ΕΠΙΘΕΣΗ ΙΡΑΝ ΣΕ ΙΣΡΑΗΛ

Κίνα: Ο πρόεδρος Σι Τζινπίνγκ διέταξε τον στρατό να είναι έτοιμος για «κάθε πόλεμο»

Κίνα: Ο πρόεδρος Σι Τζινπίνγκ διέταξε τον στρατό να είναι έτοιμος «κάθε πόλεμο» Facebook Twitter
0

Ο Σι Τζινπίνγκ διέταξε τον κινεζικό στρατό να βρίσκεται σε ετοιμότητα για πόλεμο, προειδοποιώντας ότι η εθνική ασφάλεια της Κίνας αντιμετωπίζει «αυξημένη αστάθεια και αβεβαιότητα».

Ο Κινέζος πρόεδρος έκανε τη δήλωση αυτή κατά τη διάρκεια επίσκεψης στο κέντρο διοίκησης κοινών επιχειρήσεων της Κεντρικής Στρατιωτικής Επιτροπής στο Πεκίνο την Τρίτη. 

Η Κίνα θα ενισχύσει συνολικά τη στρατιωτική της εκπαίδευση και προετοιμασία για κάθε πόλεμο, δήλωσε ο Σι, σύμφωνα με τον κρατικό ραδιοτηλεοπτικό φορέα CCTV. 

Ο Σι «απαίτησε από το σύνολο των ενόπλων δυνάμεων να υιοθετήσουν την βούληση του κόμματος για την ενίσχυση του στρατού για τη νέα εποχή, να ακολουθήσουν τη στρατηγική για τη νέα εποχή και να διατηρήσουν ως μοναδικό κριτήριο την αποτελεσματικότητα στη μάχη».

«Ο Σι τους έδωσε επίσης εντολή να διαφυλάξουν αποφασιστικά την εθνική κυριαρχία, την ασφάλεια και τα συμφέροντα της ανάπτυξης και να ολοκληρώσουν με επιτυχία τα διάφορα καθήκοντα που τους έχουν ανατεθεί από το Κόμμα και τον λαό».

Η ανακοίνωση έρχεται εν μέσω φόβων ότι η Κίνα μπορεί να προετοιμάζει τον στρατό της για να εισβάλει στο αυτοδιοικούμενο νησί της Ταϊβάν.

Ο Σι εξασφάλισε στα τέλη Οκτωβρίου μια άνευ προηγουμένου τρίτη θητεία ως ηγέτης του Κινεζικού Κομμουνιστικού Κόμματος, μετά την κατάργηση του ορίου των δύο θητειών για την προεδρία του το 2018, γεγονός που ουσιαστικά του επιτρέπει να παραμείνει ισόβια στην εξουσία.

Υπό τον Σι, η Κίνα έχει υιοθετήσει μια πιο σκληρή προσέγγιση για την Ταϊβάν, υποστηρίζοντας ότι το νησί είναι μια αποσχισθείσα επαρχία που τελικά θα «επανενωθεί» με τη χώρα.

Η ισχυρή αυτή θέση την έχει φέρει σε αντίθεση με τις Ηνωμένες Πολιτείες και τους δυτικούς συμμάχους της, οι οποίοι διατηρούν στρατηγική ασάφεια, αλλά κλιμάκωσαν τις εντάσεις τον Αύγουστο μετά την επίσκεψη της προέδρου της αμερικανικής Βουλής των Αντιπροσώπων Νάνσι Πελόζι στην Ταϊβάν.

Η Κίνα εξέλαβε την επίσκεψη ως πρόκληση για την κυριαρχία της και ανταπέδωσε με επίδειξη δύναμης και ισχύος, πραγματοποιώντας στρατιωτικά γυμνάσια μεγάλης κλίμακας και εκτοξεύοντας βαλλιστικούς πυραύλους πάνω από την Ταϊβάν.

Διεθνή
0

ΕΠΙΘΕΣΗ ΙΡΑΝ ΣΕ ΙΣΡΑΗΛ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Φρουροί της Επανάστασης: Θα απαντήσουμε σε όποια επίθεση από Ισραήλ και ΗΠΑ

Διεθνή / Φρουροί της Επανάστασης: Θα απαντήσουμε σε όποια επίθεση από Ισραήλ και ΗΠΑ

Σε ανακοίνωσή του το ιρανικό υπουργείο Εξωτερικών δήλωσε την Κυριακή ότι δεν θα διστάσει να λάβει περαιτέρω “αμυντικά μέτρα” για να προστατεύσει τα συμφέροντά του από οποιαδήποτε στρατιωτική επίθεση
NEWSROOM