Kατά της ένταξης της Τουρκίας στην ΕΕ το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα

Kατά της ένταξης της Τουρκίας στην ΕΕ το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα Facebook Twitter
1

Το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα, η μεγαλύτερη ομάδα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, επιθυμεί να σταματήσουν οι ενταξιακές διαπραγματεύσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης με την Τουρκία, καθώς θεωρεί ότι η χώρα δεν έχει θέση στο μπλοκ.


Σε ένα έγγραφο πέντε σημείων που κατέθεσε το ΕΛΚ στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, το οποίο έχει περιέλθει στην κατοχή της γερμανικής εφημερίδας Suddeutsche Zeitung, οι Ευρωπαίοι Χριστιανοδημοκράτες τονίζουν ότι η Ευρώπη «είναι ασφάλεια ζωής σε έναν δραματικά αλλαγμένο κόσμο». Σε αυτό το έγγραφο το ΕΛΚ τάσσεται υπέρ μιας σημαντικής ενίσχυσης των εξουσιών μιας πιο μικρής Ευρωπαϊκής Επιτροπής και κατά της ένταξης της Τουρκίας στην ΕΕ.


Σε ό,τι αφορά μια ενδεχόμενη ένταξη της Τουρκίας στην ΕΕ, οι Ευρωπαίοι Χριστιανοδημοκράτες τονίζουν: «Μόνο χώρες, που ανήκουν γεωγραφικά στην Ευρώπη, μπορούν να ενταχθούν στην ΕΕ». Η Τουρκία «δεν θα μπορούσε να ενταχθεί πλήρως στην ΕΕ, διότι αυτό θα ήταν περίπλοκο τόσο για την Ευρωπαϊκή Ένωση όσο και για εκείνη». Αντ' αυτού το ΕΛΚ προτείνει η Τουρκία να είναι μεταξύ μιας ομάδας χωρών οι οποίες θα είναι «εταίροι» της ΕΕ, χωρίς όμως να έχουν προοπτική ένταξης στο μπλοκ.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ/ Sueddeutsche Zeitung

Διεθνή
1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΛΗΣΤΕΙΑ ΛΟΥΒΡΟ ΓΙΑΤΙ ΟΧΙ ΚΟΣΜΗΜΑΤΟΠΩΛΕΙΟ

Διεθνή / Ληστεία στο Λούβρο: Γιατί μπήκαν σε ένα παγκοσμίου φήμης μουσείο και όχι σε ένα γνωστό κοσμηματοπωλείο

Πώς η υλική αξία πιθανότατα ώθησε τους δράστες να επιλέξουν το Λούβρο - Οι εκτιμήσεις των ειδικών που παρατηρούν τις τάσεις στο διεθνές έγκλημα τέχνης
LIFO NEWSROOM
ΚΑΡΟΛΑΙΝ ΛΕΒΙΤ

Διεθνή / «Η μάνα σου»: «Δεν είναι δημοσιογράφος αλλά ένας αριστερός» απαντά η Λέβιτ για την «απλή ερώτηση» ρεπόρτερ

Η απίστευτη απάντηση αξιωματούχων του Λευκού Οίκου για τη συνάντηση Τραμπ με Πούτιν στη Βουδαπέστη - «Ο ρεπόρτερ μας έκανε μια απλή ερώτηση» σχολιάζει η HuffPost
LIFO NEWSROOM

σχόλια

1 σχόλια
Πιστεύω ότι οι ''ενταξιακές'' διαπραγματεύσεις ΕΕ- Τουρκίας γίνονται για να γίνονται χωρίς ποτέ να ενταχθεί η Τουρκία στην ΕΕ, καθώς οι ευρωπαϊκές χώρες ΔΕΝ θέλουν κατά βάθος μία τέτοια προοπτική.