Φρέντι Μπελέρης: Παραπέμπεται σε ειδικό δικαστήριο

Φρέντι Μπελέρης: Παραπέμπεται σε ειδικό δικαστήριο Facebook Twitter
Φωτ.: Facebook
0

Σε ειδικό δικαστήριο παραπέμπεται η υπόθεση του Φρέντι Μπελέρη με την πιθανότητα να χάσει και τον δημαρχιακό θώκο να είναι πλέον πιο ορατή από ποτέ. 

Αφού ολοκληρώθηκε η ανακριτική διαδικασία για τις κατηγορίες εις βάρος του εκλεγμένου δημάρχου Χειμάρρας, Φρέντι Μπελέρη, αλλά και του συνεργάτη του Παντελή Κοκαβέση, η Ειδική Εισαγγελία στην Αλβανία ανακοίνωσε ότι ο φάκελος παραπέμπεται προς εκδίκαση στο Πρωτοδικείο του Ειδικού Δικαστηρίου, το οποίο βρίσκεται επίσης στα Τίρανα. Ο Φρέντι Μπελέρης και ο συνεργάτης του Παντέλης Κοκαβέσης κατηγορούνται για το ποινικό αδίκημα της ενεργούς διαφθοράς στις εκλογές, όπως αναφέρει η ΕΡΤ.

Λόγω των διακοπών στο αλβανικό σύστημα δικαιοσύνης παραμένει άγνωστη η ακριβής ημερομηνία που θα διεξαχθεί η δίκη, αλλά θεωρείται βέβαιο πως κάτι τέτοιο θα συμβεί μετά το πρώτο δεκαπενθήμερο του Σεπτεμβρίου. Αυτό όμως έχει ιδιαίτερη σημασία. 

Σημειώνεται πως ο Φρέντι Μπελέρης παραμένει στη φυλακή για περισσότερες από 70 μέρες, γεγονός που μπορεί να έχει επίπτωση και στην εκλογή του. Η εκλογική νομοθεσία της Αλβανίας, όπως ενημερώνει η ίδια πηγή, ορίζει πως σε περίπτωση που εκλεγμένος δήμαρχος δεν καταφέρει να ορκιστεί σε περίοδο τριών μηνών από την εκλογή του, τότε προκηρύσσονται νέες εκλογές.  Λόγω αυτού, η πλευρά του δημάρχου καταβάλει συνεχείς προσπάθειες για να μπορέσει να αφεθεί ελεύθερος. 

Υπενθυμίζεται πως προ μηνός κατά τη διάρκεια της Συνόδου Κορυφής ο Κυριάκος Μητσοτάκης ενημέρωσε τους ομολόγους του για την υπόθεση της προφυλάκισης του νεοεκλεγέντος δημάρχου Χειμάρρας, Φρέντι Μπελέρη.  «Εξέφρασα την απογοήτευση και την αγανάκτησή μου», είπε ο πρωθυπουργός και συμπλήρωσε πως ο Φρέντι Μπελέρης βρίσκεται ακόμη στη φυλακή «με αμφίβολες δικονομικές προβλέψεις». «Θεωρώ ότι είναι ένα χτύπημα στο κράτος δικαίου και στην προσπάθεια που κάνει η Αλβανία να συμμορφωθεί με ευρωπαϊκό κεκτημένο», συμπλήρωσε. 

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ ΙΡΑΝ

Διεθνή / Politico: Ο Τραμπ αντιμετωπίζει την πρώτη πολιτική του ήττα στο ζήτημα του Ιράν

Οι ψηφοφορίες που πραγματοποιούνται αυτή την εβδομάδα στη Βουλή των Αντιπροσώπων και στη Γερουσία των ΗΠΑ για τον περιορισμό της στρατιωτικής εκστρατείας κατά του Ιράν, αν περάσουν, θα αποτελέσουν μια σημαντική πολιτική ταπείνωση για τον Αμερικανό πρόεδρο
THE LIFO TEAM
ΙΣΡΑΗΛ ΑΚΤΙΒΙΣΤΡΙΑ ΙΤΑΜΑΡ ΜΠΕΝ-ΓΚΒΙΡ

Διεθνή / «Γνώριζα ποιος ήταν και δεν μπορούσα να μείνω σιωπηλή» λέει η ακτιβίστρια που φώναξε στον Μπεν-Γκβιρ

Για την εμπειρία της μιλά η ακτιβίστρια Κατρίονα Γκράχαμ, η οποία φώναξε σύνθημα υπέρ της Παλαιστίνης μπροστά στον Ιταμάρ Μπεν-Γκβιρ, πριν άνδρες ασφαλείας την ακινητοποιήσουν βίαια στο έδαφος
THE LIFO TEAM
ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ THE LATE SHOW

Διεθνή / Τραμπ για το τέλος του «The Late Show»: «Ο Κόλμπερτ τελείωσε επιτέλους, ήταν σαν νεκρός»

«Θα μπορούσες να πάρεις οποιονδήποτε από το δρόμο και θα ήταν καλύτερος από αυτόν τον τελείως ηλίθιο» έγραψε χαρακτηριστικά σε ανάρτησή του στο Truth Social ο Αμερικανός πρόεδρος
THE LIFO TEAM