No.1

Κι άλλη υπόθεση βιασμού ανηλίκων στην Ινδία

Κι άλλη υπόθεση βιασμού ανηλίκων στην Ινδία Facebook Twitter
9

Νέα υπόθεση βιασμού ανήλικων αδελφών αποκαλύφθηκε στην Ινδία, μία μόλις εβδομάδα μετά τον ομαδικό βιασμό δύο έφηβων εξαδέλφων που βρέθηκαν κρεμασμένες από ένα δέντρο στο Ούταρ Πραντές.

Στο νέο έγκλημα, στο ίδιο κρατίδιο,  μια 13χρονη και μια 15χρονη βιάστηκαν από τρεις άνδρες σε χωριό, σύμφωνα με αξιωματικό της αστυνομίας.

Η οικογένεια δήλωσε ότι οι δύο έφηβες είχαν φύγει από το σπίτι και πήγαιναν σε έναν κοντινό αλευρόμυλο όταν οι δράστες τις απήγαγαν, τις πήγαν σε μια δασική περιοχή και τις βίασαν.

Το βιασμό επιβεβαίωσαν οι ιατρικές εξετάσεις.

Ο Ακίλες Γιάνταβ, ο πρωθυπουργός της κυβέρνησης του κρατιδίου Ούταρ Πραντές, κατηγόρησε την περασμένη εβδομάδα τους δημοσιογράφους ότι διακατέχονται από προκατάληψη, τονίζοντας πως μια απλή αναζήτηση στο Google θα αποκάλυπτε πως βιασμοί γίνονται σε όλη την Ινδία και όχι μόνο στο δικό του κρατίδιο.

Προκλητικές δηλώσεις έχουν γίνει και από άλλους αξιωματούχους με τελευταία αυτή τοπικού υπουργού που είπε ότι «μερικές φορές ο βιασμός είναι καλός και μερικές φορές κακός…».

9

No.1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ILGA-Europe: Η Ευρώπη σε «νέο χαμηλό» – από bans στο Pride σε νόμους “propaganda”

Διεθνή / ΙLGA-Europe: Από τις απαγορεύσεις των Pride στους νόμους «προπαγάνδας»: το νέο μοτίβο καταστολής

Η ILGA-Europe, σττην ετήσια εκθεσή της για το 2026, καταγράφει κλιμάκωση ποινικοποίησης, Pride bans και «propaganda laws» σε Ευρώπη και Κεντρική Ασία, προειδοποιώντας ότι οι επιθέσεις κατά LGBTI ανθρώπων εντάσσονται πλέον σε ένα ευρύτερο μοντέλο αυταρχικής διακυβέρνησης.
THE LIFO TEAM
Μελέτη UCLA: Η κυβέρνηση Τραμπ αφαίρεσε LGBTQ+ ερωτήσεις από 360 ομοσπονδιακές έρευνες

Διεθνή / Η κυβέρνηση Τραμπ αφαίρεσε ερωτήσεις περί σεξουαλικού προσανατολισμού από 360 ομοσπονδιακές έρευνες

Μελέτη του UCLA Williams Institute συνδέει τις αλλαγές με το εκτελεστικό διάταγμα του 2025 για τον ορισμό του φύλου σε ομοσπονδιακό επίπεδο και προειδοποιεί ότι η απουσία δεδομένων SOGI ενδέχεται να επηρεάσει την καταγραφή ανισοτήτων και τη χάραξη πολιτικών για LGBTQ+ κοινότητες.
THE LIFO TEAM
ΝΤΑΒΟΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΦΟΡΟΥΜ ΤΖΕΦΡΙ ΕΠΣΤΑΙΝ ΜΠΟΡΓΚΕ ΜΠΡΕΝΤΕ

Διεθνή / Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ: Παραιτείται ο CEO μετά από έρευνα για τις σχέσεις του με τον Τζέφρι Επσταϊν

Η αποχώρησή του από τον φορέα που διοργανώνει το ετήσιο συνέδριο στο Νταβός έρχεται λιγότερο από έναν μήνα μετά τη δημοσιοποίηση νέας δέσμης εγγράφων που συνδέονται με την υπόθεση Έπσταϊν
THE LIFO TEAM
ΑΝΤΡΙΟΥ ΣΥΛΛΗΨΗ ΣΑΡΑ ΦΕΡΓΚΙΟΥΣΟΝ

Διεθνή / Τι ακολουθεί για τον Άντριου μετά τη σύλληψή του και πού βρίσκεται η Σάρα Φέργκιουσον;

Bιογράφος της βασιλικής οικογένειας τονίζει ότι η «κηλίδα» των πράξεων του Άντριου επηρεάζει και υπονομεύει συνολικά τη μοναρχία, κάτι πρωτοφανές για τη σύγχρονη εποχή
THE LIFO TEAM

σχόλια

3 σχόλια
Μην ακους βιασμος και νομιζεις οτι ο αλλος ειναι μουσουλμανος. Στην Ινδία ειναι Ινδουιστες!Ειναι μια πανεμοφη χώρα με πολυ ομορφους ανθρωπους, πολλους απο τους οποίους γνώρισα στο γειτονικό κρατίδιο. Τα τέρατα βρισκονται παντου και βιασμοι γινονται και στην Ελλάδα! Απλα σε μία τοσο μεγαλης εκτασης χωρα, θα ακουσεις πιο πολλα εγκληματα και βιασμους, συν το οτι το κοινωνικο χασμα μεταξυ στρωματων δυστυχως θα οδηγησει πιο συχνα σε κακουργηματα.
Φιλε, στην Ινδία οι περισσότεροι είναι Ινδουιστές, το Ισλαμ είναι μειονότητα. Επίσης, καμία θρησκεια δεν προωθεί τον βιασμό, αλλά μια θρησκεία μπορεί να χρησιμοποιηθεί ενάντια στις γυναίκες, εξαρτάται πως ερμηνευονται τα ιερά κείμενα και απο ποιους. Είναι τυχαίο που για αιώνες οι κληρικοί όλων των θρησκειών είναι όλοι τους άντρες και πολύ κοντά στα κέντρα εξουσίας;Τώρα πίσω στο θέμα μας. Ο βιασμός είναι όντως μεγάλο προβλημα στην Ινδία, αλλά κυρίως λόγω κουλτούρας. Θύματα βιασμού είναι γυναίκες όλων των καστών, εμείς όμως μαθαίνουμε για τους πιο βίαιους. Θύματα των ομαδικών βιασμων είναι γυναίκες κυρίως απο τις κατώτερες κάστες. Οι βιασμοί που έγιναν προσφατα είχαν θύματα γυναίκες της καστας dallit. Θεωρείται η πιο φτωχή και εξαθλιωμένη κάστα. Ο κάθε άντρας απο ανώτερη κάστα μπορεί να κάνει ο,τι θέλει πάνω τους και να χει το ατιμώρητο. Άρα το προβλημα δεν έχει να κάνει με θρησκεία όσο με κουλτούρα και φτώχεια.Πάντως, γίνονται διαμαρτυρίες για την ελλειπή νομοθεσία και σ´αυτές συμμετέχουν και άντρες, εδώ πάντως δεν είδα κανέναν άντρα να βγαίνει εξω στους δρόμους για να υπερ;σπιστή τα δικαιώματα των γυναικών. Να εδώ εχω και μια φωτογραφία από τις διαμαρτυρίες στην Ινδία, με γυναίκες και άντρες να τρώνε ξύλο επειδή διεκδικούν καλλύτερες συνθήκες για τις γυναίκες.http://www.bbc.com/news/world-asia-india-27659446
Δεν είναι μόνο Ινδουιστές στην Ινδία, υπάρχει μεγάλο ποσοστό Μουσουλμάνων κι αν το ψάξετε και λίγο τα περισσότερα εγκλήματα τέτοιου είδους γίνονται από μουσουλμάνους όπως και στο Πακιστάν. Τώρα θα μάθουμε τα πατήματα που βρίσκουν όλοι οι ανώμαλοι πάνω σε μια θρησκεία για να κάνουν εγκλήματα. Σίγουρα ωστόσο δε φταίει μόνο ο μουσουλμανισμός, εννοείται ότι είναι και θέμα κουλτούρας. Ωστόσο, δε μπορώ να πω ότι θα χαρώ κιόλας όταν αυξάνονται ποσοστά μεταναστών από αυτές τις χώρες. Αυτά δε θέλω να βλέπω και εδώ σε λίγα χρόνια.
Δηλαδή αποκλειετε να εφταιγε καποιος απο το 85% ε; Μουσουλμανους εχει και η Θρακη. Σπάνια θα πειράξει άνθρωπο κάποιος που έχει ανατραφει σωστα. Και αν ήταν το κοριτσακι αυτο που ειχε μεταναστεψει εδω για μια καλυτερη ζωη; Οι Ινδοι που έχουν ενα επίπεδο, μας μοιαζουν σε πολλα πραγματα και δε θα έπρεπε να έχουμε ξενοφοβια. Εννοειται έξω τα τέρατα απο οποια χώρα και αν ειναι.
Τι περιμένει κανείς εφόσον βουλευτές στην Ινδία καθονται και λένε οτι μερικές φορες ο "βιασμός είναι καλός", "αγόρια είναι ένα λαθάκι μπορεί να κάνουν" . Οι ίδιοι οι κυβερνήτικοί εκπρόσωποι δημιουργούν τις συνθήκες που ευνοούν τους βιαστές.