«Καμπανάκι» από ΠΟΥ: Σχεδόν ολόκληρος ο παγκόσμιος πληθυσμός αναπνέει ανθυγιεινό αέρα

«Καμπανάκι» από ΠΟΥ: Σχεδόν ολόκληρος ο παγκόσμιος πληθυσμός αναπνέει ανθυγιεινό αέρα Facebook Twitter
Φωτ.: PIXABAY
0

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζουν τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ) για την ατμοσφαιρική ρύπανση.

Όπως αποτυπώνουν τα στοιχεία, σχεδόν ολόκληρος ο παγκόσμιος πληθυσμός (99%) αναπνέει αέρα που υπερβαίνει τα όρια ποιότητας του αέρα του ΠΟΥ και απειλεί την υγεία του.

Σύμφωνα με τον ΠΟΥ, περισσότερες από 6.000 πόλεις σε 117 χώρες παρακολουθούν πλέον την ποιότητα του αέρα. Ωστόσο, οι κάτοικοι αυτών των πόλεων εξακολουθούν να αναπνέουν ανθυγιεινά επίπεδα λεπτών σωματιδίων και διοξειδίου του αζώτου. Μάλιστα, οι κάτοικοι σε χώρες χαμηλού και μεσαίου εισοδήματος υφίστανται την υψηλότερη έκθεση.

Εν τω μεταξύ, νέες έρευνες για τις επιπτώσεις της ατμοσφαιρικής ρύπανσης στον ανθρώπινο οργανισμό έχουν δείξει πως είναι δυνατό να προκληθεί κάποια βλάβη ακόμα και σε χαμηλά επίπεδα ρύπων στην ατμόσφαιρα.

Τα ευρήματα ώθησαν τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας να τονίσει τη σημασία του περιορισμού της χρήσης ορυκτών καυσίμων και τη λήψη άλλων μέτρων για τη μείωση των επιπέδων ατμοσφαιρικής ρύπανσης.

Ο ΠΟΥ αναθεώρησε πέρυσι τις κατευθυντήριες οδηγίες για την ποιότητα του αέρα, καθιστώντας τις πιο αυστηρές σε μια προσπάθεια να βοηθήσει τις χώρες να αξιολογήσουν καλύτερα την ποιότητα του αέρα.

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μενέντεζ προς Τουρκία: Όποια επιθετικότητα κατά της Ελλάδας δεν είναι αποδεκτή, θα έχει συνέπειες

Διεθνή / Μενέντεζ προς Τουρκία: Όποια επιθετικότητα κατά της Ελλάδας δεν είναι αποδεκτή, θα έχει συνέπειες

«Επικίνδυνη περίοδος για να προσπαθήσει να προκαλέσει ένα επεισόδιο ώστε να αποσπάσει την προσοχή των Τούρκων πολιτών από την κακή οικονομική τους κατάσταση»
NEWSROOM

σχόλια

Δεν υπάρχει δυνατότητα σχολιασμού

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ