Καναδάς σε ταξιδιώτες από ΗΠΑ: Μείνετε σπίτι

Καναδάς σε ταξιδιώτες από ΗΠΑ: Μείνετε σπίτι Facebook Twitter
EPA
0

Τα σύνορα μεταξύ των ΗΠΑ και του Καναδά, θα παραμείνουν κλειστά για όλα τα μη αναγκαία ταξίδια μέχρι τις 21 Αυγούστου, σε μια προσπάθεια να αναχαιτιστεί η εξάπλωση της πανδημίας.

Το μέτρο αυτό τέθηκε σε ισχύ στις 20 Μαρτίου για το Μεξικό και στις 21 για τον Καναδά και έκτοτε παρατείνεται κάθε μήνα. Τις τελευταίες ημέρες εξάλλου στις ΗΠΑ καταγράφονται καθημερινά νέα ρεκόρ μολύνσεων, ιδίως στις νότιες και τις δυτικές Πολιτείες. Οι κυβερνήσεις των ΗΠΑ και του Καναδά επανεξετάζουν τη συμφωνία για τα σύνορά τους κάθε 30 ημέρες.

Προτεραιότητα στην ασφάλεια των Καναδών

«Αναγνωρίζουμε ότι η κατάσταση εξακολουθεί να είναι περίπλοκη στις Ηνωμένες Πολιτείες σε σχέση με το Covid-19», δήλωσε τη Δευτέρα ο πρωθυπουργός του Καναδά, Τζάστιν Τρουντού. «Θα συνεχίσουμε να διατηρούμε τους Καναδούς ασφαλείς και να προστατέψουμε την οικονομία μας».

Ο πρωθυπουργός του Οντάριο, της μεγαλύτερης επαρχίας του Καναδά, είναι έτοιμος ακόμα και για lockdown. Βλέπω αυτούς τους αριθμούς από τη Φλόριντα και είναι εντυπωσιακοί. 15.000 κρούσματα σε μια μέρα, δήλωσε ο Ντουγκ Φορντ στους δημοσιογράφους νωρίτερα αυτή την εβδομάδα. «Αυτό είναι τρομακτικό, αλλά είμαστε πολύ προσεκτικοί».

Οι Καναδοί ανησυχούν για τους Αμερικανούς που επισκέπτονται τα βόρεια σύνορα, λέει ο Ντάρεν Ρέιντερ, πρόεδρος της Ένωσης Τουρισμού (TIAT), που εκπροσωπεί εκατοντάδες τουριστικούς πράκτορες.

«Οι κάτοικοι είναι νευρικοί. Δεν σημαίνει ότι δεν θέλουμε τους γείτονές μας ή δεν θέλουμε να συνεργαστούμε με τους ταξιδιώτες», δήλωσε στο CNN Travel. 

Στον Καναδά τέσσερις επαρχιακές πόλεις έχουν μόλις χαλαρώσει τους ταξιδιωτικούς περιορισμούς για να επιτρέψουν σε ανθρώπους από το Νιού Μπρούνγουικ, τη Νέα Σκωτία, το Νιουφάουντλαντ και το Λαμπραντόρ να μετακινούνται ελεύθερα χωρίς να χρειάζεται να απομονωθούν για 14 ημέρες. 

Μόνο οι απαραίτητοι επισκέπτες

Ενώ οι οδηγοί φορτηγών και άλλοι απαραίτητοι κλάδοι για τις «οικονομικές υπηρεσίες και τον εφοδιασμό» της Βόρειας Αμερικής μπαίνουν στην χώρα, τα σύνορα είναι κλειστά για τους περισσότερους πολίτες των ΗΠΑ.

Οι Αμερικανοί επιτρέπεται να εισέλθουν στον Καναδά μόνο εάν εργάζονται, πηγαίνουν στο σχολείο, υποστηρίζουν κρίσιμες υποδομές, λαμβάνουν άμεση ιατρική περίθαλψη, ή ψωνίζουν αγαθά απαραίτητα για τη διατήρηση της υγείας τους και της ασφάλειας ενός ατόμου ή μιας οικογένειας.

Οι ταξιδιώτες των ΗΠΑ που εργάζονται στον Καναδά επιτρέπεται επίσης να ταξιδεύουν μέσω του Καναδά, αλλά η διέλευση πρέπει να είναι «άμεση, συνεχής και χωρίς διακοπές» και επιτρέπεται μόνο να σταματήσουν για ύπνο ή φαγητό (απαιτείται μάσκα και κοινωνική απόσταση σε κάθε στάση).

Με πληροφορίες από CNN

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΦΡΙΝΤΡΙΧ ΜΕΡΤΣ ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΟΙ ΧΤΕΝΙΣΜΑ ΜΑΚΙΓΙΑΖ

Διεθνή / Χιλιάδες ευρώ για χτένισμα, μακιγιάζ και φωτογράφους δαπανά ο Φρίντριχ Μερτς

Όλα τα υπουργεία στη Γερμανία έχουν δαπανήσει 58.738 ευρώ για μακιγιέρ και κομμωτές - Η απάντηση του πρωθυπουργικού γραφείου του Φρίντριχ Μερτς στην ακροδεξιά «Εναλλακτική για τη Γερμανία»
LIFO NEWSROOM
ΣΤΡΑΤΟΣ ΕΥΡΩΠΗ ΝΑΤΟ

Διεθνή / Η Ευρώπη ετοιμάζεται για ένα από τα πιο περίπλοκα σχέδια στρατιωτικής μετακίνησης στην ιστορία της

Η Ευρώπη επιχειρεί να διορθώσει μια κρίσιμη αδυναμία: τη μεταφορά στρατευμάτων και βαρέος εξοπλισμού από τα δυτικά λιμάνια στα ανατολικά σύνορα του ΝΑΤΟ
LIFO NEWSROOM
Στον Λευκό Οίκο ο Κριστιάνο Ρονάλντο την ημέρα της κρίσιμης συνάντησης Τραμπ – Μοχάμεντ μπιν Σαλμάν

Διεθνή / Στον Λευκό Οίκο ο Κριστιάνο Ρονάλντο την ημέρα της κρίσιμης συνάντησης Τραμπ – Μοχάμεντ μπιν Σαλμάν

Η παρουσία του συνδέεται με μια σημαντική διπλωματική στιγμή, καθώς ο Μοχάμεντ μπιν Σαλμάν επιστρέφει στις ΗΠΑ για πρώτη φορά μετά τη δολοφονία του δημοσιογράφου Τζαμάλ Κασόγκι
LIFO NEWSROOM
CLOUDFLARE ΒΛΑΒΗ

Διεθνή / Cloudflare: Η εταιρεία επικαλείται «ασυνήθιστη υψηλή κίνηση» για το παγκόσμιο μπλακ άουτ

Ειδικοί, μιλώντας για τη βλάβη στην Cloudflare, σημειώνουν ότι όταν ένας μόνο «κομβικός» πάροχος έχει πρόβλημα, το αποτέλεσμα μπορεί να προκαλέσει αλυσιδωτές διακοπές σε δεκάδες υπηρεσίες
LIFO NEWSROOM