Κίνα: Συνελήφθη δάσκαλος που δηλητηρίασε μαθητές νηπιαγωγείου με νιτρικό νάτριο

Κίνα: Συνελήφθη δάσκαλος που δηλητηρίασε μαθητές νηπιαγωγείου με νιτρικό νάτριο Facebook Twitter
EPA - Φωτογραφία Αρχείου
0

Ένας Κινέζος δάσκαλος συνελήφθη επειδή δηλητηρίασε τους μαθητές του σε ένα νηπιαγωγείο, με αποτέλεσμα να χρειαστεί να νοσηλευθούν 23 παιδιά.

Ο δάσκαλος, σύμφωνα με το πρακτορείο Xinhua, με το όνομα Ουάνγκ, έριξε για αδιευκρίνιστους λόγους νιτρικό νάτριο στο πρωινό των παιδιών, σύμφωνα με τα αποτελέσματα προκαταρκτικής έρευνας, όπως ανέφερε χθες Δευτέρα το βράδυ το επίσημο πρακτορείο της Κίνας.

Μετά το πρωινό τα παιδιά άρχισαν να έχουν εμετούς, ενώ κάποια έχασαν τις αισθήσεις τους.

Το περιστατικό σημειώθηκε στις 27 Μαρτίου στην πόλη Ζιαοζούο της επαρχίας Χενάν.

Πέντε ημέρες αργότερα ένα παιδί εξακολουθεί να νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση, ενώ πέντε ακόμη παραμένουν υπό παρακολούθηση.

Ένας γονέας δήλωσε στο Νέα Κίνα ότι το σχολείο τον ενημέρωσε πως το παιδί του διακομίστηκε στο νοσοκομείο. Όταν έφτασε εκεί οι γιατροί του είπαν ότι έκαναν πλύση στομάχου στο παιδί.

Το νιτρικό νάτριο είναι ένα χημικό προϊόν το οποίο χρησιμοποιείται για τη συντήρηση των κρεάτων, όμως είναι τοξικό όταν καταναλώνεται μόνο του.

Το περιστατικό σημειώθηκε λίγες ημέρες πριν τεθεί σε ισχύ χθες Δευτέρα μια οδηγία της κινεζικής κυβέρνησης η οποία ζητεί από τους διευθυντές των σχολείων όλων των βαθμίδων να γευματίζουν μαζί με τους μαθητές, έπειτα από μια σειρά διατροφικών σκανδάλων που έχουν ξεσπάσει στα σχολεία της χώρας.

Πλέον τα σχολεία πρέπει να ανακοινώνουν από πού προμηθεύονται τα γεύματα που δίνουν στους μαθητές και να διεξάγουν ελέγχους ποιότητας.

Τον Μάρτιο 36 μαθητές χρειάστηκε να νοσηλευθούν αφού κατανάλωσαν «μουχλιασμένη τροφή» σε ένα δημοτικό σχολείο της επαρχίας Σετσουάν, στη νοτιοδυτική Κίνα.

Εξαιτίας του σκανδάλου αποπέμφθηκε ο διευθυντής του σχολείου, σύμφωνα με την εφημερίδα Global Times.

Οι φωτογραφίες από μουχλιασμένο ψωμί, χαλασμένο κρέας και ψάρι που ανήρτησαν οι γονείς των μαθητών του σχολείου αυτού στο διαδίκτυο προκάλεσαν στην Κίνα συζήτηση σε εθνικό επίπεδο για τη διατροφική ασφάλεια.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ/AFP/Xinhua

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Christopher Anderson «αποδομεί» με τον φακό του την αψεγάδιαστη εικόνα των ανθρώπων του Τραμπ

Διεθνή / Ο Christopher Anderson «αποδομεί» με τον φακό του την αψεγάδιαστη εικόνα των ανθρώπων του Τραμπ

Ο Αμερικανός φωτογράφος εξηγεί ότι στόχος του δεν ήταν να προκαλέσει, αλλά να αποτυπώσει την πολιτική εξουσία χωρίς φίλτρα, μακριά από τη στιλιζαρισμένη εικόνα που επιβάλλει το Trumpworld
THE LIFO TEAM
Τρομοκρατική επίθεση στο Σίδνεϊ: Νέοι νόμοι κατά της ρητορικής μίσους μετά την τραγωδία στην παραλία Μπόντι

Διεθνή / Τρομοκρατική επίθεση στο Σίδνεϊ: Νέοι νόμοι κατά της ρητορικής μίσους μετά την τραγωδία στην παραλία Μπόντι

Ο Αυστραλός πρωθυπουργός ανακοινώνει νέους νόμους κατά της ρητορικής μίσους, παραδεχόμενος ότι θα μπορούσαν να είχαν γίνει περισσότερα πριν από τη σφοδρότερη τρομοκρατική επίθεση στην ιστορία της χώρας
THE LIFO TEAM
O Τραμπ απηύθυνε διάγγελμα για να περηφανευτεί για τον εαυτό του και να αποδώσει ευθύνες στον Μπάιντεν

Διεθνή / O Τραμπ απηύθυνε διάγγελμα για να αποδώσει ευθύνες στον Μπάιντεν και να περηφανευτεί για τον εαυτό του

Ο Αμερικανός πρόεδρος δεν παρουσίασε καμία νέα πρόταση για την αντιμετώπιση της κρίσης του κόστους ζωής στις ΗΠΑ, αντ' αυτού τα έβαλε με τους μετανάστες και τα τρανς άτομα
THE LIFO TEAM