Καλιφόρνια: Τουλάχιστον 5 νεκροί από βροχοπτώσεις και χιονοπτώσεις

Καλιφόρνια: Τουλάχιστον 5 νεκροί από βροχοπτώσεις και χιονοπτώσεις Facebook Twitter
ΕΡΑ
0

Τουλάχιστον πέντε άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από τις ισχυρές βροχοπτώσεις και χιονοπτώσεις σε περιοχές της  Καλιφόρνιας.

Στα βουνά της Σιέρα Νεβάδα αυτήν την εβδομάδα, το ύψος του χιονιού έφθασε τουλάχιστον το 1,5 μέτρο ενώ πλημμύρες και κατολισθήσεις έπληξαν επίσης την περιοχή.

Οι μετεωρολόγοι προβλέπουν ότι η κακοκαιρία θα μετακινηθεί το Σαββατοκύριακο προς τα ανατολικά, προς τα Βραχώδη Όρη και τις μεσοδυτικές πολιτείες των ΗΠΑ.

Σύμφωνα με την τροχαία των αυτοκινητοδρόμων, η ολισθηρότητα στους δρόμους προκάλεσε δύο δυστυχήματα, όπου σκοτώθηκαν 4 άνθρωποι.

Μια τριμελής οικογένεια, μεταξύ αυτών ένα μωράκι ενός έτους, σκοτώθηκαν στην κομητεία Ελ Ντοράντο, την Τρίτη, αφού ο οδηγός έχασε τον έλεγχο του αυτοκινήτου όπου επέβαιναν και συγκρούστηκε με άλλο όχημα.

Άλλος ένας άνθρωπος σκοτώθηκε σε τροχαίο δυστύχημα στην κομητεία Νάπα.

Ένας άνδρας στο Όκλαντ έχασε τη ζωή του, όταν χτυπήθηκε από δέντρο που είχε ξεριζωθεί από τους ισχυρούς ανέμους και τη βροχή και έπεσε πάνω σε έναν καταυλισμό αστέγων, μετέδωσαν ΜΜΕ.

Η αστυνομία στις κομητείες του Λος Άντζελες και της Σάντα Μπάρμπαρα διέταξε τους κατοίκους των περιοχών που επλήγησαν από τις φονικές πυρκαγιές πέρυσι να απομακρυνθούν από τις εστίες τους, καθώς ο κίνδυνος οι σφοδρές βροχοπτώσεις να προκαλέσουν κατολισθήσεις λάσπης είναι υψηλός.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ/Reuters

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τι συμβαίνει στο BBC: Πώς ένα εσωτερικό έγγραφο άνοιξε τον ασκό του Αιόλου

Διεθνή / Τι συμβαίνει στο BBC: Πώς ένα εσωτερικό έγγραφο άνοιξε τον ασκό του Αιόλου

Το BBC βρίσκεται στο επίκεντρο μιας πρωτοφανούς θεσμικής αναταραχής, που δεν περιορίζεται σε ένα μεμονωμένο δημοσιογραφικό σφάλμα, αλλά αγγίζει τον τρόπο διοίκησης και τη σχέση του οργανισμού με την πολιτική εξουσία
LIFO NEWSROOM
ANTIFA ΗΠΑ ΕΛΛΑΔΑ

Διεθνή / Στο στόχαστρο των ΗΠΑ η Antifa: Ποιες δύο ελληνικές οργανώσεις χαρακτηρίζονται τρομοκρατικές

Οι δύο αυτές ελληνικές οργανώσεις μπαίνουν στη λίστα του Στέιτ Ντιπάρτμεντ για τις Ξένες Τρομοκρατικές Οργανώσεις (FTOs) και τους Ειδικά Καθορισμένους Διεθνείς Τρομοκράτες (SDGTs)
LIFO NEWSROOM
10 χρόνια μετά το Μπατακλάν: Η Γαλλία δεν ξεχνά τα θύματα της τρομοκρατικής επίθεσης

Διεθνή / 10 χρόνια μετά το Μπατακλάν: Η Γαλλία δεν ξεχνά τα θύματα της τρομοκρατικής επίθεσης

Στις 13 Νοεμβρίου 2015, τρεις ένοπλοι εισέβαλαν στο Μπατακλάν στη διάρκεια συναυλίας, προκαλώντας μία από τις πιο πρωτοφανείς και αιματηρές τρομοκρατικές επιθέσεις στην Ευρώπη
LIFO NEWSROOM