Καναδάς σε ταξιδιώτες από ΗΠΑ: Μείνετε σπίτι

Καναδάς σε ταξιδιώτες από ΗΠΑ: Μείνετε σπίτι Facebook Twitter
EPA
0

Τα σύνορα μεταξύ των ΗΠΑ και του Καναδά, θα παραμείνουν κλειστά για όλα τα μη αναγκαία ταξίδια μέχρι τις 21 Αυγούστου, σε μια προσπάθεια να αναχαιτιστεί η εξάπλωση της πανδημίας.

Το μέτρο αυτό τέθηκε σε ισχύ στις 20 Μαρτίου για το Μεξικό και στις 21 για τον Καναδά και έκτοτε παρατείνεται κάθε μήνα. Τις τελευταίες ημέρες εξάλλου στις ΗΠΑ καταγράφονται καθημερινά νέα ρεκόρ μολύνσεων, ιδίως στις νότιες και τις δυτικές Πολιτείες. Οι κυβερνήσεις των ΗΠΑ και του Καναδά επανεξετάζουν τη συμφωνία για τα σύνορά τους κάθε 30 ημέρες.

Προτεραιότητα στην ασφάλεια των Καναδών

«Αναγνωρίζουμε ότι η κατάσταση εξακολουθεί να είναι περίπλοκη στις Ηνωμένες Πολιτείες σε σχέση με το Covid-19», δήλωσε τη Δευτέρα ο πρωθυπουργός του Καναδά, Τζάστιν Τρουντού. «Θα συνεχίσουμε να διατηρούμε τους Καναδούς ασφαλείς και να προστατέψουμε την οικονομία μας».

Ο πρωθυπουργός του Οντάριο, της μεγαλύτερης επαρχίας του Καναδά, είναι έτοιμος ακόμα και για lockdown. Βλέπω αυτούς τους αριθμούς από τη Φλόριντα και είναι εντυπωσιακοί. 15.000 κρούσματα σε μια μέρα, δήλωσε ο Ντουγκ Φορντ στους δημοσιογράφους νωρίτερα αυτή την εβδομάδα. «Αυτό είναι τρομακτικό, αλλά είμαστε πολύ προσεκτικοί».

Οι Καναδοί ανησυχούν για τους Αμερικανούς που επισκέπτονται τα βόρεια σύνορα, λέει ο Ντάρεν Ρέιντερ, πρόεδρος της Ένωσης Τουρισμού (TIAT), που εκπροσωπεί εκατοντάδες τουριστικούς πράκτορες.

«Οι κάτοικοι είναι νευρικοί. Δεν σημαίνει ότι δεν θέλουμε τους γείτονές μας ή δεν θέλουμε να συνεργαστούμε με τους ταξιδιώτες», δήλωσε στο CNN Travel. 

Στον Καναδά τέσσερις επαρχιακές πόλεις έχουν μόλις χαλαρώσει τους ταξιδιωτικούς περιορισμούς για να επιτρέψουν σε ανθρώπους από το Νιού Μπρούνγουικ, τη Νέα Σκωτία, το Νιουφάουντλαντ και το Λαμπραντόρ να μετακινούνται ελεύθερα χωρίς να χρειάζεται να απομονωθούν για 14 ημέρες. 

Μόνο οι απαραίτητοι επισκέπτες

Ενώ οι οδηγοί φορτηγών και άλλοι απαραίτητοι κλάδοι για τις «οικονομικές υπηρεσίες και τον εφοδιασμό» της Βόρειας Αμερικής μπαίνουν στην χώρα, τα σύνορα είναι κλειστά για τους περισσότερους πολίτες των ΗΠΑ.

Οι Αμερικανοί επιτρέπεται να εισέλθουν στον Καναδά μόνο εάν εργάζονται, πηγαίνουν στο σχολείο, υποστηρίζουν κρίσιμες υποδομές, λαμβάνουν άμεση ιατρική περίθαλψη, ή ψωνίζουν αγαθά απαραίτητα για τη διατήρηση της υγείας τους και της ασφάλειας ενός ατόμου ή μιας οικογένειας.

Οι ταξιδιώτες των ΗΠΑ που εργάζονται στον Καναδά επιτρέπεται επίσης να ταξιδεύουν μέσω του Καναδά, αλλά η διέλευση πρέπει να είναι «άμεση, συνεχής και χωρίς διακοπές» και επιτρέπεται μόνο να σταματήσουν για ύπνο ή φαγητό (απαιτείται μάσκα και κοινωνική απόσταση σε κάθε στάση).

Με πληροφορίες από CNN

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Λωρίδα της Γάζας: Ψηφίζεται σήμερα η ανάπτυξη διεθνούς δύναμης σύμφωνα με το σχέδιο Τραμπ

Διεθνή / Λωρίδα της Γάζας: Ψηφίζεται σήμερα η ανάπτυξη διεθνούς δύναμης σύμφωνα με το σχέδιο Τραμπ

Tο πιο πρόσφατο κείμενο του αμερικανικού σχεδίου αναφέρεται για πρώτη φορά σε μελλοντικό παλαιστινιακό κράτος, κάτι στο οποίο εξακολουθεί να αντιτίθεται το Ισραήλ
LIFO NEWSROOM
Ο Τραμπ

Διεθνή / Ο Τραμπ ζητά τη δημοσιοποίηση των αρχείων Έπσταϊν γιατί «δεν έχει τίποτα να κρύψει»

«Κανείς δεν νοιαζόταν για τον Τζέφρι Έπσταϊν όταν ήταν ζωντανός και, αν οι Δημοκρατικοί είχαν κάτι, θα το είχαν δημοσιεύσει», γράφει στην ανάρτησή του ο Αμερικανός πρόεδρος
LIFO NEWSROOM
Η Greenpeace καταγγέλλει «εντατικοποίηση» εμπορίου πυρηνικών υλικών μεταξύ Γαλλίας - Ρωσίας εν μέσω πολέμου στην Ουκρανία

Διεθνή / Η Greenpeace καταγγέλλει «εντατικοποίηση» εμπορίου πυρηνικών υλικών μεταξύ Γαλλίας - Ρωσίας

«Δεν είναι παράνομο, αλλά είναι ανήθικο», δήλωσε η Πολίν Μπουαγιέ, αρμόδια για την πυρηνική ενέργεια και την ενεργειακή μετάβαση στο παράρτημα της Greenpeace στη Γαλλία
LIFO NEWSROOM
Το Ιράν λέει ότι οι ΗΠΑ δεν είναι έτοιμες για «ισότιμες και δίκαιες» συνομιλίες για το πυρηνικό πρόγραμμα

Διεθνή / Το Ιράν λέει ότι οι ΗΠΑ δεν είναι έτοιμες για «ισότιμες και δίκαιες» συνομιλίες για το πυρηνικό πρόγραμμα

«Η Τεχεράνη είναι πρόθυμη να ξεκινήσει ξανά τις συνομιλίες με την Ουάσινγκτον, αρκεί να αντιμετωπιστεί με "αξιοπρέπεια και σεβασμό"», δήλωσε ο Ιρανός υπουργός Εξωτερικών
LIFO NEWSROOM
Το Ιράν ξεκινά τεχνητή σπορά νεφών για να προκαλέσει βροχή εν μέσω ιστορικής ξηρασίας

Διεθνή / Το Ιράν ξεκίνησε σπορά νεφών για να προκαλέσει βροχή εν μέσω ιστορικής ξηρασίας

Η σπορά νεφών περιλαμβάνει την έγχυση χημικών αλάτων, μέσα στα σύννεφα μέσω αεροσκαφών ή από γεννήτριες στο έδαφος. Έτσι ο υδρατμός μπορεί να συμπυκνωθεί ευκολότερα και να μετατραπεί σε βροχή
LIFO NEWSROOM
ΗΠΑ και αραβικά κράτη βλέπουν «πορεία προς παλαιστινιακό κράτος» - Ο Νετανιάχου λέει «ποτέ»

Διεθνή / ΗΠΑ και αραβικά κράτη βλέπουν «πορεία προς παλαιστινιακό κράτος» - Ο Νετανιάχου λέει «ποτέ»

Το Συμβούλιο Ασφαλείας ψηφίζει σχέδιο που προβλέπει μεταβατική διοίκηση στη Γάζα και ανοίγει τον δρόμο, υπό προϋποθέσεις, για μελλοντική παλαιστινιακή κρατική υπόσταση
LIFO NEWSROOM
Κίνα–Ιαπωνία: Νέα κλιμάκωση μετά την κινεζική περιπολία γύρω από διαφιλονικούμενα νησιά

Διεθνή / Κίνα–Ιαπωνία: Νέα κλιμάκωση μετά την κινεζική περιπολία γύρω από διαφιλονικούμενα νησιά

Οι δηλώσεις της νέας πρωθυπουργού Σαναέ Τακαΐτσι για το ενδεχόμενο ιαπωνικής εμπλοκής σε μια πιθανή κινεζική επίθεση κατά της Ταϊβάν έχουν κλιμακώσει την ένταση στην περιοχή
LIFO NEWSROOM
Ένοπλοι άνοιξαν πυρ κατά πεζοναυτών έξω από την πρεσβεία των ΗΠΑ στην Αϊτή

Διεθνή / Ένοπλοι άνοιξαν πυρ κατά πεζοναυτών έξω από την πρεσβεία των ΗΠΑ στην Αϊτή

Η επίθεση έρχεται σε μια περίοδο όπου περίπου το 90% της πρωτεύουσας βρίσκεται υπό τον έλεγχο ενόπλων ομάδων, οι οποίες επιβάλλουν «τέλη προστασίας», λεηλατούν και συγκρούονται για τον έλεγχο περιοχών
LIFO NEWSROOM