Κηδεία βασίλισσας Ελισάβετ: Γιατί ο Κάρολος δεν έψαλε τον εθνικό ύμνο

Κηδεία βασίλισσας Ελισάβετ: Γιατί ο Κάρολος δεν έψαλε τον εθνικό ύμνο Facebook Twitter
Φωτ.: EPA/OLIVER HOSLET
0

Τα μέλη της βασιλικής οικογένειας και οι Βρετανοί καλεσμένοι στην κηδεία της βασίλισσας Ελισάβετ έψαλαν τον εθνικό ύμνο της χώρας, αλλά ο βασιλιάς Κάρολος έμεινε σιωπηλός.

Ο 73χρονος βασιλιάς άκουσε το «God Save the King» (Ο Θεός να φυλάει τον βασιλιά) ακολούθησε την παράδοση καθώς ο ύμνος είναι αφιερωμένος σε εκείνον και άρα δεν μπορεί να συμμετάσχει.

Σύμφωνα με την επίσημη ιστοσελίδα της βασιλικής οικογένειας, ο εθνικός ύμνος – στην παρούσα του μορφή – χρονολογείται από τον 18ο αιώνα αλλά «οι στίχοι και η μελωδία, είναι ανώνυμοι και μπορεί να χρονολογούνται ακόμα και στον 17ο αιώνα».

Ακούστηκε πρώτη φορά στο Λονδίνο, τον Σεπτέμβριο του 1745 και «επεκτάθηκε σύντομα σε κοινωνικές εκδηλώσεις και ψέλνονταν όταν η βασίλισσα ή ο βασιλιάς έκανε την εμφάνισή του».

Στις 8 Σεπτεμβρίου, μετά τον θάνατο της 96χρονης βασίλισσας, οι στίχοι του ύμνου άλλαξε από το «ο Θεός να φυλάει τη βασίλισσα» σε «ο Θεός να φυλάει τον βασιλιά».

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΙΡΑΝ ΗΠΑ ΛΙΒΑΝΟΣ ΙΣΡΑΗΛ

Διεθνή / Το Ιράν διακόπτει τις συνομιλίες με τις ΗΠΑ λόγω των επιθέσεων στον Λίβανο

Η Τεχεράνη απειλεί με καθολικό αποκλεισμό των Στενών του Ορμούζ και την ενεργοποίηση άλλων μετώπων - «Προς το συμφέρον του Νετανιάχου να σαμποτάρει οποιαδήποτε συμφωνία», σχολιάζει ο διεθνής Τύπος για τις επιθέσεις στον Λίβανο
THE LIFO TEAM
ΛΙΒΑΝΟΣ ΙΡΑΝ ΗΠΑ ΣΥΜΦΩΝΙΑ

Διεθνή / Ιράν: «Η εκεχειρία στον Λίβανο είναι βασική προϋπόθεση για οποιαδήποτε συμφωνία»

Ο εκπρόσωπος του ιρανικού ΥΠΕΞ δήλωσε ότι το Ιράν δεν διεξάγει επί του παρόντος συνομιλίες με τις ΗΠΑ σχετικά με τις λεπτομέρειες του πυρηνικού του προγράμματος, που απασχολεί περισσότερο τον Τραμπ
THE LIFO TEAM