Κίνα: Συνελήφθη δάσκαλος που δηλητηρίασε μαθητές νηπιαγωγείου με νιτρικό νάτριο

Κίνα: Συνελήφθη δάσκαλος που δηλητηρίασε μαθητές νηπιαγωγείου με νιτρικό νάτριο Facebook Twitter
EPA - Φωτογραφία Αρχείου
0

Ένας Κινέζος δάσκαλος συνελήφθη επειδή δηλητηρίασε τους μαθητές του σε ένα νηπιαγωγείο, με αποτέλεσμα να χρειαστεί να νοσηλευθούν 23 παιδιά.

Ο δάσκαλος, σύμφωνα με το πρακτορείο Xinhua, με το όνομα Ουάνγκ, έριξε για αδιευκρίνιστους λόγους νιτρικό νάτριο στο πρωινό των παιδιών, σύμφωνα με τα αποτελέσματα προκαταρκτικής έρευνας, όπως ανέφερε χθες Δευτέρα το βράδυ το επίσημο πρακτορείο της Κίνας.

Μετά το πρωινό τα παιδιά άρχισαν να έχουν εμετούς, ενώ κάποια έχασαν τις αισθήσεις τους.

Το περιστατικό σημειώθηκε στις 27 Μαρτίου στην πόλη Ζιαοζούο της επαρχίας Χενάν.

Πέντε ημέρες αργότερα ένα παιδί εξακολουθεί να νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση, ενώ πέντε ακόμη παραμένουν υπό παρακολούθηση.

Ένας γονέας δήλωσε στο Νέα Κίνα ότι το σχολείο τον ενημέρωσε πως το παιδί του διακομίστηκε στο νοσοκομείο. Όταν έφτασε εκεί οι γιατροί του είπαν ότι έκαναν πλύση στομάχου στο παιδί.

Το νιτρικό νάτριο είναι ένα χημικό προϊόν το οποίο χρησιμοποιείται για τη συντήρηση των κρεάτων, όμως είναι τοξικό όταν καταναλώνεται μόνο του.

Το περιστατικό σημειώθηκε λίγες ημέρες πριν τεθεί σε ισχύ χθες Δευτέρα μια οδηγία της κινεζικής κυβέρνησης η οποία ζητεί από τους διευθυντές των σχολείων όλων των βαθμίδων να γευματίζουν μαζί με τους μαθητές, έπειτα από μια σειρά διατροφικών σκανδάλων που έχουν ξεσπάσει στα σχολεία της χώρας.

Πλέον τα σχολεία πρέπει να ανακοινώνουν από πού προμηθεύονται τα γεύματα που δίνουν στους μαθητές και να διεξάγουν ελέγχους ποιότητας.

Τον Μάρτιο 36 μαθητές χρειάστηκε να νοσηλευθούν αφού κατανάλωσαν «μουχλιασμένη τροφή» σε ένα δημοτικό σχολείο της επαρχίας Σετσουάν, στη νοτιοδυτική Κίνα.

Εξαιτίας του σκανδάλου αποπέμφθηκε ο διευθυντής του σχολείου, σύμφωνα με την εφημερίδα Global Times.

Οι φωτογραφίες από μουχλιασμένο ψωμί, χαλασμένο κρέας και ψάρι που ανήρτησαν οι γονείς των μαθητών του σχολείου αυτού στο διαδίκτυο προκάλεσαν στην Κίνα συζήτηση σε εθνικό επίπεδο για τη διατροφική ασφάλεια.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ/AFP/Xinhua

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΜΟΔΑ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ ΙΝΔΙΑ

Διεθνή / Η «πρωτεύουσα των απορριμμάτων»: Πώς η ανακύκλωση ρούχων σκοτώνει εργάτες στην Ινδία

Η πόλη Πανιπάτ της Ινδίας, γνωστή ως «πρωτεύουσα της ανακύκλωσης ρούχων», πληρώνει βαρύ τίμημα - Οι εργάτες πνίγονται σε χνούδι και τοξικά λύματα, ενώ οι μικροΐνες καταστρέφουν πνεύμονες και περιβάλλον
LIFO NEWSROOM
Η Χαμάς δεν παραδίδει τα όπλα - Γενική επιστράτευση με 7.000 μαχητές στους δρόμους της Γάζας

Διεθνή / Η Χαμάς δεν παραδίδει τα όπλα - Γενική επιστράτευση με 7.000 μαχητές στους δρόμους της Γάζας

«Κηρύσσουμε γενική επιστράτευση σε απάντηση στο κάλεσμα του εθνικού και θρησκευτικού καθήκοντος, για να καθαρίσουμε τη Γάζα από παράνομους και συνεργάτες του Ισραήλ» ήταν το μήνυμα που έλαβαν μέλη της οργάνωσης
LIFO NEWSROOM
Ισραήλ: Επιζών της 7ης Οκτωβρίου αυτοκτόνησε - «Λυπάμαι, αλλά δεν αντέχω άλλο»

Διεθνή / Ισραήλ: Επιζών της 7ης Οκτωβρίου αυτοκτόνησε - «Λυπάμαι, αλλά δεν αντέχω άλλο»

Ο Roei Shalev βρέθηκε νεκρός λίγες ημέρες μετά τη δεύτερη επέτειο του θανάτου της συντρόφου του, η οποία δολοφονήθηκε από μέλη της Χαμάς κατά τη διάρκεια της επίθεσης στο μουσικό φεστιβάλ Supernova
LIFO NEWSROOM