Κινέζος πρέσβης περπατά πάνω στις πλάτες ντόπιων στο Κιριμπάτι

Κινέζος πρέσβης περπατά πάνω στις πλάτες ντόπιων στο Κιριμπάτι Facebook Twitter
Ο πρέσβης της Κίνας στο Κιριμπάτι περπάτησε πάνω στις πλάτες ντόπιων (Πηγή φωτό Facebook)
0

Μεγάλη συζήτηση έχει προκαλέσει μια φωτογραφία που δείχνει τον Κινέζο πρέσβη στο Κιριμπάτι να περπατά πάνω στις πλάτες ανδρών, που είναι ξαπλωμένοι στο έδαφος.

Ο Τανγκ Σόνγκεν επισκέφθηκε το νησί Μαρακέι στις αρχές Αυγούστου και η φωτογραφία είναι από την τελετή υποδοχής που διοργανώθηκε για τον Κινέζο πρέσβη. Σε αυτή, εκείνος περπατά πάνω στις πλάτες νεαρών ανδρών, που είναι ξαπλωμένοι στο έδαφος μπροστά του, ενώ ο πρέσβης κρατά από το χέρι δύο γυναίκες με παραδοσιακή ενδυμασία.

Κάποιοι σχολίασαν ότι αυτό το στιγμιότυπο είναι χαρακτηριστικό της αυξανόμενης επιρροής της Κίνας στο Κιριμπάτι. Όμως, αρκετοί ντόπιοι σημείωσαν ότι πρόκειται για παραδοσιακή πρακτική, υποστηρίζοντας ότι η φωτογραφία ερμηνεύθηκε εσκεμμένα λανθασμένα.

Πάντως, ο στρατιωτικός ακόλουθος των ΗΠΑ σε πέντε νησιά του Ειρηνικού, μεταξύ των οποίων και το Κιριμπάτι, είχε διαφορετική άποψη για αυτό το έθιμο. «Απλά δεν μπορώ να φανταστώ οποιοδήποτε σενάριο στο οποίο το να περπατάς στις πλάτες παιδιών, ή ενηλίκων, είναι αποδεκτή συμπεριφορά από οποιονδήποτε πρέσβη, οποιασδήποτε χώρας», έγραψε στο Τwitter ο διοικητής Constantine Panayiotou.


Ανάλογη άποψη εξέφρασε και ο Αυστραλός βουλευτής Ντέιβ Σέρμαν, πρώην διπλωμάτης που είχε υπηρετήσει στην διπλωματική αποστολή της χώρας του στην Παπούα Νέα Γουινέα. «Θα ήμουν έκπληκτος αν οποιοσδήποτε Αυστραλός εκπρόσωπος μετείχε σε τελετή αυτής της φύσης», δήλωσε στο ABC.

Αλλά αρκετοί ντόπιοι επεσήμαναν πως πρόκειται για κάτι που συνηθίζεται σε πολλά νησιά της χώρας. «Με αυτό τον τρόπο εκφράζεται ο σεβασμός στους καλεσμένους. Αν ένας ξένος παντρευτεί, οι άνδρες της οικογένειας ξαπλώνουν κάτω, για το καλωσόρισμα, ενώ τις γυναίκες τις κουβαλούν οι άνδρες στους ώμους τους», σχολίασε κάποιος.

Η δρ. Κατερίνα Τεάιγουα, επίκουρη καθηγήτρια στο Australian National University επεσήμανε ότι μπορεί ο συμβολισμός να είναι ισχυρός, αλλά οι ντόπιοι φαίνεται πως έδειξαν φιλοξενία και όχι υποταγή, υποδεχόμενοι με αυτό τον τρόπο τον Κινέζο πρέσβη.

Με πληροφορίες από Guardian

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μόσχα: Η Πλατεία Ευρώπης μετονομάζεται σε Πλατεία Ευρασίας

Διεθνή / Μόσχα: Η Πλατεία Ευρώπης μετονομάζεται σε Πλατεία Ευρασίας

Η απόφαση του δημάρχου της Μόσχας, Σεργκέι Σομπιάνιν, για τη μετονομασία ακολουθεί την αφαίρεση των σημαιών 48 ευρωπαϊκών χωρών από την πλατεία τον Μάρτιο του 2023, περίπου 13 μήνες μετά την ρωσική εισβολή στην Ουκρανία
LIFO NEWSROOM
Έκλεισε προσωρινά το αεροδρόμιο της Φρανκφούρτης - Ακτιβιστές κατέλαβαν τον διάδρομο

Διεθνή / Έκλεισε προσωρινά το αεροδρόμιο της Φρανκφούρτης - Ακτιβιστές κατέλαβαν τον διάδρομο

Έξι ακτιβιστές έκοψαν τμήμα της περίφραξης με πένσες και έφτασαν με τα πόδια, ποδήλατα και σκέιτμπορντ σε διάφορα σημεία γύρω από τους διαδρόμους προσγείωσης και απογείωσης
LIFO NEWSROOM
Απόπειρα δολοφονίας Τραμπ: Το FBI δεν είναι σίγουρο ότι χτύπησε σφαίρα το αυτί του

Διεθνή / Απόπειρα δολοφονίας Τραμπ: Το FBI δεν είναι σίγουρο ότι χτύπησε σφαίρα το αυτί του

Μια από τις πρώτες θεωρίες υποστήριξε ότι ο Τραμπ μπορεί να χτυπήθηκε από θραύσμα γυαλιού όταν η σφαίρα πέρασε μέσα από μια οθόνη, αλλά μέχρι στιγμής δεν έχει βρεθεί καμία σπασμένη οθόνη
LIFO NEWSROOM