Κάνιε Γουέστ: Πρώην συνεργάτης του τον κατηγορεί για αντισημιτική συμπεριφορά- «Σχεδόν το απολάμβανε»

Κάνιε Γουέστ: Πρώην συνεργάτης του τον κατηγορεί για αντισημιτική συμπεριφορά- «Σχεδόν το απολάμβανε» Facebook Twitter
Φωτ.: Getty Images
0

Για μία ακόμη φορά ο Κάνιε Γουέστ κατηγορείται για αντισημιτική συμπεριφορά, αυτή τη φορά από πρώην συνεργάτη και φίλο του ράπερ.

Ο Άλεξ Κλάιν, επιχειρηματίας που συνεργάστηκε με τον Κάνιε Γουέστ για την πλατφόρμα «Stem Player», μέσω της οποίας ο ράπερ κυκλοφόρησε το άλμπουμ Donda 2, αποφάσισε να τερματίσει τη συνεργασία τους, έπειτα από την προβληματική συμπεριφορά του τραγουδιστή, μεταξύ άλλων τις δηλώσεις στις οποίες εξήρε τον Χίτλερ. Εξαιτίας αυτού, έγινε αποδέκτης του οργισμένου ρατσιστικού ξεσπάσματος του Κάνιε Γουέστ. 

«Απορρίψαμε 10 εκατομμύρια δολάρια. Ο Κάνιε ήταν πολύ θυμωμένος», λέει ο Άλεξ Κλάιν στο ντοκιμαντέρ του BBC με τίτλο «The Trouble with KanYe». «Έλεγε “θέλω να σε χαστουκίσω” και “είσαι ακριβώς όπως οι άλλοι Εβραίοι”, σχεδόν απολαμβάνοντας το πόσο προσβλητικός μπορούσε να είναι, χρησιμοποιώντας αυτές τις φράσεις ελπίζοντας να με πληγώσει», συμπληρώνει. 

«Τον ρώτησα “πιστεύεις πραγματικά ότι οι Εβραίοι συνεργαζόμαστε για να σε εμποδίσουμε;” Και απάντησε “ναι, ναι, το πιστεύω”», αναφέρει ακόμη ο Άλεξ Κλάιν. Σύμφωνα με τον επιχειρηματία- που συνεργάστηκε με τον Κάνιε Γουέστ από το 2019 έως το 2022- οι δημόσιες αντισημιτικές δηλώσεις του ράπερ αποτελούν μια εσκεμμένη πολιτική στρατηγική. 

«Ο Κάνιε Γουέστ πιστεύει ότι είναι το πεπρωμένο του να γίνει πρόεδρος»

Ο Άλεξ Κλάιν υποστηρίζει ότι ο Κάνιε Γουέστ έλεγε ότι δεν χρειάζεται καν να ανακαλέσει τις επίμαχες δηλώσεις του, λέγοντας «κοίτα όλη αυτή την ενέργεια γύρω μου τώρα. Χωρίς αυτή τη δήλωση, δεν θα γινόμουν πρόεδρος».  

«Πιστεύει ότι είναι το πεπρωμένο του να γίνει πρόεδρος. Χρησιμοποίησε αυτές τις δηλώσεις κατά των Εβραίων στο πλαίσιο μιας πολιτικής πλατφόρμας και μου είπε ότι προσπαθούσε να κάνει ό,τι και ο Τραμπ, με έναν πιο έντονο τρόπο», περιγράφει στο ντοκιμαντέρ. 

Ο Άλεξ Κλάιν τονίζει πως είναι σημαντικό ο κόσμος να ξέρει την αντισημιτική συμπεριφορά του Κάνιε Γουέστ, επειδή η επιστροφή του «είναι αναπόφευκτη». Κατηγόρησε τον ράπερ ότι επιδεικνύει ανεύθυνη συμπεριφορά, επειδή αντικειμενικά σχόλια προκειμένου να επωφεληθεί από αυτό. «Πρέπει να το πάρουμε σοβαρά», υπογραμμίζει.

Στο ίδιο ντοκιμαντέρ μιλά ένας άστεγος άνδρας που υποστηρίζει πως ο Κάνιε Γουέστ τον προσέγγισε και του ζήτησε να αναλάβει την προεδρική καμπάνια του, επειδή πήγαιναν στην ίδια εκκλησία. Ο Μαρκ, που ζει στο αυτοκίνητό του, λέει ότι ο Γουέστ επισκέπτεται τακτικά μία εκκλησία όπου είναι γνωστό ότι ο εθνικιστής Νικ Φουέντες κάνει πολιτικές συγκεντρώσεις. Αναφέρει πως ο Κάνιε άρχισε να του ζητά τη γνώμη του για κάθε θέμα που συζητιόνταν και μετά του πρότεινε να γίνει ο επικεφαλής της καμπάνιας του για τις προεδρικές εκλογές. 
 
Με πληροφορίες από Guardian

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΚΑΤΑΡΡΕΥΣΗ ΓΕΦΥΡΑ ΒΑΛΤΙΜΟΡΗ

Διεθνή / Βαλτιμόρη: Διώξεις στην εταιρεία του πλοίου για την κατάρρευση της γέφυρας

Οι εισαγγελικές αρχές υποστηρίζουν ότι η εταιρεία απέκρυψε κρίσιμες πληροφορίες από τους ερευνητές και δεν ενημέρωσε επαρκώς την αμερικανική ακτοφυλακή για τεχνικά προβλήματα και κινδύνους ασφαλείας στο πλοίο
THE LIFO TEAM
ΜΟΤΖΤΑΜΠΑ ΧΑΜΕΝΕΪ ΙΡΑΝ

Διεθνή / Ιράν: Ο ανώτατος ηγέτης του είναι άφαντος, τη στιγμή που οι διαπραγματευτές τον χρειάζονται περισσότερο

Η απουσία του σύμφωνα με δημοσίευμα της WSJ επηρεάζει τις εσωτερικές ισορροπίες στην Τεχεράνη, καθώς η πολιτική και στρατιωτική ηγεσία εμφανίζεται διχασμένη ως προς τη στάση στις διαπραγματεύσεις με τις ΗΠΑ
THE LIFO TEAM
ΑΡΜΕΝΙΑ ΝΙΚΟΛ ΠΑΣΙΝΙΑΝ ΝΑΓΚΟΡΝΟ ΚΑΡΑΜΠΑΧ ΑΖΕΡΜΠΑΪΤΖΑΝ

Διεθνή / Ο Νικόλ Πασινιάν δήλωσε πως το Ναγκόρνο Καραμπάχ δεν ανήκε στην Αρμενία

Σε μια απρόσμενη παραδοχή, ο Αρμένιος πρωθυπουργός δήλωσε ότι το Ναγκόρνο Καραμπάχ δεν αποτελούσε έδαφος της Αρμενίας και ότι η προσπάθεια για την κατάκτησή του ήταν «ένα μοιραίο λάθος»
THE LIFO TEAM
Μπορείς να παραγγείλεις Diet Coke ή να βομβαρδίσεις το Ιράν: το νέο αντι-Trump arcade στο National Mall

Διεθνή / Να παραγγείλεις αναψυκτικό ή να βομβαρδίσεις το Ιράν; Το νέο αντι-Tραμπ παιχνίδι στην Ουάσινγκτον

Η Secret Handshake, η ανώνυμη ομάδα πίσω από τα σατιρικά γλυπτά του Τραμπ με τον Τζέφρι Έπσταϊν, επέστρεψε στο National Mall με ένα κανονικό arcade παιχνίδι για τον πόλεμο με το Ιράν. Το Operation Epic Furious σατιρίζει μια κυβέρνηση που, σύμφωνα με τους δημιουργούς του, παρουσιάζει τη στρατιωτική βία σαν πολεμικό trailer από το Call of Duty.
THE LIFO TEAM