Καμάλα Χάρις: Πρωτοβουλία 1 δισ. $ για την οικονομική χειραφέτηση των γυναικών στην Αφρική

Καμάλα Χάρις: Στήριξη 1 δισ. $ για την οικονομική χειραφέτηση των γυναικών στην Αφρική Facebook Twitter
Φωτ.: EPA Pool
0

Πρωτοβουλία ύψους 1 δισεκατομμυρίων δολαρίων με στόχο να βελτιωθεί η οικονομική χειραφέτηση των γυναικών στην Αφρική ανακοίνωσε σήμερα από την Γκάνα η αντιπρόεδρος των ΗΠΑ, Κάμαλα Χάρις

Το εν λόγω πρόγραμμα που παρουσιάστηκε από το γραφείο της Χάρις αναμένεται να χρηματοδοτηθεί εν μέρει από τον ιδιωτικό τομέα.

Ο κορυφαία αξιωματούχος έκανε την ανακοίνωση καθώς ολοκλήρωσε το πρώτο στάδιο της περιοδείας της στην αφρικανική ήπειρο και αναχώρησε από την Γκάνα με προορισμό την Τανζανία. Αργότερα αυτήν την εβδομάδα η αντιπρόεδρος θα επισκεφθεί τη Ζάμπια, τον τελευταίο σταθμό της περιοδείας της στην Αφρική.

Η περιοδεία της Χάρις, που θα διαρκέσει μέχρι τις 2 Απριλίου, είναι μια συνέχεια της συνόδου ΗΠΑ-Αφρικής που διεξήχθη τον Δεκέμβριο στην Ουάσινγκτον. Σε εκείνη τη συνάντηση ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν δεσμεύτηκε ότι θα ενισχύσει τη συνεργασία της Ουάσινγκτον με την Αφρική, ως αντίβαρο στην αυξανόμενη επιρροή της Κίνας και της Ρωσίας σε αυτήν την ήπειρο.

Η νέα πρωτοβουλία για την οικονομική χειραφέτηση των γυναικών της Αφρικής αναμένεται να βοηθήσει ώστε «να καλυφθεί το χάσμα μεταξύ ανδρών και γυναικών», σύμφωνα με το γραφείο της αξιωματούχου. 

«Η βελτίωση της οικονομικής κατάστασης των γυναικών και των κοριτσιών δεν είναι απλώς ένα θέμα ανθρωπίνων δικαιωμάτων, δικαιοσύνης και ισότητας, είναι και μια επιβεβλημένη στρατηγική που θα μειώσει τη φτώχεια και θα ευνοήσει τη βιώσιμη οικονομική ανάπτυξη» ανέφερε το γραφείο της Χάρις.

Αξίζει να σημειωθεί ότι Χάρις έχει ήδη ανακοινώσει πολλά μέτρα, όπως τη χορήγηση 139 εκατομμυρίων δολαρίων για την οικονομική και πολιτιστική ανάπτυξη στην Γκάνα και την επένδυση 100 εκατομμυρίων δολαρίων στις παράκτιες χώρες της Δυτικής Αφρικής που αντιμετωπίζουν κίνδυνο από τους τζιχαντιστές του Σάχελ.

Υπενθυμίζεται ότι την Τρίτη η Χάρις έκανε έκκληση για αύξηση των επενδύσεων στην Αφρική, ιδίως στους τομείς της ψηφιακής οικονομίας, της ορθής διακυβέρνησης και της δημοκρατίας.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ, AFP

 
Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΙΡΑΝ ΗΠΑ ΙΣΡΑΗΛ ΛΙΒΑΝΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ

Διεθνή / Ιράν: «Θα κάψουμε» αμερικανικά στρατεύματα σε περίπτωση χερσαίας εισβολής - Kλιμάκωση και στο μέτωπο του Λιβάνου

Ο πρόεδρος του ιρανικού κοινοβουλίου, Μοχαμάντ Μπαγκέρ Καλιμπάφ, δήλωσε ότι οι ιρανικές δυνάμεις «περιμένουν την άφιξη αμερικανικών στρατευμάτων»
THE LIFO TEAM
ΙΣΡΑΗΛ ΙΕΡΟΥΣΑΛΗΜ ΝΑΟΣ ΤΗΣ ΑΝΑΣΤΑΣΕΩΣ

Διεθνή / Το Ισραήλ δεν επέτρεψε τη λειτουργία των Βαΐων - «Για πρώτη φορά εδώ και αιώνες», λέει το Πατριαρχείο

Η αστυνομία σταμάτησε στον δρόμο προς τον Ναό της Αναστάσεως δύο ανώτατους καθολικούς αξιωματούχους, μεταξύ των οποίων τον καρδινάλιο Πιερμπατίστα Πιτσαμπάλα, και τους ανάγκασε να επιστρέψουν
THE LIFO TEAM
ΠΕΤΡΕΛΑΙΟ ΣΤΕΝΟ ΤΟΥ ΟΡΜΟΥΖ ΙΡΑΝ

Διεθνή / Πετρέλαιο: Καταγράφει τη μεγαλύτερη μηνιαία άνοδο στην ιστορία εν μέσω πολέμου στο Ιράν

Ιδιαίτερη εντύπωση προκαλεί η πορεία του χρυσού, ο οποίος αντί να λειτουργήσει ως ασφαλές καταφύγιο, υποχωρεί κατά σχεδόν 15% μέσα στον Μάρτιο, καταγράφοντας τη χειρότερη επίδοση από το 2008
THE LIFO TEAM