Ο πρίγκιπας Χάρι προσγειώθηκε στο Ηνωμένο Βασίλειο για να παραστεί στην κηδεία του παππού του, του δούκα του Εδιμβούργου, πρίγκιπα Φίλιππου.

 

Ο 36χρονος πρίγκιπας θυμήθηκε τις πλάκες που έκανε ο παππούς του και μίλησε για το πόσο σπουδαίος ήταν.

 

Υπενθυμίζεται, ότι ο Χάρι θα περάσει το μεγαλύτερο μέρος του χρόνου του σε καραντίνα στο Frogmore Cottage, το σπίτι στο Γουίνσδορ, πριν την κηδεία του πρίγκιπα Φιλίππου.

 

Σε μια δήλωσή του ωστόσο, ανέφερε: «Ο παππούς μου ήταν ένας άντρας με σκοπό, τιμή και σπουδαίο χιούμορ.

 

Ήταν αυθεντικός, με ισχυρό πνεύμα και μπορούσε να αποσπάσει την προσοχή οποιουδήποτε σε ένα δωμάτιο με τη γοητεία του - και επίσης επειδή δεν ήξερες ποτέ τι θα έλεγε στη συνέχεια.

 

»Θα τον θυμόμαστε ως τον πιο μακροχρόνιο σύζυγο μιας μονάρχη, έναν παρασημοφορημένο στρατιώτη, έναν πρίγκιπα και έναν δούκα.

 

»Αλλά για μένα, όπως πολλοί από εσάς που έχετε χάσει έναν αγαπημένο παππού σας κατά τη διάρκεια αυτού του επίπονου χρόνου που διανύσαμε, ήταν ο παππούς μου: μάστερ του μπάρμπεκιου, θρύλος στα αστεία και σωστά αναιδής μέχρι τέλους.

 

Ήταν ένας βράχος για την Αυτού Μεγαλειότητα, με απαράμιλλη αφοσίωση, δίπλα της για 73 χρόνια γάμου, και ενώ θα μπορούσα να συνεχίσω να μιλώ για εκείνον, το ξέρω ότι τώρα θα έλεγε σε όλους μας, με μία μπύρα στο χέρι «Ω προχωρήστε (παρακάτω) επιτέλους!

 

»Λοιπόν, σε αυτό το σημείωμα, παππού, σε ευχαριστώ για τις υπηρεσίες σου, την αφοσίωσή σου στη γιαγιά, και για το ότι ήσουν πάντα ο εαυτός σου. Αλήθεια, θα μας λείψεις, αλλά θα σε θυμόμαστε, το έθνος και όλος ο κόσμος.

 

Θα έχεις πάντα μία ξεχωριστή θέση στις καρδιές μας, της Μέγκαν, του Άρτσι και της δικής μου (καθώς και της μελλοντικής εγγονής σου).

 

Ο πρίγκιπας Χάρι έκλεισε τον χαιρετισμό του με τον ναυτικό χαιρετισμό στα λατινικά λέγοντας «Mare, Per Terram» (στη θάλασσα και στην στεριά).

 

 

 

 

Ακολουθήστε το LiFO.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο LiFO.gr