Κίτρινα Γιλέκα: Επεισόδια, δακρυγόνα και συλλήψεις στην Τουλούζη

Κίτρινα Γιλέκα: Επεισόδια, δακρυγόνα και συλλήψεις στην Τουλούζη Facebook Twitter
EPA
0

Διαδηλωτές του κινήματος των Κίτρινων Γιλέκων συγκρούστηκαν σήμερα με αστυνομικούς των μονάδων αντιμετώπισης ταραχών στην πόλη της Τουλούζης, στο 22ο συνεχόμενο Σαββατοκύριακο κινητοποιήσεων κατά του Εμανουέλ Μακρόν.

Αστυνομικές δυνάμεις έκαναν χρήση δακρυγόνων και συνέλαβαν 23 ανθρώπους, αφού εκατοντάδες διαδηλωτές πέταξαν αντικείμενα και πυρπόλησαν αυτοκίνητα, μηχανές και κάδους απορριμμάτων.

Κίτρινα Γιλέκα: Επεισόδια, δακρυγόνα και συλλήψεις στην Τουλούζη Facebook Twitter
EPA
Κίτρινα Γιλέκα: Επεισόδια, δακρυγόνα και συλλήψεις στην Τουλούζη Facebook Twitter
EPA

Το πλήθος επιχείρησε επίσης να εισέλθει σε συνοικίες της πόλης, όπου είχε απαγορευτεί η πρόσβαση.

Συνολικά, 5.000-6.000 διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν στη λεωφόρο Allee Jean Jaures, στο κέντρο της Τουλούζης και τους γειτονικούς δρόμους της.

Ακτιβιστές είχαν προειδοποιήσει με αναρτήσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ότι η Τουλούζη θα αποτελούσε το επίκεντρο του 22ου γύρου κινητοποιήσεων, με αποτέλεσμα ο δήμαρχος της πόλης Ζαν Κλοντ Μουντέν να εκφράσει την ανησυχία του ενόψει των σημερινών διαδηλώσεων.

 

Στο Παρίσι και σε άλλες πόλεις, οι κινητοποιήσεις διεξήχθησαν στο μεγαλύτερο μέρος τους σε ειρηνικό κλίμα, ωστόσο αργά το απόγευμα, η αστυνομία προχώρησε στη σύλληψη 27 ανθρώπων στη γαλλική πρωτεύουσα.

Μικρής έκτασης συμπλοκές ξέσπασαν και στη Μασσαλία.

Το υπουργείο Εσωτερικών της Γαλλίας υπολογίζει σε 31.000 τον αριθμό των διαδηλωτών που κατέκλυσαν τους δρόμους της χώρας, 7.000 περισσότεροι σε σύγκριση με το προηγούμενο Σάββατο. Στο Παρίσι διαδήλωσαν 5.000 άνθρωποι. 

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ ΠΟΛΕΜΟΣ ΙΡΑΝ

Διεθνή / Politico: «Ο πόλεμος στο Ιράν αφορά και την Ευρώπη» εξηγεί πρώην σύμβουλος εθνικής ασφάλειας του Τραμπ

Προειδοποίησε ότι η Ευρώπη δεν δείχνει την απαραίτητη σοβαρότητα απέναντι ούτε στην Κίνα, συνδέοντας τις εξελίξεις στη Μέση Ανατολή με τη ρωσοκινεζική συνεργασία και τόνισε ότι οι μεγάλες κρίσεις είναι πλέον αλληλένδετες, κάτι που η Ευρώπη εξακολουθεί να υποτιμά
THE LIFO TEAM
Παλαιστίνιοι αναγκάζονται να κατεδαφίσουν τα ίδια τους τα σπίτια για να χτιστεί ισραηλινό θεματικό πάρκο

Διεθνή / Παλαιστίνιοι αναγκάζονται να κατεδαφίσουν τα ίδια τους τα σπίτια για να χτιστεί ισραηλινό θεματικό πάρκο

Οι κάτοικοι της συνοικίας al-Bustan στην ανατολική Ιερουσαλήμ αναγκάζονται να κατεδαφίσουν τα πατρικά τους σπίτια, καθώς σύμφωνα με τις ισραηλινές αρχές είναι η οικονομικότερη λύση
THE LIFO TEAM
ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ ΣΙ ΤΖΙΝΠΙΝΓΚ TIME

Διεθνή / Time: «Το reunion του Τραμπ με τον Σι» - Πώς το ταξίδι στην Κίνα έδειξε ότι η παγκόσμια ισχύς αλλάζει χέρια

Το εξώφυλλο του περιοδικού για το ταξίδι του Αμερικανού προέδρου στην Κίνα - Τι αναφέρει σε ανάλυσή του για τους στόχους Τραμπ και πώς ο «Σι τον έβαλε στη γωνία»
THE LIFO TEAM