Καραμπόλα στην Αίγυπτο με τουλάχιστον 35 νεκρούς

αιγυπτος: Facebook Twitter
Φωτ.: Twitter
0

Τουλάχιστον 35 άνθρωποι σκοτώθηκαν και άλλοι 53 τραυματίστηκαν σήμερα σε καραμπόλα στην Αίγυπτο, στο οποίο ενεπλάκησαν αρκετά οχήματα.

Η καραμπόλα έγινε στον δρόμο που ενώνει το Κάιρο με την Αλεξάνδρεια στη βόρεια ακτή της Αιγύπτου. Η εφημερίδα Al-Ahram που δημοσιεύει κατάλογο των ονομάτων κάνει λόγο για 18 νεκρούς και 53 τραυματίες λόγω του τροχαίου δυστυχήματος. Ωστόσο, σύμφωνα με την αγγλόφωνη εκδοχή της διαδικτυακής Al-Ahram, που επικαλείται το υπουργείο Υγείας και Πληθυσμού της Αιγύπτου, οι νεκροί είναι 32 και οι τραυματίες 63.

Οι πρώτες πληροφορίες που προκύπτουν από αστυνομικές πηγές, η καραμπόλα προκλήθηκε από διαρροή πετρελαίου σε ένα από τα αυτοκίνητα, στην περιοχή της Μπεχέιρα, περίπου 132 χλμ. βόρεια της αιγυπτιακής πρωτεύουσας Κάιρο.

Εικόνες που αναρτήθηκαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης δείχνουν ένα αναποδογυρισμένο φορτηγό στον δρόμο ταχείας κυκλοφορίας η άσφαλτος του οποίου έχει εν μέρει καεί. Πιο πέρα, τουλάχιστον ένα λεωφορείο και ένα μικρό λεωφορείο φαίνεται πως έχουν καεί σε πολύ μεγάλο βαθμό, όπως και πολλά αυτοκίνητα, ορισμένα από τα οποία καίγονται ακόμη. Στο σημείο επικρατεί πανικός, ενώ κόσμος ξεσπά σε κραυγές. Την ίδια ώρα, ένα πυκνό σύννεφο μαύρου καπνού έχει υψωθεί στον ουρανό.

Τα τροχαία δυστυχήματα είναι συχνά στην Αίγυπτο όπου οι δρόμοι δεν συντηρούνται επαρκώς και ο κώδικας οδικής κυκλοφορίας γενικά δεν τηρείται. Επισήμως, 7.000 άνθρωποι σκοτώθηκαν σε τροχαία δυστυχήματα το 2021 στην πιο πολυπληθή χώρα του αραβικού κόσμου, που μετρά 105 εκατομμύρια κατοίκους.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ-Reuters

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ ΙΡΑΝ

Διεθνή / Politico: Ο Τραμπ αντιμετωπίζει την πρώτη πολιτική του ήττα στο ζήτημα του Ιράν

Οι ψηφοφορίες που πραγματοποιούνται αυτή την εβδομάδα στη Βουλή των Αντιπροσώπων και στη Γερουσία των ΗΠΑ για τον περιορισμό της στρατιωτικής εκστρατείας κατά του Ιράν, αν περάσουν, θα αποτελέσουν μια σημαντική πολιτική ταπείνωση για τον Αμερικανό πρόεδρο
THE LIFO TEAM
ΙΣΡΑΗΛ ΑΚΤΙΒΙΣΤΡΙΑ ΙΤΑΜΑΡ ΜΠΕΝ-ΓΚΒΙΡ

Διεθνή / «Γνώριζα ποιος ήταν και δεν μπορούσα να μείνω σιωπηλή» λέει η ακτιβίστρια που φώναξε στον Μπεν-Γκβιρ

Για την εμπειρία της μιλά η ακτιβίστρια Κατρίονα Γκράχαμ, η οποία φώναξε σύνθημα υπέρ της Παλαιστίνης μπροστά στον Ιταμάρ Μπεν-Γκβιρ, πριν άνδρες ασφαλείας την ακινητοποιήσουν βίαια στο έδαφος
THE LIFO TEAM
ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ THE LATE SHOW

Διεθνή / Τραμπ για το τέλος του «The Late Show»: «Ο Κόλμπερτ τελείωσε επιτέλους, ήταν σαν νεκρός»

«Θα μπορούσες να πάρεις οποιονδήποτε από το δρόμο και θα ήταν καλύτερος από αυτόν τον τελείως ηλίθιο» έγραψε χαρακτηριστικά σε ανάρτησή του στο Truth Social ο Αμερικανός πρόεδρος
THE LIFO TEAM
ΗΠΑ: Μουσείο για την ιστορία των γυναικών κόλλησε επειδή η δεξιά θέλει να αποκλείσει τις τρανς γυναίκες

Διεθνή / Ελληνοαμερικανίδα βουλευτής στο επίκεντρο της μάχης για μουσείο γυναικών χωρίς τρανς γυναίκες στις ΗΠΑ

Η Βουλή των Αντιπροσώπων απέρριψε νομοσχέδιο για το Smithsonian American Women’s History Museum, μετά την προσθήκη διατάξεων που αποκλείουν τις τρανς γυναίκες από την αφήγηση του μουσείου και δίνουν στον Ντόναλντ Τραμπ λόγο για την τελική του τοποθεσία.
THE LIFO TEAM