Καμερούν: Διψασμένοι ελέφαντες περιφέρονται ανεξέλεγκτα σε χωριά- Ποδοπάτησαν παιδί

Καμερούν: Διψασμένοι ελέφαντες Facebook Twitter
Φωτ.: Unsplash
0

Μεγάλη ανησυχία έχει προκαλέσει σε περιοχές του βόρειου Καμερούν ένα κοπάδι ελεφάντων που περιφέρεται ανεξέλεγκτα από χωριό σε χωριό αναζητώντας νερό ενώ στο πέρασμά τους ποδοπάτησαν και ένα παιδί.

Το στέλεχος της υπηρεσίας δασών και άγριας ζωής, Ζαν Νιεμέγκ, είπε αυτήν την εβδομάδα ότι τέσσερις ελέφαντες εισέβαλαν δύο φορές στη Μάρουα, την πρωτεύουσα της επαρχίας του Απώτατου Βορρά του Καμερούν. Προηγουμένως, ποδοπάτησαν ένα παιδί σε ένα κοντινό χωριό.

«Οι ελέφαντες μετακινούνται αναζητώντας νερό, λόγω της ξηρασίας στην περιοχή», εξήγησε, προσθέτοντας ότι το κοπάδι εντοπίστηκε για πρώτη φορά κοντά στα σύνορα με το Τσαντ.

Οι δασοφύλακες και οι υπεύθυνοι της άγριας ζωής στο βόρειο Καμερούν δίνουν μάχη προκειμένου να ανακόψουν την πορεία του κοπαδιού των ελεφάντων.

Οι ελέφαντες βρέθηκαν ήδη στην πρωτεύουσα μιας περιφέρειας, αφού προηγουμένως ισοπέδωσαν κυριολεκτικά τα γύρω χωριά, σκοτώνοντας τουλάχιστον δύο ανθρώπους, αναφέρει το Reuters. 

6.830 ελέφαντες ζουν στο Καμερούν 

Υπολογίζεται ότι στο Καμερούν ζουν 6.830 ελέφαντες, σύμφωνα με τη Διεθνή Ένωση για τη Διατήρηση της Φύσης (IUCN). Ο πληθυσμός αυτός είναι ένας από τους μεγαλύτερους σε αφρικανική χώρα. Οι προσπάθειες προστασίας των ελεφάντων είχαν ως αποτέλεσμα να αυξηθεί ο αριθμός τους τα προηγούμενα χρόνια.

Όμως, με την επέκταση των καλλιεργήσιμων εδαφών και το χτίσιμο οικισμών εις βάρος του δικού τους χώρου, οι ελέφαντες συνηθίζουν να μπαίνουν στα χωριά, να ποδοπατούν τα σπαρτά και να καταστρέφουν ακόμη και τα σπίτια. 

Σε πλάνα που αναρτήθηκαν στα social media άνθρωποι διασκορπίζονται ή τραβούν βίντεο με τα κινητά τους καθώς το κοπάδι προχωρά σε ασφαλτοστρωμένους δρόμους. Οι δασοφύλακες προσπάθησαν να καλοπιάσουν τους ελέφαντες και να τους οδηγήσουν σε ένα εθνικό πάρκο που απέχει 120 χιλιόμετρα από τη Μάρουα, είπε ο Νιεμέγκ.

Ο αντιδήμαρχος της κοντινής πόλης Κάλφου, ο Ουμάρου Ταμπούτου, είπε ότι την περασμένη εβδομάδα οι ελέφαντες σκότωσαν έναν άνδρα στην περιοχή.

Οργανώσεις για την προστασία των άγριων ζώων στο Καμερούν προσπαθούν να επιλύσουν τη «διαμάχη» μεταξύ ελεφάντων και κατοίκων, η οποία στο παρελθόν έχει οδηγήσει σε διαδηλώσεις. Καταβάλλεται επίσης προσπάθεια να σταματήσει η λαθροθηρία.

Όμως οι περίοδοι ξηρασίας, δεν αφήνουν πολλά περιθώρια. «Όταν δεν υπάρχει νερό σε ένα μέρος, οι ελέφαντες μετακινούνται αλλού, όπου μπορούν να βρουν νερό και άλλους πόρους», είπε ο Αμπουμπακάρ Αντάμου, ένας εκπρόσωπος του Ιδρύματος Αφρικανικής Άγριας Φύσης.

 

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ-Reuters

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Βόρεια Μακεδονία: Ξεκινά η δίκη για τη φονική φωτιά στο Κότσανι με τους 63 νεκρούς

Διεθνή / Βόρεια Μακεδονία: Ξεκινά η δίκη για τη φονική φωτιά στο Κότσανι με τους 63 νεκρούς

Στις 19 Νοεμβρίου αρχίζει η δίκη για τη φονική πυρκαγιά στο κλαμπ του Κότσανι στη Βόρεια Μακεδονία, όπου 63 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους - Συνολικά 37 άτομα κατηγορούνται, ανάμεσά τους πρώην αξιωματούχοι
LIFO NEWSROOM
ΓΥΝΑΙΚΟΚΤΟΝΙΑ ΙΤΑΛΙΑ ΠΟΙΟ ΗΤΑΝ ΤΟ ΘΥΜΑ

Διεθνή / Γυναικοκτονία στην Ιταλία: Οι τελευταίες στιγμές του μοντέλου και ριάλιτι σταρ - Με ποιον μιλούσε πριν δολοφονηθεί

Το παρελθόν του δράστη - Φέρεται πως είχε προσπαθήσει να την ρίξει από το μπαλκόνι στο παρελθόν - «Αν με αφήσεις, θα σε σκοτώσω και θα σκοτώσω και τη μητέρα σου»
LIFO NEWSROOM
Τι είναι οι πύραυλοι Tomahawk και γιατί η Ουκρανία τους θέλει

Διεθνή / Τι είναι οι πύραυλοι Tomahawk και γιατί η Ουκρανία τους θέλει

Ο Ντόναλντ Τραμπ συζητά την πιθανή πώληση πυραύλων Tomahawk στην Ουκρανία - Διαβάστε πώς θα επηρεάσουν την εμβέλεια και τους στόχους του Κιέβου, τους στρατιωτικούς περιορισμούς, τους κινδύνους κλιμάκωσης και τι σημαίνει διπλωματικά για ΗΠΑ και Ρωσία
LIFO NEWSROOM
Νόμπελ Οικονομίας 2025: Ο Peter Howitt προειδοποιεί ότι η τεχνητή νοημοσύνη χρειάζεται αυστηρή ρύθμιση

Διεθνή / Νόμπελ Οικονομίας 2025: Ο Peter Howitt προειδοποιεί ότι η τεχνητή νοημοσύνη χρειάζεται αυστηρή ρύθμιση

«Η τεχνητή νοημοσύνη είναι μια φανταστική τεχνολογία με απίστευτες δυνατότητες. Όμως έχει επίσης τεράστια δύναμη να αντικαταστήσει ανθρώπινη εργασία, ακόμη και υψηλής εξειδίκευσης» ανέφερε μεταξύ άλλων
LIFO NEWSROOM
Wondermum vs Wonder Woman: Η «μάχη» μιας μητέρας με την αυτοκρατορία υπερηρώων DC

Διεθνή / Wondermum vs Wonder Woman: Η «μάχη» μιας μητέρας με την αυτοκρατορία υπερηρώων DC

Η Γαλλίδα Λιζ Σομπέρον δίνει μάχη με τη DC Comics, που την κατηγορεί για παραβίαση πνευματικών δικαιωμάτων λόγω του ονόματος της εφαρμογής της “Wondermum” - Μια αληθινή ιστορία «Δαβίδ εναντίον Γολιάθ» που συγκινεί τη Γαλλία
LIFO NEWSROOM
Έλον Μασκ: Ξεκινά η τελική μάχη για το πακέτο των 56 δισ. δολαρίων της Tesla

Διεθνή / Έλον Μασκ: Ξεκινά η τελική μάχη για το πακέτο των 56 δισ. δολαρίων της Tesla

Ο Έλον Μασκ δίνει τη μεγαλύτερη νομική μάχη της καριέρας του, διεκδικώντας την αποζημίωση των 56 δισ. δολαρίων από την Tesla - Οι συνέπειες για το Ντέλαγουερ και τον κόσμο των επιχειρήσεων
LIFO NEWSROOM