Ο Κάρλος το Τσακάλι δικάζεται ξανά στη Γαλλία, στοχεύοντας σε μείωση της ισόβιας κάθειρξης που του έχει επιβληθεί για τη δολοφονική επίθεση με χειροβομβίδα σε κατάστημα στο Παρίσι το 1974. 

 

Ο Ίλιτς Ραμίρες Σάντσες, όπως είναι το πραγματικό όνομά του, είναι φυλακισμένος στη Γαλλία από το 1994. Το 2017 κρίθηκε ένοχος για την επίθεση με χειροβομβίδα που έγινε το 1974 σε κατάστημα στην Champs Elysees, το Drugstore Publicis, κατά την οποία δύο άνθρωποι σκοτώθηκαν και 36 τραυματίστηκαν. 

 

Η έφεση δεν αφορά την ανατροπή της καταδίκης του, παρά μόνο το ύψος της ποινής του. Η απόφαση αναμένεται την Παρασκευή. 

 

«Βρίσκομαι σε αναγκαστικές διακοπές στην Γαλλία εδώ και 27,5 χρόνια», είπε ο Κάρλος στο δικαστήριο. Στη συνέχεια, διαμαρτυρήθηκε για τη σωματική έρευνα στην οποία υποβλήθηκε κατά την άφιξή του στο δικαστήριο, δηλώνοντας ότι από τη στιγμή που φυλακίστηκε στη Γαλλία, τίποτε παράνομο δεν έχει βρεθεί επάνω του.

 

Ο 71χρονος σήμερα Ραμίρεζ ήδη εκτίει άλλες δύο ποινές ισόβιας κάθειρξης και έχει χάσει τις εφέσεις που άσκησε για αυτές. Η μία αφορά τη δολοφονία δύο Γάλλων αστυνομικών και ενός πληροφοριοδότη τον Ιούνιο του 1975 και η άλλη επιθέσεις σε τρένα, σε σιδηροδρομικό σταθμό και σε δρόμο του Παρισιού το 1982 και το 1983, που κόστισαν τη ζωή 11 ανθρώπων, ενώ τραυματίστηκαν περίπου 150. 

 

Με πληροφορίες από Reuters, ΑΠΕ/ AFP