Κινηματογραφική ληστεία στη Σουηδία - Έκλεψαν βασιλικά κοσμήματα ανεκτίμητης αξίας και διέφυγαν με ταχύπλοο

Κινηματογραφική ληστεία στη Σουηδία - Έκλεψαν βασιλικά κοσμήματα ανεκτίμητης αξίας και διέφυγαν με ταχύπλοο Facebook Twitter
0

Στα χέρια ληστών έπεσαν βασιλικά κοσμήματα ανεκτίμητης αξίας που φυλάσσονταν σε καθεδρικό ναό της Σουηδίας. 

Το περιστατικό συνέβη χθες, (31/7) και όπως ανακοίνωσαν οι σουηδικές αστυνομικές αρχές, οι ληστές εισέβαλαν στο καθεδρικό ναό του Strängnä και έκλεψαν δύο βασιλικά στέμματα και μια χρυσή σφαίρα, σύμβολο της βασιλικής εξουσίας. 

Η ληστεία, μάλιστα, έγινε μέρα μεσημέρι, την ώρα που ο ναός toy 13ου αιώνα ήταν ανοιχτός για το κοινό. Οι δύο ληστές έσπασαν τις προθήκες και διέφυγαν με σκάφος μέσω της κοντινής λίμνης. 

«Είδα άνδρες να πηδούν πάνω σε μια λευκή βάρκα και να φεύγουν» δήλωσε μάρτυρας στη σουηδική εφημερίδα Aftonbladet. 

Σε συνέντευξη τύπου, η σουηδική αστυνομία δήλωσε πως έχει εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό για να τους εντοπίσει αλλά μέχρι στιγμής δεν τα έχει καταφέρει.

Όπως παραδέχτηκε, όμως, ο εκπρόσωπος της αστυνομίας Thomas Agnevik, είναι πολύ πιθανό να έχουν αφήσει ίχνη πάνω στη θήκη. 

«Το σκορ είναι 1-0 γι 'αυτούς σήμερα, αλλά δεν ξέρουμε πως θα είναι αύριο» παραδέχτηκε ο ίδιος. 

Τα κλεμμένα αντικείμενα, κατασκευασμένα από χρυσό και μαργαριτάρια, άνηκαν στον Κάρολο IX και τη γυναίκα του Χριστίνα που κυβέρνησαν τη Σουηδία τον 17ο αιώνα. 

Μιλώντας στην εφημερίδα Sydsvenskan, ο κοσμήτορας Christofer Lundgren δήλωσε ότι τα αντικείμενα ήταν ασφαλισμένα, αλλά τόνισε ότι η πολιτιστική τους αξία είναι πολύ μεγαλύτερη από την πραγματική. 

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ