Κατσίκα - Κύκλωπας έχει ξαφνιάσει τους επιστήμονες με την εμφάνιση και την αντοχή της - ΒΙΝΤΕΟ

Κατσίκα - Κύκλωπας έχει ξαφνιάσει τους επιστήμονες με την εμφάνιση και την αντοχή της - ΒΙΝΤΕΟ Facebook Twitter
0

Το διαδίκτυο βρίθει περίεργων βίντεο με μυστηριώδη πλάσματα και τερατογενέσεις που όμως είναι συνήθως κακό φώτοσοπ και hoax. Αλλά, εδώ και λίγες μέρες, μια εξαιρετικά σπάνια περίπτωση καταγράφεται και αναμεταδίδεται διεθνώς από έγκυρα Μέσα που έχουν στρέψει το βλέμμα τους στην Ινδία.

Γεννημένη στις 10 Μαΐου, με ένα μοναδικό τεράστιο μάτι στο κέντρο του κεφαλιού της, αυτή η κατσίκα αποτελεί σπάνια περίπτωση όχι μόνο λόγω της εμφάνισής της, αλλά κυρίως επειδή καταφέρνει ακόμη να είναι ζωντανή και δείχνει πως έχει μεγάλη αντοχή.

Η κατσίκα γεννήθηκε σε χωριό στην επαρχία Assam της Ινδίας. Η κατάσταση που ονομάζεται «Cyclopia» (από τη μυθολογική μορφή του Κύκλωπα), χαρακτηρίζεται από την αποτυχία του εγκεφάλου να διαχωριστεί σε δύο ημισφαίρια. Ως αποτέλεσμα, το κρανίο σχηματίζει μόνο μία κόγχη ματιού και δίνει αυτή την αλλόκοτη όψη.

Τα περισσότερα παραδείγματα εμφανίζονται στα θηλαστικά - συμπεριλαμβανομένων των ανθρώπων - αλλά το 2011 υπήρξει και καταγραφή σε καρχαρία.

Τα γενετικά ελαττώματα είναι συνήθως η αιτία, αλλά υπάρχουν και περιπτώσεις όπου ευθύνες αποδίδονται στις τοξίνες που απορροφώνται από τη μητέρα κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης. 

Για την ώρα, οι κτηνίατροι που έχουν εξετάσει το ζώο δεν έχουν αποφανθεί για τους λόγους που οδήγησαν στην εμφάνισή του, αλλά απορούν επίσης με το γεγονός πως δεν πέθανε μέσα στα πρώτα 24ωρα όπως συνήθως συμβαίνει.

Ο ιδιοκτήτης του κοπαδιού που έχει για νέο μέλος το κατσικάκι είναι πάντως χαρούμενος με τον ερχομό του. Σύμφωνα με το National Geographic δηλώνει πως τους έχει κάνει διάσημους και δέχονται πολλές επισκέψεις από ανθρώπους που θέλουν να το δουν.

 
Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ