Καμερούν: Διψασμένοι ελέφαντες περιφέρονται ανεξέλεγκτα σε χωριά- Ποδοπάτησαν παιδί

Καμερούν: Διψασμένοι ελέφαντες Facebook Twitter
Φωτ.: Unsplash
0

Μεγάλη ανησυχία έχει προκαλέσει σε περιοχές του βόρειου Καμερούν ένα κοπάδι ελεφάντων που περιφέρεται ανεξέλεγκτα από χωριό σε χωριό αναζητώντας νερό ενώ στο πέρασμά τους ποδοπάτησαν και ένα παιδί.

Το στέλεχος της υπηρεσίας δασών και άγριας ζωής, Ζαν Νιεμέγκ, είπε αυτήν την εβδομάδα ότι τέσσερις ελέφαντες εισέβαλαν δύο φορές στη Μάρουα, την πρωτεύουσα της επαρχίας του Απώτατου Βορρά του Καμερούν. Προηγουμένως, ποδοπάτησαν ένα παιδί σε ένα κοντινό χωριό.

«Οι ελέφαντες μετακινούνται αναζητώντας νερό, λόγω της ξηρασίας στην περιοχή», εξήγησε, προσθέτοντας ότι το κοπάδι εντοπίστηκε για πρώτη φορά κοντά στα σύνορα με το Τσαντ.

Οι δασοφύλακες και οι υπεύθυνοι της άγριας ζωής στο βόρειο Καμερούν δίνουν μάχη προκειμένου να ανακόψουν την πορεία του κοπαδιού των ελεφάντων.

Οι ελέφαντες βρέθηκαν ήδη στην πρωτεύουσα μιας περιφέρειας, αφού προηγουμένως ισοπέδωσαν κυριολεκτικά τα γύρω χωριά, σκοτώνοντας τουλάχιστον δύο ανθρώπους, αναφέρει το Reuters. 

6.830 ελέφαντες ζουν στο Καμερούν 

Υπολογίζεται ότι στο Καμερούν ζουν 6.830 ελέφαντες, σύμφωνα με τη Διεθνή Ένωση για τη Διατήρηση της Φύσης (IUCN). Ο πληθυσμός αυτός είναι ένας από τους μεγαλύτερους σε αφρικανική χώρα. Οι προσπάθειες προστασίας των ελεφάντων είχαν ως αποτέλεσμα να αυξηθεί ο αριθμός τους τα προηγούμενα χρόνια.

Όμως, με την επέκταση των καλλιεργήσιμων εδαφών και το χτίσιμο οικισμών εις βάρος του δικού τους χώρου, οι ελέφαντες συνηθίζουν να μπαίνουν στα χωριά, να ποδοπατούν τα σπαρτά και να καταστρέφουν ακόμη και τα σπίτια. 

Σε πλάνα που αναρτήθηκαν στα social media άνθρωποι διασκορπίζονται ή τραβούν βίντεο με τα κινητά τους καθώς το κοπάδι προχωρά σε ασφαλτοστρωμένους δρόμους. Οι δασοφύλακες προσπάθησαν να καλοπιάσουν τους ελέφαντες και να τους οδηγήσουν σε ένα εθνικό πάρκο που απέχει 120 χιλιόμετρα από τη Μάρουα, είπε ο Νιεμέγκ.

Ο αντιδήμαρχος της κοντινής πόλης Κάλφου, ο Ουμάρου Ταμπούτου, είπε ότι την περασμένη εβδομάδα οι ελέφαντες σκότωσαν έναν άνδρα στην περιοχή.

Οργανώσεις για την προστασία των άγριων ζώων στο Καμερούν προσπαθούν να επιλύσουν τη «διαμάχη» μεταξύ ελεφάντων και κατοίκων, η οποία στο παρελθόν έχει οδηγήσει σε διαδηλώσεις. Καταβάλλεται επίσης προσπάθεια να σταματήσει η λαθροθηρία.

Όμως οι περίοδοι ξηρασίας, δεν αφήνουν πολλά περιθώρια. «Όταν δεν υπάρχει νερό σε ένα μέρος, οι ελέφαντες μετακινούνται αλλού, όπου μπορούν να βρουν νερό και άλλους πόρους», είπε ο Αμπουμπακάρ Αντάμου, ένας εκπρόσωπος του Ιδρύματος Αφρικανικής Άγριας Φύσης.

 

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ-Reuters

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΚΑΤΑΡΡΕΥΣΗ ΓΕΦΥΡΑ ΒΑΛΤΙΜΟΡΗ

Διεθνή / Βαλτιμόρη: Διώξεις στην εταιρεία του πλοίου για την κατάρρευση της γέφυρας

Οι εισαγγελικές αρχές υποστηρίζουν ότι η εταιρεία απέκρυψε κρίσιμες πληροφορίες από τους ερευνητές και δεν ενημέρωσε επαρκώς την αμερικανική ακτοφυλακή για τεχνικά προβλήματα και κινδύνους ασφαλείας στο πλοίο
THE LIFO TEAM
ΜΟΤΖΤΑΜΠΑ ΧΑΜΕΝΕΪ ΙΡΑΝ

Διεθνή / Ιράν: Ο ανώτατος ηγέτης του είναι άφαντος, τη στιγμή που οι διαπραγματευτές τον χρειάζονται περισσότερο

Η απουσία του σύμφωνα με δημοσίευμα της WSJ επηρεάζει τις εσωτερικές ισορροπίες στην Τεχεράνη, καθώς η πολιτική και στρατιωτική ηγεσία εμφανίζεται διχασμένη ως προς τη στάση στις διαπραγματεύσεις με τις ΗΠΑ
THE LIFO TEAM
ΑΡΜΕΝΙΑ ΝΙΚΟΛ ΠΑΣΙΝΙΑΝ ΝΑΓΚΟΡΝΟ ΚΑΡΑΜΠΑΧ ΑΖΕΡΜΠΑΪΤΖΑΝ

Διεθνή / Ο Νικόλ Πασινιάν δήλωσε πως το Ναγκόρνο Καραμπάχ δεν ανήκε στην Αρμενία

Σε μια απρόσμενη παραδοχή, ο Αρμένιος πρωθυπουργός δήλωσε ότι το Ναγκόρνο Καραμπάχ δεν αποτελούσε έδαφος της Αρμενίας και ότι η προσπάθεια για την κατάκτησή του ήταν «ένα μοιραίο λάθος»
THE LIFO TEAM
Μπορείς να παραγγείλεις Diet Coke ή να βομβαρδίσεις το Ιράν: το νέο αντι-Trump arcade στο National Mall

Διεθνή / Να παραγγείλεις αναψυκτικό ή να βομβαρδίσεις το Ιράν; Το νέο αντι-Tραμπ παιχνίδι στην Ουάσινγκτον

Η Secret Handshake, η ανώνυμη ομάδα πίσω από τα σατιρικά γλυπτά του Τραμπ με τον Τζέφρι Έπσταϊν, επέστρεψε στο National Mall με ένα κανονικό arcade παιχνίδι για τον πόλεμο με το Ιράν. Το Operation Epic Furious σατιρίζει μια κυβέρνηση που, σύμφωνα με τους δημιουργούς του, παρουσιάζει τη στρατιωτική βία σαν πολεμικό trailer από το Call of Duty.
THE LIFO TEAM