Καταλονία: Άφαντος ο Κάρλες Πουτζδεμόν- Ο γενικός εισαγγελέας της Ισπανίας ζητά σωρεία κατηγοριών

Καταλονία: Άφαντος ο Κάρλες Πουτζδεμόν- Ο γενικός εισαγγελέας της Ισπανίας ζητά σωρεία κατηγοριών Facebook Twitter
0

Ο γενικός εισαγγελέας της Ισπανίας ζητά την απαγγελία κατηγοριών για εξέγερση, στασιασμό και διασπάθιση δημοσίου χρήματος κατά των αυτονομιστών ηγετών της Καταλονίας.

Ζητεί επίσης να κληθούν από τις δικαστικές αρχές για κατάθεση, ωστόσο μέχρι στιγμής ο Κάρλες Πουτζδεμόν δεν έχει εμφανιστεί ακόμη.

Σύμφωνα με το ισπανικό δικστικό σύστημα, ο γενικός εισαγγελέας προτείνει και ο δικαστής απαγγέλλει κατηγορίες.

Ο καθαιρεθείς πρόεδρος της Καταλονίας δεν έχει εμφανιστεί ούτε στο γραφείο του προέδρου, ούτε στα κεντρικά γραφεία του κόμματός του.

Σύμφωνα με την εφημερίδα El Nacional στο δημαρχείο της Ταραγκόνα κατέβασαν τα πορτρέτα του καθαιρεθέντος προέδρου.

 
Την ίδια ώρα, το κόμμα Esquerra Republicana de Catalunya (ERC), υπέρ της ανεξαρτησίας της Καταλονίας, θα λάβει μέρος στις πρόωρες τοπικές εκλογές της 21ης Δεκεμβρίου, ανακοίνωσε σήμερα, αναγνωρίζοντας de facto με τη κίνηση αυτή την καθαίρεση της τοπικής κυβέρνησης και τη διάλυση του τοπικού κοινοβουλίου.


«Η συμμετοχή στην (ψηφοφορία) της 21ης Δεκεμβρίου αποτελεί ευκαιρία να καλύτερη εδραίωση της Δημοκρατίας...Προκήρυξαν παράνομες εκλογές, παγίδα. Ωστόσο, δεν φοβόμαστε την κάλπη», δήλωσε κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου ο βουλευτής Σέρζι Σαμπρία.

Οι εκλογές της 21ης Δεκεμβρίου θα επαναφέρουν νόμιμη κυβέρνηση στην Καταλονία διεμήνυσε τη Δευτέρα ο υπουργός Εξωτερικών της Ισπανίας Αλφόνσο Νταστίς ξεκαθαρίζοντας ότι για τη Μαδρίτη δεν υπάρχει πλέον καταλανική κυβέρνηση.

Με πληροφορίες από Reuters/ ΑΠΕ

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Explainer: Γιατί ο Μακρόν επιμένει σε ένα νομοσχέδιο που «γδέρνει» την πολιτική του εικόνα;

Διεθνή / Explainer: Γιατί ο Μακρόν επιμένει σε ένα νομοσχέδιο που φθείρει την πολιτική του εικόνα;

Οι πραγματικοί λόγοι της οργής των Γάλλων, τα ποσά των συντάξεων που θα λαμβάνουν μετά τη μεταρρύθμιση και η εμπλοκή του... Μπραντ Πιτ στην κουβέντα για το γαλλικό συνταξιοδοτικό.
ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΓΑΛΑΝΟΠΟΥΛΟΥ

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ