Κατηγορείται πως σκότωσε τη σύζυγό του με σταγόνες ματιών για να εισπράξει την ασφάλεια ζωής

Κατηγορείται πως σκότωσε τη σύζυγό του με σταγόνες ματιών για να εισπράξει την ασφάλεια ζωής Facebook Twitter
Αθώος δήλωσε ο άνδρας που κατηγορείται για τη δολοφονία της γυναίκας του με σταγόνες ματιών
0

Ένας νοσοκόμος από τη Βόρεια Καρολίνα κατηγορείται για τη δολοφονία της συζύγου του με σταγόνες ματιών και απώτερο στόχο την είσπραξη 250.000 δολαρίων ως αποζημίωση της ασφάλειας ζωής.

Στον Τζόσουα Χανσάκερ, που εμφανίστηκε ενώπιον δικαστηρίου τη Δευτέρα, απαγγέλθηκαν κατηγορίες για φόνο πρώτου βαθμού.

Σύμφωνα με τον εισαγγελέα, Τζόρνταν Γκριν, η σύζυγος του Χανσάκερ, Στέισι αντιμετώπισε πρόβλημα υγείας ενώ βρισκόταν σπίτι της, στις 23 Σεπτεμβρίου του 2018. Μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο όπου και τελικά κατέληξε. Στη νεκροψία που έγινε, βρέθηκαν στο αίμα της υψηλές συγκεντρώσεις τετραϋδροζολίνης, «ουσίας που αποτελεί ένα από τα συστατικά συγκεκριμένου οφθαλμικού σκευάσματος που χρησιμοποιεί κανείς για να καθαρίσει τα μάτια» εξηγεί ο Γκριν.

Σὐμφωνα με τοξικολόγους και καρδιολόγους, οι σταγόνες αυτές μπορούσαν να προκαλέσουν ανακοπή ή καρδιακή ανεπάρκεια σε σύντομο χρονικό διάστημα, προσθέτει ο Γκριν. Οι ερευνητές θεωρούν πως ο Χανσάκερ δηλητηρίασε τη γυναίκα του προκαλώντας το θάνατό της. Οι αρχές έχουν ήδη αποκλείσει το ενδεχόμενο αυτοκτονίας ή εμπλοκής τρίτων στο θάνατό της.

Ο δικηγόρος του Χανσάκερ αιτήθηκε από το δικαστήριο την επιβολή «λογικής εγγύσης» για την αποφυλάκισή του, ωστόσο το δικαστήριο, επικαλούμενο και το ποσό της ασφάλειας ζωής που εισέπραξε, έθεσε την εγγύηση στο 1,5 εκατ. δολάρια ενώ επιβάλλει στον κατηγορούμενο να φορά ειδική συσκευή παρακολούθησης, στην περίπτωση αποφυλάκισής του πριν τη δίκη - η οποία αναμένεται τον επόμενο μήνα.

Η διοίκηση Τροφίμων και Φαρμάκων του αμερικανικού υπουργείου Υγείας προειδοποιεί πως η κατάποση τετραϋδροζολίνης μπορεί να προκαλέσει σοβαρό πρόβλημα, ιδίως στα παιδιά ενώ μελέτες της Αμερικανικής Ακαδημίας Οφθαλμολογίας καταδεικνύουν τη χρήση της συγκεκριμένης ουσίας σε απόπειρες δολοφονίας.

Σύμφωνα με τοπικό μέσο της Σαρλότ που επικαλείται το CNN, η αστυνομία έχει αναφέρει άλλες δύο περιπτώσεις, μία φέτος και μία το 2018, όπου γυναίκες συνελήφθησαν και κατηγορήθηκαν για απόπειρα δηλητηρίασης των συντρόφων τους με οφθαλμικές σταγόνες.

Με πληροφορίες από το CNN

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ