Κίνα: Νηπιαγωγός δηλητηρίασε 25 παιδιά και καταδικάστηκε σε θάνατο

Κίνα: Νηπιαγωγός δηλητηρίασε 25 παιδιά και καταδικάστηκε σε θάνατο Facebook Twitter
Κίνα: Θανατική ποινή σε νηπιαγωγό που δηλητηρίασε 25 παιδιά (EPA/Αρχείο)
0

Κινεζικό δικαστήριο καταδίκασε σε θάνατο μία νηπιαγωγό για τη δηλητηρίαση 25 παιδιών, ένα εκ των οποίων πέθανε.

Η Γουάνγκ Γιουν συνελήφθη πέρυσι όταν τα παιδιά σε νηπιαγωγείο στην πόλη Τζιαοζούο μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο μετά το πρωινό τους. Το έγκλημα έγινε αντιληπτό όταν τα 23 από τα παιδιά άρχισαν να κάνουν εμετό και να λιποθυμούν μετά το πρωινό τους.

Το δικαστήριο είπε ότι έβαλε νιτρώδες νάτριο στο πρωινό των μαθητών συναδέλφου της για εκδίκηση επειδή «είχαν διαφωνήσει σε θέματα διαχείρισης των μαθητών». Την περιέγραψε δε, ως «απεχθή και κακία». Το συμβάν στις 27 Μαρτίου του περασμένου έτους συγκλόνισε την Κίνα και έγινε πρωτοσέλιδο σε όλον τον κόσμο. 

Ακολούθησε αστυνομική έρευνα και η νηπιαγωγός συνελήφθη. Τη Δευτέρα, ένα τοπικό δικαστήριο στην πόλη Τζιαοζούο καταδίκασε την Γουάνγκ σε θάνατο. Το νιτρώδες νάτριο χρησιμοποιείται συχνά ως πρόσθετο τροφίμων αλλά μπορεί να είναι τοξικό σε υψηλές ποσότητες.

Το δικαστήριο σημείωση επίσης ότι δεν ήταν η πρώτη φορά που η Γουάνγκ είχε δηλητηριάσει ανθρώπους. Αναφέρθηκε σε προηγούμενο περιστατικό, με την εκπαιδευτικό να αγοράζει την ίδια ουσία μέσω Διαδικτύου, δηλητηριάζοντας τον άντρα της που υπέστη μεν ζημιά αλλά όχι σοβαρή.

Ένα από τα δηλητηριασμένα παιδιά, πέθανε τον Ιανουάριο έπειτα από 10 μήνες νοσηλείας. Το δικαστήριο τόνισε ότι οι συνέπειες των εγκλημάτων της ήταν εξαιρετικά σοβαρές και αξίζει να τιμωρηθεί αυστηρά.

Η Κίνα αρνείται να αποκαλύψει επίσημα πόσα άτομα εκτελούνται ετησίως. Οργανισμοί για τα ανθρώπινα δικαιώματα ωστόσο εκτιμούν ότι χιλιάδες θανατώνονται κάθε χρόνο. Η ποινή εκτελείται συνήθως με θανατηφόρο ένεση.

Με πληροφορίες του BBC

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ICE ΧΕΙΜΕΡΙΝΟΙ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΜΙΛΑΝΟ

Διεθνή / «F*** ICE»: Βρετανός σκιέρ των Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων έγραψε μήνυμα διαμαρτυρίας στο χιόνι

Πριν από τους Αγώνες του 2022 είχε επικρίνει την επιλογή της Κίνας ως διοργανώτριας, επικαλούμενος ζητήματα ανθρωπίνων δικαιωμάτων και τη μεταχείριση της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας
THE LIFO TEAM
Ο Έλτον Τζον κάνει λόγο για «επαίσχυντη εισβολή» της Daily Mail στην προσωπική του ζωή

Διεθνή / Ο Έλτον Τζον κάνει λόγο για «επαίσχυντη εισβολή» της Daily Mail στην προσωπική του ζωή

Ο 78χρονος καλλιτέχνης αναφέρθηκε σε δημοσιεύματα της περιόδου 2000–2015, υποστηρίζοντας ότι στο σπίτι του υπήρχαν τρεις σταθερές τηλεφωνικές γραμμές και ότι «όλες είχαν παγιδευτεί»
THE LIFO TEAM