Καύσωνας με ζέστη ρεκόρ στην Ιταλία- Στη Νάπολη αναμένονται 47 βαθμοί

Καύσωνας με ζέστη ρεκόρ στην Ιταλία- Στη Νάπολη αναμένονται 47 βαθμοί Facebook Twitter
0

Από αύριο το βράδυ και για όλο το σαββατοκύριακο στην Ιταλία αναμένεται νέο κύμα καύσωνα, με ζέστη-ρεκόρ.

Σύμφωνα με τις προβλέψεις, η θερμοκρασία μπορεί να αγγίξει τους 47 βαθμούς στην ευρύτερη περιοχή της Νάπολης και τους 46 στην Σικελία και στην Απουλία, με πρωτεύουσα το Μπάρι.

Όπως γράφει ο Τύπος, οι μετεωρολογικές αυτές συνθήκες μπορεί να αποδειχθούν πράγματι «ιστορικές», με καύσωνα ισχυρότερο από εκείνον του 2003.

Και στην κεντρική Ιταλία, σε περιφέρειες όπως της Ούμπρια, της Τοσκάνης και στην ευρύτερη περιοχή της Ρώμης, η ζέστη θα γίνει ιδιαίτερα αισθητή, αλλά χωρίς να αγγίξει το επίπεδο του Νότου.

Είναι πιθανό, δε, το κύμα αυτό αφρικανικής ζέστης, στην Κάτω Ιταλία, να διαρκέσει μέχρι όλο το πρώτο δεκαήμερο του Αυγούστου.

Την ίδια ώρα, όμως, στον ιταλικό Βορρά (από τη Λομβαρδία μέχρι το Βένετο και το Πεδεμόντιο) το σαββατοκύριακο υπάρχει μεγάλη πιθανότητα χαλαζόπτωσης και ισχυρών νεροποντών, όπως συνέβη ήδη στην αρχή της εβδομάδας.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΚΑΣ ΠΑΤΕΛ ΗΠΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟΙ FBI

Διεθνή / «Κίνδυνος για την εθνική ασφάλεια»: Οι Δημοκρατικοί ζητούν να υποβληθεί ο διευθυντής του FBI σε τεστ αλκοόλ

Το αίτημα ακολουθεί δημοσίευμα του Atlantic που αναφέρει, επικαλούμενο αξιωματούχους, ότι η κατανάλωση αλκοόλ του Πατέλ προκαλεί ανησυχία στην κυβέρνηση
THE LIFO TEAM
Ο Λεονάρντο ΝτιΚάπριο καλεί τους Αμερικανούς να μπλοκάρουν νομοσχέδιο για τα απειλούμενα είδη

Διεθνή / Ο Λεονάρντο ΝτιΚάπριο καλεί τους Αμερικανούς να μπλοκάρουν νομοσχέδιο για τα απειλούμενα είδη

Ανήμερα της Earth Day, ο Λεονάρντο ΝτιΚάπριο κάλεσε τους ακολούθους του να πιέσουν τη Βουλή των Αντιπροσώπων να καταψηφίσει το νομοσχέδιο H.R. 1897, υποστηρίζοντας ότι θα αποδυναμώσει τον ιστορικό νόμο προστασίας των απειλούμενων ειδών στις ΗΠΑ.
THE LIFO TEAM