Καύσωνας με ζέστη ρεκόρ στην Ιταλία- Στη Νάπολη αναμένονται 47 βαθμοί

Καύσωνας με ζέστη ρεκόρ στην Ιταλία- Στη Νάπολη αναμένονται 47 βαθμοί Facebook Twitter
0

Από αύριο το βράδυ και για όλο το σαββατοκύριακο στην Ιταλία αναμένεται νέο κύμα καύσωνα, με ζέστη-ρεκόρ.

Σύμφωνα με τις προβλέψεις, η θερμοκρασία μπορεί να αγγίξει τους 47 βαθμούς στην ευρύτερη περιοχή της Νάπολης και τους 46 στην Σικελία και στην Απουλία, με πρωτεύουσα το Μπάρι.

Όπως γράφει ο Τύπος, οι μετεωρολογικές αυτές συνθήκες μπορεί να αποδειχθούν πράγματι «ιστορικές», με καύσωνα ισχυρότερο από εκείνον του 2003.

Και στην κεντρική Ιταλία, σε περιφέρειες όπως της Ούμπρια, της Τοσκάνης και στην ευρύτερη περιοχή της Ρώμης, η ζέστη θα γίνει ιδιαίτερα αισθητή, αλλά χωρίς να αγγίξει το επίπεδο του Νότου.

Είναι πιθανό, δε, το κύμα αυτό αφρικανικής ζέστης, στην Κάτω Ιταλία, να διαρκέσει μέχρι όλο το πρώτο δεκαήμερο του Αυγούστου.

Την ίδια ώρα, όμως, στον ιταλικό Βορρά (από τη Λομβαρδία μέχρι το Βένετο και το Πεδεμόντιο) το σαββατοκύριακο υπάρχει μεγάλη πιθανότητα χαλαζόπτωσης και ισχυρών νεροποντών, όπως συνέβη ήδη στην αρχή της εβδομάδας.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η αποξένωση στην οικογένεια Μπέκαμ δεν είναι ούτε σπάνια ούτε μοναδική, εξηγούν ψυχαναλυτές

Διεθνή / Η αποξένωση στην οικογένεια Μπέκαμ δεν είναι ούτε σπάνια ούτε μοναδική, εξηγούν ψυχαναλυτές

Οι οικογενειακές ρήξεις είναι πιο συχνές απ’ όσο πιστεύουν οι άνθρωποι και συνήθως προκαλούνται από κακοποίηση, νέους συντρόφους και διαφορετικές πεποιθήσεις
THE LIFO TEAM
ΓΡΟΙΛΑΝΔΙΑ ΗΠΑ ΕΕ ΔΑΝΙΑ ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ

Διεθνή / «Έτοιμη να δράσει η ΕΕ εάν χρειαστεί»: Μήνυμα Φον ντερ Λάιεν για Γροιλανδία και δασμούς

«Ζητούμε από τους συμμάχους μας να κατανοήσουν ότι η Γροιλανδία πρέπει να γίνει μέρος των Ηνωμένων Πολιτειών» επέμεινε ο Αμερικανός υπουργός Οικονομικών Σκοτ Μπέσεντ
THE LIFO TEAM