Κινέζος πρέσβης περπατά πάνω στις πλάτες ντόπιων στο Κιριμπάτι

Κινέζος πρέσβης περπατά πάνω στις πλάτες ντόπιων στο Κιριμπάτι Facebook Twitter
Ο πρέσβης της Κίνας στο Κιριμπάτι περπάτησε πάνω στις πλάτες ντόπιων (Πηγή φωτό Facebook)
0

Μεγάλη συζήτηση έχει προκαλέσει μια φωτογραφία που δείχνει τον Κινέζο πρέσβη στο Κιριμπάτι να περπατά πάνω στις πλάτες ανδρών, που είναι ξαπλωμένοι στο έδαφος.

Ο Τανγκ Σόνγκεν επισκέφθηκε το νησί Μαρακέι στις αρχές Αυγούστου και η φωτογραφία είναι από την τελετή υποδοχής που διοργανώθηκε για τον Κινέζο πρέσβη. Σε αυτή, εκείνος περπατά πάνω στις πλάτες νεαρών ανδρών, που είναι ξαπλωμένοι στο έδαφος μπροστά του, ενώ ο πρέσβης κρατά από το χέρι δύο γυναίκες με παραδοσιακή ενδυμασία.

Κάποιοι σχολίασαν ότι αυτό το στιγμιότυπο είναι χαρακτηριστικό της αυξανόμενης επιρροής της Κίνας στο Κιριμπάτι. Όμως, αρκετοί ντόπιοι σημείωσαν ότι πρόκειται για παραδοσιακή πρακτική, υποστηρίζοντας ότι η φωτογραφία ερμηνεύθηκε εσκεμμένα λανθασμένα.

Πάντως, ο στρατιωτικός ακόλουθος των ΗΠΑ σε πέντε νησιά του Ειρηνικού, μεταξύ των οποίων και το Κιριμπάτι, είχε διαφορετική άποψη για αυτό το έθιμο. «Απλά δεν μπορώ να φανταστώ οποιοδήποτε σενάριο στο οποίο το να περπατάς στις πλάτες παιδιών, ή ενηλίκων, είναι αποδεκτή συμπεριφορά από οποιονδήποτε πρέσβη, οποιασδήποτε χώρας», έγραψε στο Τwitter ο διοικητής Constantine Panayiotou.


Ανάλογη άποψη εξέφρασε και ο Αυστραλός βουλευτής Ντέιβ Σέρμαν, πρώην διπλωμάτης που είχε υπηρετήσει στην διπλωματική αποστολή της χώρας του στην Παπούα Νέα Γουινέα. «Θα ήμουν έκπληκτος αν οποιοσδήποτε Αυστραλός εκπρόσωπος μετείχε σε τελετή αυτής της φύσης», δήλωσε στο ABC.

Αλλά αρκετοί ντόπιοι επεσήμαναν πως πρόκειται για κάτι που συνηθίζεται σε πολλά νησιά της χώρας. «Με αυτό τον τρόπο εκφράζεται ο σεβασμός στους καλεσμένους. Αν ένας ξένος παντρευτεί, οι άνδρες της οικογένειας ξαπλώνουν κάτω, για το καλωσόρισμα, ενώ τις γυναίκες τις κουβαλούν οι άνδρες στους ώμους τους», σχολίασε κάποιος.

Η δρ. Κατερίνα Τεάιγουα, επίκουρη καθηγήτρια στο Australian National University επεσήμανε ότι μπορεί ο συμβολισμός να είναι ισχυρός, αλλά οι ντόπιοι φαίνεται πως έδειξαν φιλοξενία και όχι υποταγή, υποδεχόμενοι με αυτό τον τρόπο τον Κινέζο πρέσβη.

Με πληροφορίες από Guardian

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γαλλία: Η κυβέρνηση αυξάνει την ασφάλεια σε χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις λόγω «πολύ υψηλού» κινδύνου τρομοκρατίας

Διεθνή / Γαλλία: Η κυβέρνηση αυξάνει την ασφάλεια σε χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις λόγω «πολύ υψηλού» κινδύνου τρομοκρατίας

Τα αυξημένα μέτρα έρχονται λίγες ημέρες μετά την αιφνιδιαστική απόφαση του Παρισιού να ακυρώσει τη μεγάλη συναυλία της Παραμονής Πρωτοχρονιάς στα Ηλύσια Πεδία
LIFO NEWSROOM
«Η Ευρώπη οδεύει προς πολιτισμική εξαφάνιση»: Το νέο δόγμα Τραμπ για την ήπειρο 

Διεθνή / «Η Ευρώπη οδεύει προς πολιτισμική εξαφάνιση»: Το νέο δόγμα Τραμπ για την ήπειρο 

Το κείμενο διατυπώνει ευθεία πολιτική στήριξη σε ακροδεξιά κόμματα της Ευρώπης, υποστηρίζοντας ότι ορισμένες χώρες «κινδυνεύουν να γίνουν κατά πλειονότητα μη ευρωπαϊκές»
LIFO NEWSROOM
Βλαντιμίρ Πούτιν: Η φερόμενη ως κόρη του μιλά για τον πόλεμο στην Ουκρανία - «Λυπάμαι, δεν είμαι υπεύθυνη»

Διεθνή / Βλαντιμίρ Πούτιν: Η φερόμενη ως κόρη του μιλά για τον πόλεμο στην Ουκρανία - «Λυπάμαι, δεν είμαι υπεύθυνη»

Η 22χρονη εντοπίστηκε στο Παρίσι από Ουκρανό δημοσιογράφο, ο οποίος τη ρώτησε πώς αισθάνεται για τις πράξεις του Ρώσου προέδρου, ενώ την κάλεσε να επισκεφτεί το Κίεβο
LIFO NEWSROOM
Ιταλία: Νομοσχέδιο για τη σεξουαλική αγωγή ως «φραγμός» στη «woke ιδεολογία φύλου»

Διεθνή / Ιταλία: Νομοσχέδιο για τη σεξουαλική αγωγή ως «φραγμός» στη «woke ιδεολογία φύλου»

Ο υφυπουργός Παιδείας υπερασπίστηκε το νομοσχέδιο, ενώ κατηγόρησε την Αριστερά ότι θέλει «να φέρνει drag queens και πορνοστάρ στα σχολεία για να μιλούν για σεξουαλική ρευστότητα και παρένθετη μητρότητα»
LIFO NEWSROOM