Κίνα: Δέκα νεκροί και τέσσερις αγνοούμενοι από τις πλημμύρες - Ζημιές σε χιλιάδες σπίτια

Κίνα: Δέκα νεκροί και τέσσερις αγνοούμενοι από τις πλημμύρες - Ζημιές σε χιλιάδες σπίτια Facebook Twitter
0

Δέκα νεκρούς και τέσσερις αγνοούμενους άφησαν πίσω τους οι πλημμύρες που έπληξαν την επαρχία Γκουιτζόου στη νοτιοδυτική Κίνα, σύμφωνα με τις τοπικές αρχές. Η περιοχή πλήττεται από σφοδρές βροχοπτώσεις από τις 22 Ιουνίου, επηρεάζοντας σχεδόν 200.000 κατοίκους σε 30 κομητείες, περιοχές και πόλεις.


Οι πλημμύρες κατέστρεψαν πάνω από 600.000 στρέμματα καλλιεργήσιμης γης και προκάλεσαν υλικές ζημιές ή ολική καταστροφή σε πάνω από 7.000 κατοικίες. Η τοπική κυβέρνηση θα διαθέσει οικονομική βοήθεια ύψους 9 εκατ. γιουάν (1,33 εκατ. δολαρίων) για τις 20 περιοχές που επλήγησαν περισσότερο.


Από χθες σημειώνονται βροχοπτώσεις και στην πόλη Χουαϊχούα της γειτονικής επαρχίας Χουνάν. Σύμφωνα με τις αρμόδιες αρχές της πόλης, μέχρι σήμερα το απόγευμα (τοπική ώρα), 58.000 άνθρωποι αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τις εστίες τους λόγω των πλημμυρών.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ/Xinhua

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οκτώ χρόνια από την απόπειρα πραξικοπήματος στην Τουρκία - Γιατί CIA και άλλοι δεν το πίστεψαν ποτέ

Διεθνή / Τουρκία: Αποτυχημένο πραξικόπημα κατά Ερντογάν 8 χρόνια μετά - Γιατί η CIA δεν το πίστεψε ποτέ

Από το 2016 συνολικά 705.172 Τούρκοι κρατήθηκαν ή συνελήφθησαν - Το πραξικόπημα έδωσε στον Ερντογάν όσα χρειαζόταν για να εδραιώσει την απόλυτη κυριαρχία του και άλλαξε την Τουρκία
ΠΕΤΡΟΣ ΚΡΑΝΙΑΣ