Κάνιε Γουέστ: Πρώην συνεργάτης του τον κατηγορεί για αντισημιτική συμπεριφορά- «Σχεδόν το απολάμβανε»

Κάνιε Γουέστ: Πρώην συνεργάτης του τον κατηγορεί για αντισημιτική συμπεριφορά- «Σχεδόν το απολάμβανε» Facebook Twitter
Φωτ.: Getty Images
0

Για μία ακόμη φορά ο Κάνιε Γουέστ κατηγορείται για αντισημιτική συμπεριφορά, αυτή τη φορά από πρώην συνεργάτη και φίλο του ράπερ.

Ο Άλεξ Κλάιν, επιχειρηματίας που συνεργάστηκε με τον Κάνιε Γουέστ για την πλατφόρμα «Stem Player», μέσω της οποίας ο ράπερ κυκλοφόρησε το άλμπουμ Donda 2, αποφάσισε να τερματίσει τη συνεργασία τους, έπειτα από την προβληματική συμπεριφορά του τραγουδιστή, μεταξύ άλλων τις δηλώσεις στις οποίες εξήρε τον Χίτλερ. Εξαιτίας αυτού, έγινε αποδέκτης του οργισμένου ρατσιστικού ξεσπάσματος του Κάνιε Γουέστ. 

«Απορρίψαμε 10 εκατομμύρια δολάρια. Ο Κάνιε ήταν πολύ θυμωμένος», λέει ο Άλεξ Κλάιν στο ντοκιμαντέρ του BBC με τίτλο «The Trouble with KanYe». «Έλεγε “θέλω να σε χαστουκίσω” και “είσαι ακριβώς όπως οι άλλοι Εβραίοι”, σχεδόν απολαμβάνοντας το πόσο προσβλητικός μπορούσε να είναι, χρησιμοποιώντας αυτές τις φράσεις ελπίζοντας να με πληγώσει», συμπληρώνει. 

«Τον ρώτησα “πιστεύεις πραγματικά ότι οι Εβραίοι συνεργαζόμαστε για να σε εμποδίσουμε;” Και απάντησε “ναι, ναι, το πιστεύω”», αναφέρει ακόμη ο Άλεξ Κλάιν. Σύμφωνα με τον επιχειρηματία- που συνεργάστηκε με τον Κάνιε Γουέστ από το 2019 έως το 2022- οι δημόσιες αντισημιτικές δηλώσεις του ράπερ αποτελούν μια εσκεμμένη πολιτική στρατηγική. 

«Ο Κάνιε Γουέστ πιστεύει ότι είναι το πεπρωμένο του να γίνει πρόεδρος»

Ο Άλεξ Κλάιν υποστηρίζει ότι ο Κάνιε Γουέστ έλεγε ότι δεν χρειάζεται καν να ανακαλέσει τις επίμαχες δηλώσεις του, λέγοντας «κοίτα όλη αυτή την ενέργεια γύρω μου τώρα. Χωρίς αυτή τη δήλωση, δεν θα γινόμουν πρόεδρος».  

«Πιστεύει ότι είναι το πεπρωμένο του να γίνει πρόεδρος. Χρησιμοποίησε αυτές τις δηλώσεις κατά των Εβραίων στο πλαίσιο μιας πολιτικής πλατφόρμας και μου είπε ότι προσπαθούσε να κάνει ό,τι και ο Τραμπ, με έναν πιο έντονο τρόπο», περιγράφει στο ντοκιμαντέρ. 

Ο Άλεξ Κλάιν τονίζει πως είναι σημαντικό ο κόσμος να ξέρει την αντισημιτική συμπεριφορά του Κάνιε Γουέστ, επειδή η επιστροφή του «είναι αναπόφευκτη». Κατηγόρησε τον ράπερ ότι επιδεικνύει ανεύθυνη συμπεριφορά, επειδή αντικειμενικά σχόλια προκειμένου να επωφεληθεί από αυτό. «Πρέπει να το πάρουμε σοβαρά», υπογραμμίζει.

Στο ίδιο ντοκιμαντέρ μιλά ένας άστεγος άνδρας που υποστηρίζει πως ο Κάνιε Γουέστ τον προσέγγισε και του ζήτησε να αναλάβει την προεδρική καμπάνια του, επειδή πήγαιναν στην ίδια εκκλησία. Ο Μαρκ, που ζει στο αυτοκίνητό του, λέει ότι ο Γουέστ επισκέπτεται τακτικά μία εκκλησία όπου είναι γνωστό ότι ο εθνικιστής Νικ Φουέντες κάνει πολιτικές συγκεντρώσεις. Αναφέρει πως ο Κάνιε άρχισε να του ζητά τη γνώμη του για κάθε θέμα που συζητιόνταν και μετά του πρότεινε να γίνει ο επικεφαλής της καμπάνιας του για τις προεδρικές εκλογές. 
 
Με πληροφορίες από Guardian

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Βόρεια Μακεδονία: Ξεκινά η δίκη για τη φονική φωτιά στο Κότσανι με τους 63 νεκρούς

Διεθνή / Βόρεια Μακεδονία: Ξεκινά η δίκη για τη φονική φωτιά στο Κότσανι με τους 63 νεκρούς

Στις 19 Νοεμβρίου αρχίζει η δίκη για τη φονική πυρκαγιά στο κλαμπ του Κότσανι στη Βόρεια Μακεδονία, όπου 63 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους - Συνολικά 37 άτομα κατηγορούνται, ανάμεσά τους πρώην αξιωματούχοι
LIFO NEWSROOM
ΓΥΝΑΙΚΟΚΤΟΝΙΑ ΙΤΑΛΙΑ ΠΟΙΟ ΗΤΑΝ ΤΟ ΘΥΜΑ

Διεθνή / Γυναικοκτονία στην Ιταλία: Οι τελευταίες στιγμές του μοντέλου και ριάλιτι σταρ - Με ποιον μιλούσε πριν δολοφονηθεί

Το παρελθόν του δράστη - Φέρεται πως είχε προσπαθήσει να την ρίξει από το μπαλκόνι στο παρελθόν - «Αν με αφήσεις, θα σε σκοτώσω και θα σκοτώσω και τη μητέρα σου»
LIFO NEWSROOM
Τι είναι οι πύραυλοι Tomahawk και γιατί η Ουκρανία τους θέλει

Διεθνή / Τι είναι οι πύραυλοι Tomahawk και γιατί η Ουκρανία τους θέλει

Ο Ντόναλντ Τραμπ συζητά την πιθανή πώληση πυραύλων Tomahawk στην Ουκρανία - Διαβάστε πώς θα επηρεάσουν την εμβέλεια και τους στόχους του Κιέβου, τους στρατιωτικούς περιορισμούς, τους κινδύνους κλιμάκωσης και τι σημαίνει διπλωματικά για ΗΠΑ και Ρωσία
LIFO NEWSROOM
Νόμπελ Οικονομίας 2025: Ο Peter Howitt προειδοποιεί ότι η τεχνητή νοημοσύνη χρειάζεται αυστηρή ρύθμιση

Διεθνή / Νόμπελ Οικονομίας 2025: Ο Peter Howitt προειδοποιεί ότι η τεχνητή νοημοσύνη χρειάζεται αυστηρή ρύθμιση

«Η τεχνητή νοημοσύνη είναι μια φανταστική τεχνολογία με απίστευτες δυνατότητες. Όμως έχει επίσης τεράστια δύναμη να αντικαταστήσει ανθρώπινη εργασία, ακόμη και υψηλής εξειδίκευσης» ανέφερε μεταξύ άλλων
LIFO NEWSROOM
Wondermum vs Wonder Woman: Η «μάχη» μιας μητέρας με την αυτοκρατορία υπερηρώων DC

Διεθνή / Wondermum vs Wonder Woman: Η «μάχη» μιας μητέρας με την αυτοκρατορία υπερηρώων DC

Η Γαλλίδα Λιζ Σομπέρον δίνει μάχη με τη DC Comics, που την κατηγορεί για παραβίαση πνευματικών δικαιωμάτων λόγω του ονόματος της εφαρμογής της “Wondermum” - Μια αληθινή ιστορία «Δαβίδ εναντίον Γολιάθ» που συγκινεί τη Γαλλία
LIFO NEWSROOM
Έλον Μασκ: Ξεκινά η τελική μάχη για το πακέτο των 56 δισ. δολαρίων της Tesla

Διεθνή / Έλον Μασκ: Ξεκινά η τελική μάχη για το πακέτο των 56 δισ. δολαρίων της Tesla

Ο Έλον Μασκ δίνει τη μεγαλύτερη νομική μάχη της καριέρας του, διεκδικώντας την αποζημίωση των 56 δισ. δολαρίων από την Tesla - Οι συνέπειες για το Ντέλαγουερ και τον κόσμο των επιχειρήσεων
LIFO NEWSROOM