Κανονικά η εκδήλωση υπέρ του Φρέντι Μπελέρη στη Χειμάρρα- «Με δική σας ευθύνη» λέει η αλβανική αστυνομία

Χειμάρρα: Κανονικά θα γίνει η εκδήλωση για τον Φρέντι Μπελέρη Facebook Twitter
Φωτ.: Facebook
0

Κανονικά θα πραγματοποιηθεί η εκδήλωση υπέρ της απελευθέρωσης του Φρέντι Μπελέρη στη Χειμάρρα παρά την προσπάθεια των αλβανικών αρχών να μη διεξαχθεί.

Νωρίτερα, η αλβανική αστυνομία είχε επιδώσει έγγραφο με το οποίο δεν δινόταν η έγκριση για τη συγκέντρωση με αίτημα την άμεση απελευθέρωση του Φρέντι Μπελέρη, που συνεχίζει να κρατείται στις φυλακές παρά τις διεθνείς αντιδράσεις. 

Τα στελέχη της ομογενειακής οργάνωσης Ομόνοια, όμως, αρνήθηκαν να παραλάβουν το έγγραφο καθώς έπρεπε να τους είχε σταλεί επίσημα. Αφού δεν παρέλαβαν το χαρτί άτυπα, οι αστυνομικοί που ήταν παρόντες τους ανέφερα ότι «με δικιά σας ευθύνη θα κάνετε τη συγκέντρωση».

Στην εκδήλωση ένας από τους ομιλητές θα είναι ο δήμαρχος Αθηναίων, Κώστας Μπακογιάννης ενώ και ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Ζέρβας θα μεταβεί στη Χειμάρρα προκειμένου να παραστεί σε εκδήλωση για την υπόθεση του Φρέντι Μπελέρη. Μάλιστα, τη στήριξη του για τη συγκεκριμένη εκδήλωση έχει εκφράσει και ο ολυμπιονίκης Πύρρος Δήμας, με ανάρτησή του στο Twitter όπου σημειώνει: «Να είμαστε όλοι εκεί».

Σημειώνεται πως η αλβανική αστυνομία είχε ενημερώσει το πρωί ότι «επιθυμεί» να μην γίνει η συγκέντρωση για τον Φρέντι Μπελέρη, με τον ισχυρισμό ότι το αίτημα δεν είχε πρωτοκολληθεί. Τα στελέχη της Ομόνοιας απάντησαν, από την πλευρά τους, ότι είχαν ενημερώσει εγκαίρως τις αρχές για την κινητοποίηση. 

Η εκδήλωση έχει προγραμματιστεί για σήμερα, επειδή εκπνέει η τρίμηνη προθεσμία που προβλέπει ο αλβανικός εκλογικός νόμος για την ορκωμοσία του Μπελέρη, γεγονός που δίνει τη δυνατότητα στην Κεντρική Εκλογική Επιτροπή της χώρας να προκηρύξει νέες εκλογές στη Χειμάρρα.

Με πληροφορίες από ΕΡΤ

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Marketplace για απαχθέντα παιδιά: Η Ρωσία προσφέρει Ουκρανούς ανηλίκους για «υιοθεσία»

Διεθνή / Η Ρωσία προσφέρει Ουκρανούς ανηλίκους για «υιοθεσία», σε ένα φρικώδες «marketplace» για απαχθέντα παιδιά

Ο «κατάλογος» επιτρέπει στους χρήστες να φιλτράρουν τα παιδιά ανά ηλικία, φύλο και εξωτερικά χαρακτηριστικά - Τα παιδιά έχουν ταμπέλες όπως «υπάκουο», «ήρεμο» και «πειθαρχημένο»
LIFO NEWSROOM
Κίνα & τεχνητή νοημοσύνη: Η μυστική επιχείρηση «GoLaxy» για παγκόσμιο έλεγχο της κοινής γνώμης

Διεθνή / Ο νέος κυβερνοστρατός του Πεκίνου: Πώς η τεχνητή νοημοσύνη γίνεται όπλο παγκόσμιας προπαγάνδας

Έγγραφα αποκαλύπτουν ότι η κινεζική εταιρεία GoLaxy, με δεσμούς με το Πεκίνο, χρησιμοποιεί τεχνητή νοημοσύνη για να παρακολουθεί και να επηρεάζει την κοινή γνώμη σε Ταϊβάν, Χονγκ Κονγκ και πέρα
LIFO NEWSROOM
Η Τουρκία αρνείται να στηρίξει το σχέδιο της ΕΕ για απεξάρτηση από το ρωσικό αέριο – Κίνδυνος παραβίασης των κυρώσεων

Διεθνή / Η Τουρκία αρνείται να στηρίξει το σχέδιο της ΕΕ για απεξάρτηση από το ρωσικό αέριο – Κίνδυνος παραβίασης των κυρώσεων

Η Τουρκία αρνείται να συνεργαστεί με την ΕΕ για τον έλεγχο των ρωσικών ενεργειακών εισαγωγών, απειλώντας το σχέδιο της Ευρώπης να τερματίσει την εξάρτησή της από το ρωσικό αέριο έως το 2027
LIFO NEWSROOM
Παγκόσμιος συναγερμός: Οι νέοι δασμοί Τραμπ έως 41% προκαλούν αντιδράσεις σε πάνω από 60 χώρες

Διεθνή / Παγκόσμιος συναγερμός: Οι νέοι δασμοί Τραμπ έως 41% προκαλούν αντιδράσεις σε πάνω από 60 χώρες

Πάνω από 60 χώρες αντιδρούν στους νέους δασμούς Τραμπ, που φτάνουν το 41% - Οι αυξήσεις πυροδοτούν φόβους για απώλειες θέσεων εργασίας και ένταση στις παγκόσμιες εμπορικές σχέσεις
LIFO NEWSROOM
Τραμπ: Σχέδιο για τεράστια κέντρα κράτησης μεταναστών σε στρατιωτικές βάσεις των ΗΠΑ

Διεθνή / Τραμπ: Σχέδιο για τεράστια κέντρα κράτησης μεταναστών σε στρατιωτικές βάσεις των ΗΠΑ

Η κυβέρνηση Τραμπ ετοιμάζει το μεγαλύτερο δίκτυο κέντρων κράτησης μεταναστών στην ιστορία των ΗΠΑ, με στρατιωτικές βάσεις όπως το Fort Bliss να μετατρέπονται σε εγκαταστάσεις για χιλιάδες κρατουμένους, προκαλώντας έντονες αντιδράσεις.
LIFO NEWSROOM
«Προσαρμοστικός οπορτουνιστής»: Η διπλωματία της Τουρκίας με τη Ρωσία από τον Εύξεινο Πόντο ως την Αρκτική

Ανάλυση / «Προσαρμοστικός οπορτουνιστής»: Η διπλωματία της Τουρκίας με τη Ρωσία από τον Εύξεινο Πόντο ως την Αρκτική

Πώς Τουρκία και Ρωσία ισορροπούν ανάμεσα σε συνεργασία και ανταγωνισμό, επεκτείνοντας την επιρροή τους από τη Μαύρη Θάλασσα μέχρι την Αρκτική
ΠΕΤΡΟΣ ΚΡΑΝΙΑΣ