - Τον παρέσυρε αυτοκίνητο

Ο Fauja Singh παρασύρθηκε από οδηγό στο χωριό του στην Ινδία - «Να τρώτε λιγότερο, να τρέχετε περισσότερο και να είστε χαρούμενοι. Αυτό είναι το μυστικό της μακροζωίας» είπε ο «τυφώνας με το τουρμπάνι» σε πρόσφατη συνέντευξη
LIFO NEWSROOM
Κύπρος: 51 χρόνια από το πραξικόπημα που άνοιξε τον δρόμο στην τουρκική εισβολή

Διεθνή / Κύπρος: 51 χρόνια από το πραξικόπημα που άνοιξε τον δρόμο στην τουρκική εισβολή

Η ντε φάκτο διχοτόμηση του νησιού διατηρείται μέχρι σήμερα, με τη Βόρεια Κύπρο να τελεί υπό τουρκική στρατιωτική κατοχή και τη «Τουρκική Δημοκρατία της Βόρειας Κύπρου» να αναγνωρίζεται διεθνώς μόνο από την Άγκυρα.
LIFO NEWSROOM
Η Γαλλία δηλώνει διατεθειμένη να συζητήσει επανορθώσεις για τις αποικιακές σφαγές στον Νίγηρα

Διεθνή / Η Γαλλία δηλώνει διατεθειμένη να συζητήσει επανορθώσεις για τις αποικιακές σφαγές στον Νίγηρα

Περισσότερο από έναν αιώνα μετά τη σφαγή εκατοντάδων ανθρώπων και τη λεηλασία ολόκληρων κοινοτήτων στη Νίγηρα, η Γαλλία δηλώνει για πρώτη φορά διατεθειμένη να συνομιλήσει για ιστορική αποκατάσταση, χωρίς ωστόσο να αναγνωρίζει επίσημα ευθύνη
LIFO NEWSROOM